Search
Close this search box.

Eerste Terex-Fuchs MHL350E geleverd in Nederland bij Bijkerk in Barneveld

doorVan der Spek

Eerste Terex-Fuchs MHL350E geleverd in Nederland bij Bijkerk in Barneveld

Datum: 7-dec-11

Bijkerk auto- en metaalrecycling uit Barneveld heeft de primeur de eerste nieuwe Terex-Fuchs MHL350E in Nederland geleverd te krijgen door Benelux-importeur Van der Spek Vianen.

De Terex-Fuchs MHL350E is de opvolger van de zeer succesvolle en veel geziene Terex-Fuchs MHL350D welke in recycling- en overslagland zijn strepen heeft verdiend.

De MHL350E is zowel technisch als optisch veranderd. Wat als eerste opvalt is de nieuwe kleurstelling en belettering. Uiteraard is er niet van het alom bekende Fuchs blauw afgestapt, echter is wel de onderwagen vanaf heden donkergrijs van kleur en is de originele “vossenkop” weer op de giek verschenen met de naam Fuchs er naast. Ook zijn de cabine en velgen nu in een nieuwe grijze kleur gespoten om het geheel af te maken.

Naast de optische verandering is er onder de huid van de machine technisch veel veranderd onder de motorkap en in de cabine. Om te voldoen aan de nieuwste emissie-eisen is een geheel nieuwe Tier IV interim Deutz motor gemonteerd welke is voorzien van een roetfilter. De Deutz TCD 6.1 L6 motor levert nu 160 kW en drijft de hydrauliekpompen van 2 x 330 liter/minuut aan. Hiermee is de machine zeer snel en door de nieuwste motor is hij ook zeer gunstig in het brandstofverbruik.

In de cabine is het controlepaneel geheel vernieuwd waardoor de machinist nog beter zicht heeft op alle functies en eenvoudiger de gewenste functies aan- en uit kan zetten. Ook is op het paneel direct het beeld van de standaard gemonteerde achteruitrijdcamera te zien indien gewenst. 

Bij Bijkerk vervangt de MHL350E een Terex-Fuchs MHL340D welke na enkele jaren trouwe dienst niet meer voldoende bereik had na de uitbreiding en verbouwing van de werf bij Bijkerk. Er was meer bereik gewenst en met de 16 meter bereik die de MHL350E heeft kunnen alle werkzaamheden om de werf weer goed worden uitgevoerd.

Aan de machine is een 600 liter Terex-Fuchs grijper gemonteerd.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines