En dat is drie! Derde Terex-Fuchs geleverd in 2010 bij Van Dalen Metaalrecycling

doorVan der Spek

En dat is drie! Derde Terex-Fuchs geleverd in 2010 bij Van Dalen Metaalrecycling

Datum: 2-mei-10

Afgelopen week is de derde nieuwe Terex-Fuchs overslagmachine geleverd aan Van Dalen Metaalrecycling. De geleverde Terex-Fuchs MHL350D is nummer 3 die dit jaar door Van der Spek Vianen is afgeleverd bij Van Dalen Metaalrecycling.

Vóór deze MHL350D die op de vestiging in Moerdijk zal gaan draaien, zijn er dit jaar al een Terex-Fuchs MHL350D geleverd voor de vestiging Nieuwerkerk a/d IJssel en een Terex-Fuchs MHL360D met 800 mm pylon voor de vestiging Moerdijk. Deze pylonmachine voor de Moerdijk is gelijk aan de al in 2009 geleverde Terex-Fuchs MHL360D met pylon. Deze laatste machine is zo goed bevallen dat voor de Moerdijk nog een gelijke is besteld voor levering in 2010.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL350D is geleverd als vervanger van een andere overslagmachine die na vele jaren trouwe dienst is ingeruild door Van der Spek Vianen.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL350D weegt ruim 35 ton. De machine heeft een overslagbereik van 16 meter. Dit overslagbereik is van hart machine tot aan de pen in de lepelsteel. Aan de buitenzijde van de poliepgrijper gaat het bereik dus ruim over de 17 meter heen.

Op de vestiging in Moerdijk zal de machine o.a. ingezet worden voor het beladen van de schredder.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL350D is een 6,0 liter Deutz 6-cilinder Tier-III motor met 148 kW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige C-serie met 3dB verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld, zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

Zoals alle Terex-Fuchs overslagmachines is ook de MHL350D ook voorzien van een hydraulisch verstelbare cabine waardoor er altijd een goede cabinepositie bereikt kan worden voor goed zicht bij het beladen van de schredder, schaar, containers of vrachtwagens. De machinist heeft een maximale kijkhoogte van 5,60 meter.

Van der Spek Vianen en Van Dalen Metaalrecycling zijn zeer zeker geen onbekenden voor elkaar. Al tientallen jaren zijn er vele Terex-Fuchsen op de verschillende vestigingen van Van Dalen werkzaam welke door Van der Spek Vianen geleverd zijn en onderhouden worden.

Van der Spek, Bouwmachines