Fuchs primeur voor Van Dijk Containers uit Genemuiden

doorVan der Spek

Fuchs primeur voor Van Dijk Containers uit Genemuiden

Vanaf de vestiging in Hardenberg heeft Van der Spek Vianen de eerste nieuwe Fuchs MHL320Fvan Nederland geleverd aan Van Dijk Containers die daarmee de primeur voor Nederland heeft. Het is voor Van Dijk de 7de nieuwe Fuchs overslagmachine die in gebruik wordt genomen. Met de nieuwe Fuchs MHL320F erbij zijn er nu vier Fuchs MHL320’s in bedrijf op de locatie in Genemuiden.

De zeer goede ervaringen en lage kostprijs per uur van de eerder geleverde MHL320’s in de zware werkomstandigheden bij Van Dijk en de goede service en support van Van der Spek heeft Van Dijk doen beslissen om wederom te investeren in een Fuchs overslagmachine.

Van Dijk Containers is een afvalverwerkingbedrijf wat op verschillende plaatsen containers heeft uitstaan in de regio Oost-Nederland. Het ingezamelde afval wordt doormiddel van de eigen vrachtauto’s vervoerd naar Genemuiden, waarna de inhoud gesorteerd wordt. De verschillende afvalstromen die hieruit ontstaan worden daarna weer afgezet naar de verschillende afzetkanalen. Daarnaast heeft Van Dijk een complete verwerkingsinstallatie voor het verwerken van tapijtafvalstromen, deze stromen worden verwerkt tot grondstof voor o.a. de cementindustrie.

De geheel nieuwe 20 ton wegende Fuchs MHL320F zal bij Van Dijk ingezet gaan worden voor het op- en overslaan van te recyclen producten en voor het laden en lossen van containers en vrachtwagen.

In de geheel vernieuwde Fuchs MHL320F zorgt een zeer zuinige en duurzame Deutz TCD 3.6 motor met 95kW voor de aandrijving, uiteraard voldoet deze aan de nieuwste emissie-eisen. De hydraulische pompen zijn van Rexroth en leveren maximaal 290 liter/minuut.

Zoals bij iedere Fuchs is ook de nieuwe Fuchs MHL320F voorzien van het zeer veilige- en ruime werkplatform op de bovenwagen dat eenvoudig via een trap toegankelijk is. Op dit werkplatform kunnen alle onderhoudswerkzaamheden zeer veilig en eenvoudig worden uitgevoerd. Tevens zijn de tankopeningen hier geplaatst zodat hiervoor niet op de machine geklommen hoeft te worden.

Natuurlijk zijn bij de MHL320F de koelers separaat zoals bij iedere Fuchs geplaatst zodat optimale koeling gegarandeerd is en zelfs in de meest stoffige omstandigheden de machine kan worden ingezet. Standaard gemonteerde omkeervans zorgen dat de koelers schoon worden geblazen op ingestelde tijden.

Op wens van Van Dijk is de nieuwe Fuchs MHL320F uitgevoerd met vier stempelpoten, als gewenst kan ook gekozen worden voor twee stempelpoten en een blad. Aan de machine is een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 9.200mm geplaatst waaraan een bak-kinematiek zit voor plaatsing van een sorteergrijper. Op de nieuwe machine is een Rotar RG15 sorteergrijper gemonteerd met een inhoud van 400 liter. Gemonteerde lastdemping op de giek zorgt dat bij rijden met last het comfort voor de machinist gegarandeerd blijft.

Uiteraard heeft ook deze primeur de nieuwe FOX-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het  vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt.

Standaard is de Fuchs MHL320F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd. Middels de hydraulische verstelling heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden. Bij de MHL320F is de zichthoogte maximaal 5.400mm.

LED-verlichting op de cabine, giek en lepelsteel zorgen dat er altijd optimaal zicht is rondom de machine en er ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden op de locatie in Genemuiden.

De standaard gemonteerde centrale smering zorgt er voor dat de machine continu gesmeerd wordt voor een lange levensduur van o.a. pennen en bussen.

Via Telematics kan de machine op afstand uitlezen worden waarbij alle data die verzameld is duidelijk en overzichtelijk wordt weergegeven. Tevens kan gezien worden wanneer de machine onderhoud nodig heeft zodat dit optimaal gepland kan worden om de stilstand te minimaliseren.