Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uitzonderlijk transport voor Van der Spek

doorVan der Spek

Uitzonderlijk transport voor Van der Spek

Datum: 14-dec-09

Na de uitstekend verlopen demontage vorige week van de Liebherr 630 EC-H40 Litronic in Zwolle stond Van der Spek voor een nieuwe uitdaging.
De 1250HC torenstukken die gebruikt zijn voor de vrijstaande haakhoogte in Zwolle waren deze week al nodig voor een kraanmontage in Rotterdam.

Onder zwaar-transportbegeleiding zijn de delen eind vorige week via een vooraf vastgestelde aanrrijroute getransporteerd naar een parkeerplaats in Vuren langs de A15. Dat leverde mooie plaatjes op.
Hiervandaan zijn ze vanochtend in alle vroegte verder getransporteerd richting de bouwplaats van “De Blaaktoren”. Een vergunning voor een dergelijk uitzonderlijk transport wordt in Rotterdam echter alleen verleend wanneer het ‘s nachts plaatsvindt.
Vanmorgen voor 6 uur zijn de delen aangekomen op de bouwplaats. Voor de volgende delen zal het transport vanuit Zwolle vandaag op dezelfde manier gebeuren en worden de delen morgenochtend vroeg geplaatst in Rotterdam.

De torenstukken hebben een vierkantsmaat van 4 meter en een lengte van 5,8 meter. Het basistorenstuk is 11,6 meter en weegt ca. 21 ton.
In Rotterdam wordt door Van der Spek een Liebherr 630 EC-H25 Litronic gebouwd die uiteindelijk een vrijstaande haakhoogte krijgt van 82,7 meter.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines