Europese Peterson Pacific primeur voor Nienhuis B.V.

doorVan der Spek

Europese Peterson Pacific primeur voor Nienhuis B.V.

Recentelijk heeft Van der Spek Vianen via haar vestiging in Hardenberg de eerste wielmobiele Peterson Pacific 1700D van Europa geleverd aan de firma Nienhuis B.V. uit Rietmolen.

Nienhuis B.V. is al vele jaren bekend met de capaciteitsmakers van Peterson Pacific en heeft daarom wederom gekozen voor een nieuwe Peterson Pacific krachtpatser. De nieuwe 1700D vervangt een Peterson 2400 die al vele jaren actief was bij Nienhuis B.V.

De opmerking “ er kan er maar één het origineel zijn” is geheel op zijn plaatst als het gaat om in Amerika ontwikkelde en geproduceerde verkleiners. Peterson Pacific bouwt als sinds 1981 verkleiners en heeft altijd in goede samenwerking met de gebruikers doorontwikkeld zodat de huidige machine-serie de beste ontwikkelde is in zijn markt.

Deze nieuwe Peterson Pacific 1700D word voor diverse producten ingezet ; sloop- en groenhout, boomschors. De invoeropening van de machine is 1.370mm breed en 690mm hoog zodat zonder problemen ook grotere delen ingevoerd kunnen worden.

Om snel- en eenvoudig te kunnen transporteren was de wens van Nienhuis B.V. om ook de nieuwe machine net als de vorige getrokken uit te voeren. Hiervoor is de machine uitgerust met een 3-assige onderstel en trekboom aan de voorzijde.

De machine is uitgerust met een zuinige- en duurzame Stage-V CAT C9.3 motor met 455 Pk welke voldoet aan de laatste emissie-eisen. Af fabriek is de motorunit al compleet voorzien van omkasting zodat het geluidsniveau laag is.

In goed overleg tussen de klant en Van der Spek is de machine nog voorzien van een aantal speciale opties als bijvoorbeeld een watersprinklersysteem en een extra metaaldetectiesysteem.