Search
Close this search box.

Grootste Steinert Non Ferro scheider van Nederland

doorVan der Spek

Grootste Steinert Non Ferro scheider van Nederland

Datum: 13-dec-09

Van der Spek Vianen heeft afgelopen week de grootste Steinert NE-scheider geleverd aan HKS Metals. De Steinert NES 250 300 6109 is geleverd aan de vestiging in Amsterdam, waar hij geplaatst zal worden in de shredderinstallatie voor het scheiden van de verschillende stromen.

De Steinert NE-scheider heeft een breedte van 2500 mm en is daarmee gelijk de grootste NE-scheider in Nederland. Voor de voeding van deze grote NE-scheider is ook in een 3000 mm lange en 2400 mm brede Steinert ZOR-trilgoot geïnvesteerd door HKS.

HKS heeft gezien de lange ervaringen met vele Steinert NE-scheiders gekozen voor een 18 polensysteem. Dit polensysteem is excentrisch geplaatst in de trommel. Het gepatenteerde systeem zorgt er voor dat alle krachten van het magnetisch veld die de polentrommel opbouwt op de juist plaats, gelijk onder het te scheiden product gebruikt worden. Het excentrische polensysteem is ook nog verstelbaar, zodat de afwerpparabool optimaal ingesteld kan worden op het te scheiden product.

Om de stroom materiaal zo optimaal mogelijk te scheiden in één werkgang is er ook een Steinert MTP200Q 50G trommelmagneet geleverd welke compleet geïntegreerd is in één unit met een Steinert MOR trilgoot. Door deze trilgoot is een goede verdeling en gelijkmatige voeding gegarandeerd. De MTP200Q50G is 2000 mm breed en heeft een diameter van 500 mm. Het magneetsysteem is in de breedte van de trommel geplaatst.

Zowel de Steinert NE-scheider, de Steinert trommelmagneet als de trilvoeders worden aangestuurd door een eveneens door Van der Spek geleverde PLC-bediening.

Op de foto is te zien hoe de NES250 300 6109 in de installatie wordt geplaatst.

 

Van der Spek, Bouwmachines