Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai R55W-9 voor Breegink

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai R55W-9 voor Breegink

Datum: 15-mrt-13

Van der Spek Vianen heeft onlangs via haar werkplaats in Vianen een nieuwe Hyundai R55W-9 mobiele graafmachine geleverd aan Breegink. Het is voor Breegink de tweede Hyundai in het machinepark waarmee men actief is. Al eerder werd een Hyundai R55-7A in gebruik genomen.

Goede referenties vanuit de markt en de zelf opgedane ervaringen met de eerder geleverde Hyundai, alsmede een juist luisterend oor voor de gewenste uitvoering hebben Breegink doen besluiten om wederom voor een Hyundai van Van der Spek Vianen te kiezen.

De Hyundai R55W-9 is op wens van Breegink uitrust met alle functies, zodat er veel verschillende aanbouwdelen aan de machine gemonteerd kunnen worden, zoals een sorteergrijper, kantelbak of trilblok. De machine is tevens voorzien van brede enkellucht banden om de insporing tot een minimum te beperken.

Ruim 5,5 ton weegt de nieuwe mobiele machine en hij heeft een zwenkgiek die 80° naar links en 50° naar rechts kan zwenken. Hierdoor kan de machinist op zeer enge locaties alsnog zijn giek goed gebruiken.

Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar 4TNV98-motor verantwoordelijk. Deze levert een nominaal vermogen van 57 pk bij 2400 t/min. Met andere woorden, de R55W-9 beschikt over het hoogste motorvermogen in zijn klasse, hetgeen extra kracht geeft om de klus te klaren en een gunstig brandstofverbruik tot resultaat heeft. 
 
Breegink is gespecialiseerd in de grond-, weg- en waterbouw. Voor tal van overheden, aannemers en andere particuliere opdrachtgevers voert men onder meer grondwerk, straatwerk, rioolwerk en railinfra en onderhoudswerk uit. Daarnaast kennen steeds meer aannemers Breegink als een betrouwbare verhuurder van grondverzetmaterieel. Men zet hierbij (minimaal VVA1-) opgeleide machinisten in met eigen transport. Dit is tekenend voor haar specialisme. Breegink heeft de kennis van een GWW-aannemer en het materieel van een verhuurbedrijf. Dat maakt hen tot een flexibele partner die uitvoering kan geven aan al uw projecten.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines