Zoek
Sluit dit zoekvak.

Negende Hyundai geleverd aan Groenrecycling Rouveen

doorVan der Spek

Negende Hyundai geleverd aan Groenrecycling Rouveen

De eigen transportcombinatie van Groenrecycling Rouveen heeft een nieuwe Hyundai HX220L bij Van der Spek op de vestiging in Hardenberg opgehaald. Het is de negende Hyundai die Groenrecycling Rouveen in gebruik neemt. De nieuwe machine is direct in actie gekomen in Hengelo bij een sanering en reconstructie op de Laan van Zuid.

Groenrecycling Rouwveen heeft vele machines in het zeer uitgebreide machinepark die de afgelopen jaren door Van der Spek Vianen zijn geleverd. Naast Hyundai graafmachines en laadschoppen is er een Lindner Urraco shredder, Powerscreen Warrior 1400 zeefmachine, Fuchs MHL335 overslagmachine en een Telestack rupsmobiele transportband actief bij ze op de diverse locaties en werken.

De zeer goede relatie die Groenrecycling Rouveen en Van der Spek hebben betekende niet automatisch dat er wederom een Hyundai rupsgraafmachine aan het machinepark zou worden toegevoegd, ook deze maal is er door de klant zeer goed gekeken wat de mogelijkheden waren bij de verschillende merken waarna een juiste keuze is gemaakt ; een nieuwe Hyundai HX220L, het is de tweede Hyundai HX220L in het machinepark van Groenrecycling Rouveen.

De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat deze altijd juiste zijn aangesloten.

Om alle voorkomende werkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren is de machine voorzien van GPS, de machinist kan daardoor exact werken zodat er zo efficiënt mogelijk wordt gewerkt en er geen onnodige grond verzet hoeft te worden en het gemaakte werk gelijk voldoet aan de maatvoering als opgegeven door de opdrachtgever van Groenrecyling Rouveen.

Standaard is ook deze nieuwe HX220L voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. Veiligheid staat in hoog vandaal bij Groenrecyling Rouveen en daar sluit het AAVM systeem zeer goed bij aan.

Voor de aandrijving is de Hyundai HX220L voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins 6-cilinder motor met een vermogen van 185 pk welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX-serie is ook de HX220L voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

Op wens van de klant is de machine optioneel nog voorzien van treeplanken aan beide zijden over de gehele lengte van de machine waardoor de machinist altijd veilig en droog rond de machine kan lopen ook al staat hij in een natte werkomgeving.