Gebr. Gerrits Metaalrecycling kiest wederom voor Steinert en Van der Spek

doorVan der Spek

Gebr. Gerrits Metaalrecycling kiest wederom voor Steinert en Van der Spek

Datum: 20-mrt-11

Van der Spek Vianen heeft twee nieuwe Steinert NE-scheiders geleverd bij Gebr. Gerrits Metaalrecycling.

Gebr. Gerrits Metaalrecycling heeft al vele jaren Steinert NE-scheiders en heeft door de lange ervaringen met de verschillende types NE-scheiders gekozen voor het type Steinert NES 6119 7 dat is uitgevoerd met een 18-polensysteem. Door dit zeer sterke polensysteem kunnen ook zeer kleine non-ferro delen zonder problemen uit de productstromen gescheiden worden.

Dit polensysteem is excentrisch geplaatst in de trommel. Dit gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat alle krachten van het magnetisch veld die de polentrommel opbouwt op de juiste plaats, direct onder het te scheiden product gebruikt worden. Het excentrische polensysteem is ook nog verstelbaar, zodat de afwerpparabool optimaal ingesteld kan worden op het te scheiden product.

De Steinerts worden geplaatst in de nabewerkinginstallaties van de shredderinstallaties voor het scheiden van de verschillende stromen. De Steinert NE-scheiders hebben een breedte van 2000 mm en 1500 mm. Voor een goede verdeling en een goede voorscheiding van de te scheiden fracties en materialen heeft Gebr. Gerrits er voor gekozen om voor de NE-scheiders trilgoten met een geïntegreerde trommelmagneten te plaatsen.

Deze trilgoten zorgen voor de juiste constante verdeling van de producten en de trommelmagneten voor de laatste scheiding van FE-delen, voordat de te scheiden fracties op de NE-scheiders gaan. 

Zowel de Steinert NE-scheiders als de trilvoeders met de geïntegreerde trommelmagneten worden aangestuurd door een eveneens door Van der Spek geleverde Steinert PLC-bediening.

Van der Spek Vianen en Gebr. Gerrits zijn geen onbekenden voor elkaar. Eerder werd ook al een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 rupsmobiele zeefmachine geleverd die op de verschillende vestigingen van Gebr. Gerrits wordt ingezet.    

 

Van der Spek, Bouwmachines