Search
Close this search box.

Gebruikte Liebherr 280 EC-H16 Litronic uit de huurvloot van Van der Spek naar Finland

doorVan der Spek

Gebruikte Liebherr 280 EC-H16 Litronic uit de huurvloot van Van der Spek naar Finland

Datum: 31-jan-11

Door Van der Spek worden regelmatig gebruikte kranen verkocht die overal ter wereld terecht komen.
In december 2010 werd een via één van de Duitse relaties van Van der Spek verkochte Liebherr 280 EC-H16 Litronic gemonteerd in Vantaa (Finland).

De Finse vestiging van het Scandinavische bouwbedrijf NCC bouwt daar in de directe nabijheid van het vliegveld in Helsinki aan Plaza Business Park. In verschillende fases wordt hier een kantorenpark gerealiseerd.
Al in 2000 is NCC begonnen met de ontwikkeling van dit gebied. Inmiddels is men gestart met de derde fase. Bij de totstandkoming van de gebouwen in deze fase is veel aandacht besteed aan het "duurzaam bouwen". Dit project is het eerste project dat de status van EU GreenBuilding Partner krijgt en voldoet aan de eisen van het Energy Class A label. Wanneer het project gereed is zijn er in dit gebied 13 kantoorgebouwen gerealiseerd en is daarmee één van de grootste kantoorparken in Europa.

Omdat de kraan in de directe omgeving van het vliegveld komt te staan, is de kraan op verzoek van de klant uitgerust met zogenaamde "obstructieverlichting" zodat de uiteinden van de kraan (giek, contragiek en torenspits) ook in het donker zichtbaar zijn voor aanvliegende vliegtuigen.

 

Van der Spek, Bouwmachines