Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai Mastodonten afgeleverd bij GTG/Dollegoor

doorVan der Spek

Hyundai Mastodonten afgeleverd bij GTG/Dollegoor

Datum: 30-jan-11

Via de vestiging in Mariënberg heeft de Van der Spek Groep bij GTG/Dollegoor de twee eerste HL-770 Hyundai dash-9 wielladers in Nederland geleverd.

De nieuwe dash-9 serie is een geheel nieuw ontwikkelde serie waarbij de betrouwbaarheid en kracht van de 7- en 7A-series wielladers centraal hebben gestaan. Natuurlijk is aan het uiterlijk van de machine direct te zien dat het om de nieuwe dash-9 serie gaat. De ruime cabine met veel glas voor een goed zicht rondom de machine staat centraal, daarnaast vallen de grote kunststof spatborden en mooi design op.

Voor het duurzamer gaan draaien van de dash-9 wielladers zijn de machines uitrust met het nieuwste hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energieverbruik.
Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgt voor maximale duurzaamheid. De ZF versnellingsbak zorgt voor zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De verbeterde koppeling en het soepel schakelen zorgen voor vlot rijden.

Net zoals de dash-9 serie graafmachines zijn ook de laadschoppen voorzien van het
Hi-mate Remote Management System. Hi-Mate is het nieuwe door Hyundai ontwikkelde systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft de eigenaar via de gps-satelliettechnologie een dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van de machines te volgen, de locatie ervan te controleren en op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.

De HL770-9 wordt aangedreven door een 8.9 liter Cummins QSL 6 cilinder turbodiesel motor welke 280 PK levert. Deze brengt dit vermogen via een volautomatische ZF versnellingsbak over naar de wielen. De machines zijn standaard voorzien van 26,5-25 20PR L3 banden.

De nieuwe 24 tons Hyundai HL 770-9’s die geleverd zijn bij GTG/Dollegoor zijn verschillend uitgevoerd. De ene machine is voorzien van een bak met vaste ophanging en komt te werken op één van de zandwinlocaties van GTG/Dollegoor. De andere machine is voorzien van een snelwissel waardoor er eenvoudig gewisseld kan worden tussen de bak en palletvorken. Deze machine zal vooral werkzaam zijn op het Europapark in Coevorden voor het laden en lossen van vrachtwagens en treinen. Op wens van de klant is de machine voorzien van een centraal smeersysteem. De achteruitrijdcamera is standaard af fabriek en zorgt voor een goed en veilig zicht naar achteren.

GTG/Dollegoor en Van der Spek zijn zeker geen onbekenden voor elkaar. Na diverse Kobelco graafmachines zijn er nu alweer 4 Hyundai graafmachines en 3 Hyundai wielladers geleverd. Naast de twee HL770-9 is er onlangs ook al een Hyundai HL757-9 geleverd. 
 

Van der Spek, Bouwmachines