Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste Hyundai graafmachine geleverd aan PARO in Amsterdam

doorVan der Spek

Eerste Hyundai graafmachine geleverd aan PARO in Amsterdam

Vanaf de werkplaatsen in Hardenberg heeft Van der Spek Vianen B.V. een nieuwe Hyundai HX260L in gebruik gesteld bij PARO in Amsterdam. Uiteraard is de nieuwe Hyundai HX260L in de zeer bekende bedrijfskleuren van PARO geleverd, Prima Equipment zorgde voor de juiste uitvoering hiervan.

De nieuwe 27 ton wegende Hyundai HX260L is zeer compleet uitgevoerd zodat hij optimaal ingezet kan worden bij de verschillende soorten werkzaamheden bij PARO.

Voor de aandrijving van de Hyundai HX260L zorgt een zuinige en duurzame Cummins QSB6.7 6-cilinder diesel motor met 193 pk. Uiteraard voldoet deze motor aan de nieuwste emissie-eisen.

De motor is voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. De koelfan wordt middels een elektrische temperatuur geregelde koppeling gestuurd. Hierdoor wordt de fansnelheid afgestemd op de koelbehoefte wat resulteert in een zeer laag geluidsniveau en een nog gunstig brandstofverbruik. Bij PARO is de HX260 voorzien van een omkeerfan zodat op een ingestelde termijn de koelers automatisch worden gereinigd.

Om ook stoffige omstandig zonder problemen te kunnen werken is de machine optioneel uitgevoerd met een XLR motorluchtfiltratiesysteem dat zorgt voor een optimale reiniging van de lucht die door de motor wordt aangezogen. Door dit systeem blijven de originele luchtfilters veel langer schoon en presteert de motor op zijn best met een laag brandstofverbruik als resultaat. Tevens zijn diverse koelers klapbaar gemaakt zodat deze als benodigd goed schoongemaakt kunnen worden tijdens onderhoud van de machine.

In de zeer ruime- en comfortabele cabine die is voorzien van een overdruksysteem zodat de machinist altijd in een schone werkomgeving zit het grote 8” touchscreen display waarop vele functies zijn te bedienen. Middels een gebruiksvriendelijke scroll-knop op de display is de machine geheel naar persoonlijke voorkeuren in te stellen. De diverse werkstanden zorgen voor een perfecte verhouding tussen het motortoerental, de oliedrukken en olieliters, hierdoor ontstaat een machine die optimaal en brandstof besparend werkt. Voor vele uitrustingsstukken zijn de liters en drukken van de hydraulische functie eenvoudig middels de display in te stellen zodat na het aansluiten van bijvoorbeeld een sorteergrijper of sloophamer gelijk de juiste liters en drukken beschikbaar zijn.

De extra hydraulische functies zijn standaard voorzien van proportionele bediening middels schuifknoppen op de joysticks.

Om ook tijdens de vroeg- en late uren veilig te kunnen werken is de machine voorzien van LED-verlichting op de cabine, giek, lepelsteel en in de bovenwagen. Middels de aan beide zijden gemonteerde treeplanken is de machine zeer goed toegankelijk zelfs als hij niet op een vlakke ondergrond staat. Gemonteerde centrale smering draagt zorg voor een continue smeering zodat alle pennen en bussen in optimale toestand blijven en vuil geen kans krijgt om in te dringen.

De nieuwe Hyundai van PARO is voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. Veiligheid staat voorop bij PARO en dankzij dit systeem worden de machinisten voorzien van extra informatie om nog veiliger te kunnen werken.

PARO is een duurzame dienstverlener in afvallogistiek, afvalverwerking en een betrouwbare producent en leverancier van primaire en secundaire bouwstoffen. Ondernemen en innoveren volgens de principes van de kringloopeconomie zit diep verankerd in de bedrijfsvoering. Dit heeft ze in  Nederland toonaangevend in afvallogistiek, afvalverwerking en afvalrecycling gemaakt. Recycling is een krachtig antwoord op de groeiende vraag naar grondstoffen en energie. PARO onderhoudt al jarenlang hechte relaties met collega-afvalinzamelaars en -verwerkers en met afvalproducenten om bouw- en sloopafval tot herbruikbare deelstromen of hoogwaardige secundaire bouwstoffen te verwerken. Partnership, wederkerigheid en ketenverantwoordelijkheid zijn de fundamenten onder de samenwerkingen.

Van der Spek leverde aan PARO eerder een Telestack TC421 rupsmobiele transportband en een Linder Urraco 75 verkleiner voor het bewerken van te recyclen materiaalstromen. De goede ervaringen en samenwerking tussen PARO en Van der Spek Vianen resulteerde in de keuze om door PARO te investeren in een Hyundai HX260L graafmachine geleverd door Van der Spek Vianen.