Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duurzame Hyundai R330LC-9A geleverd aan Kok Lexmond

doorVan der Spek

Duurzame Hyundai R330LC-9A geleverd aan Kok Lexmond

Datum: 10-mrt-13

Afgelopen week is door de transportafdeling van Kok Lexmond de nieuwe Hyundai R330LC-9A rupsgraafmachine opgehaald bij de werkplaats van Van der Spek in Vianen.

De nieuwe Hyundai R330LC-9 is uitgevoerd met een 6450 mm lange giek en 3200 mm lange lepelsteel waardoor de machine een groot bereik heeft. Dit is voor de inzet bij de mobiele puinbrekers van Kok zeer belangrijk, zodat de machine zonder verzet te worden vele tonnen te breken materiaal kan invoeren. 
 
Kok Lexmond is een bedrijf dat zeer breed actief is en omvat o.a. de volgende activiteiten; aanneming van grond-, weg- en waterbouwkundige werken, uitvoering van bodemsaneringen, mobiele recycling (breken van puin en zeven van zand, grind en grond), verhuur van materieel, zowel inclusief als exclusief bediening, uitvoering van kipper- en diepladertransporten.

Binnen de vestiging Lexmond worden afvalstoffen, zoals bouw- en sloopafval, steen- en betonpuin, asfalt en diverse categorieën grond ingenomen. Daarnaast vindt vanuit deze vestiging de verkoop plaats van granulaten, grond en tuinaarde.

Kok Lexmond heeft de beschikking over een uitgebreid gamma grondverzetmaterieel, uitrustingsstukken en divers specialistisch materieel. Het materieel wordt ingezet op eigen projecten, alsmede op basis van verhuur. Tevens bevindt zich in de vestiging Lexmond de materieeldienst, waar alle materieel in eigen beheer wordt onderhouden en gerepareerd.

Voor de aandrijving van de nieuwe Hyundai is een Cummins QSB9 motor verantwoordelijk. Deze heeft een inhoud van 8,9 liter en is voorzien van de nieuwste Tier IV interim technieken, waardoor een zeer laag aangetoond brandstofverbruik wordt gerealiseerd. De motor produceert 282 PK.

Net als alle nieuwe serie-9A machines is ook deze R330-9A voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem dat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik, locatie, draaiuren etc. Deze service is gratis en kan door Kok zelf worden uitgelezen om het productieproces zo optimaal mogelijk te kunnen sturen.

Om veilig te kunnen werken is de machine standaard uitgevoerd met werklampen op cabine en giek. Tevens is hij standaard voorzien van een achteruitkijkcamera, waardoor de machinist altijd kan zien wat er achter hem gebeurt en onveilige situaties kunnen worden voorkomen.

De machine heeft, net als alle nieuwe Dash-9 serie machines, 5 jaar garantie waardoor Kok de zekerheid heeft niet voor onverwachte kosten te komen te staan.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines