Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste van twee nieuwe Fuchs overslagmachines geleverd bij Van Dalen Metals Recycling & Trading

doorVan der Spek

Eerste van twee nieuwe Fuchs overslagmachines geleverd bij Van Dalen Metals Recycling & Trading

Datum: 11-nov-17

Van der Spek Vianen heeft vanuit haar werkplaats in Vianen de eerste van twee nieuw gekochte Fuchs overslagmachines geleverd aan Van Dalen Metal Recycling & Trading in Moerdijk. De eerste is een Fuchs MHL350F, op korte termijn zal ook nog een speciale Fuchs MHL360F worden geleverd welke is voorzien van o.a. een pylon. 

 
De keuze voor weer Fuchs overslagmachines geleverd door Van der Spek Vianen is er één die weloverwogen is gemaakt door de medewerkers van Van Dalen. De ervaringen met zowel vele Fuchs overslagmachines die de afgelopen jaren in gebruik zijn als de service en support die door Van der Spek is geleverd maakte deze beslissing één die bedrijfsbreed wordt gedragen.  
 
Na vele tevreden draaiuren wisselt de nieuwe Fuchs MHL350F een Fuchs MHL350D af. Qua bereik zijn beide machines gelijk en daar houdt dan ook direct de gelijkenis op, de nieuwe Fuchs MHL350F is een compleet nieuwe machine die door Fuchs ontwikkeld is met de introductie van de Tier IV final motor in de MHL350F welke voldoet aan de nieuwste emissie eisen. 
 
160 Kw levert de nieuwe gemonteerde zuinige Deutz TCD 61. L6 6-cilinder dieselmotor in de Fuchs MHL350F. Middels Ad Blue en een katalysator worden voldaan aan de laatste uitstoot eisen. Doordat er niet meer actief wordt geregenereerd middels een extra brander en compressor is de nieuwe MHL350F nog zuiniger geworden dan zijn voorgangers. Hydraulisch aangedreven koelvans op de compleet gescheiden koelers zijn bij Van Dalen optioneel uitgevoerd met een omkeerfunctie zodat bij stoffige omstandigheden de koeler worden schoon geblazen. Een cycloon voorfilters zorgt voor een langere standtijd van de luchtfilters.
 
Als op iedere Fuchs is de MHL350F ook voorzien van een ruim veilig loopbordes waarop alle dagelijkse onderhoudswerkzaamheden zijn uit te voeren. Tanken van diesel en Ad Blue vind ook hier plaats en hoeft niet voor op de machine geklommen te worden waarbij onveilige situaties kunnen ontstaan. 
 
Om het bereik van 16.000mm te realiseren is de MHL350F voorzien van een giek van 8.500mm en een lepelsteel van 7.200mm. Belangrijk is om het bij aan te geven dat dit bereik van 16.000mm wordt gemeten van hart draaikrans tot hart pen lepelsteel, het bereik met grijper is dus ruim 17.500mm.  Door deze giekconfiguratie en de plaatsing hiervan op de machine is het mogelijk om zonder problemen ook verticaal opgestelde 40ft containers te laden. Uiteraard is het leidingwerk op de giek en lepelsteel als bij iedere Fuchs in staal uitgevoerd zodat de oliestromen zo efficiënt mogelijk bij de cilinders en grijper komen zonder verlies door weerstand in lange slangen zoals deze vaak bij andere machines worden gezien. 
 
Wat naast de nieuwe kleurstelling en beplating opvalt is natuurlijk de nieuwe Fuchs Fox-cabine die op de nieuwe F-serie lijn is doorgevoerd. De nieuwe cabine welke is voorzien van een schuifdeur voor een gemakkelijke- en veilige in- en uitstap is sterk gegroeid t.o.v. de D- en E-series. De naar voren opgestelde voorruit zorgt voor een uitzonderlijk zicht op het uit te voeren werk, of het nu sorteren, op- en overslaan of het beladen van een shredder- of schaar gaat de machinist heeft altijd goed zicht door het enorme grote raamoppervlakte. Door de hydraulische hoogte verstelling ontstaat een zichthoogte van 5.600mm.
 
Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Joystick besturing zorgt voor een nog beter zicht en ruimte voor de machinist. 
 
Standaard gemonteerde camera’s op achter- en rechterzijde geven een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. LED-verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan. 
 
Van Dalen heeft er voor gekozen om de machine bij Van der Spek te kopen met een onderhoudscontract zodat de exploitatiekosten voor de komende jaren duidelijk zijn en onderhoud zo optimaal mogelijk wordt uitgevoerd met zo min mogelijk verlies van productie uren.
 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines