Zoek
Sluit dit zoekvak.

Demo tour gestart met nieuwe Telestack HF518 rupsmobiele transportband

doorVan der Spek

Demo tour gestart met nieuwe Telestack HF518 rupsmobiele transportband

Datum: 1-mrt-13

Na al diverse nieuwe Telestack rupsmobiele transportbanden te hebben geleverd bij verschillende recycling- en overslagbedrijven in Nederland gaat Marijs Recyclingtechniek, dochterbedrijf van Van der Spek Vianen, wederom actief op pad met een nieuwe Telestack demomachine. Marijs heeft een nieuwe Telestack HF518 aangeschaft die in heel Nederland actief gedemonstreerd zal worden om bestaande en potentiële klanten te overtuigen van de voordelen van het werken met een Telestack. Zo kunnen zij kennis maken met de grote (financiële) voordelen die een Telestack transportband biedt. Steeds meer recycling- en overslagbedrijven zijn namelijk op zoek naar oplossingen om goedkoper en efficiënter te werken en/of te produceren.

De nieuwe Telestack HF518 is voorzien van een ruim 4000 mm lange bunker die een grote inhoud heeft van wel 12 m³. Hierdoor kan de machine goed beladen worden door een laadschop of overslagmachine voor het opzetten van een voorraad of het beladen van schepen, vrachtwagens en containers.

Door een Telestack rupsmobiele transportband te gebruiken hoeft er minder met een laadschop gewerkt te worden en is het zelfs mogelijk om bij de juiste opstelling de laadschop geheel stil te zetten of voor andere werkzaamheden te gebruiken. Dit voordeel komt zeker tot zijn recht als de Telestack rechtstreeks wordt ingezet achter bijvoorbeeld een puinbreker, shredder of zeefmachine.

Tevens kunnen met de inzet van een Telestack snel en eenvoudig schepen geladen en gelost worden zonder dat de overslagmachine iedere keer zijn maximale vlucht moet maken. Hierdoor wordt kostbare tijd en brandstof bespaard.

Bij het laad- en loswerk is onnodig omhoog draaien van het te lossen product verleden tijd. De Telestack kan wel tot ruim 1500 ton onder de standaard HF518 opslaan zonder verzet te hoeven worden. De bunker van de HF518 is compleet voorzien van wisselbare Hardox slijtplaten en “breakerbar”. Deze breakerbar zorgt ervoor dat de val van het te laden product gebroken wordt en er geen overmatige slijtage aan en krachten op de transportband komen.

De afgelopen jaren zijn in Europa meer dan 150 rupsmobiele Telestack’s van de HF/TC-serie geleverd. Hiermee heeft Telestack zijn leidende marktpositie in de zware mobiele transportbanden ruimschoots aangetoond.

Wilt u meer informatie ontvangen over de Telestack transportbanden of heeft u interesse in een demonstratie bij u op locatie? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee om goedkoper en efficiënter te werken.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines