Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai HX160AL geleverd aan Gebr. Beijer B.V.  

door-Van der Spek-

Hyundai HX160AL geleverd aan Gebr. Beijer B.V.  

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Hyundai HX160AL afgeleverd bij Gebr. Beijer uit Soest.

Al ruim 125 jaar is Gebr. Beijer in Soest actief. Op de locatie aan de Zuidergracht is men gespecialiseerd in het transport en leveren van zand en grind. Daarnaast plaatst men containers voor het ophalen afval, dit doen ze zowel voor particuliere- als zakelijke klanten.

De nieuwe Hyundai is voorzien van diverse opties zodat hij optimaal ingezet kan worden voor het sorteren van te recyclen stromen die binnenkomen. O.a. is de HX160AL uitgerust met overdruk en extra filtering voor de motor.

Uiteraard is de nieuwe Hyundai HX160AL voorzien van een duurzame- en zuinige Stage-V motor. Bij een HX160AL is dit een Cummins B4.5 met een vermogen van 115kW. De pompregeling van het hydraulisch systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige brandstof wordt verbruikt. De elektronisch aansturing van de koelfan die via een viscokoppeling wordt aangedreven zorgt ervoor dat deze altijd de juiste snelheid draait en zo de machine op de juiste bedrijfstemperatuur houd zodat hij optimaal kan werken zonder overbodig brandstofverbruik en geluidsproductie.

De nieuwe Hyundai HX160AL is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een scroll-knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook  via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Gemonteerde werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.