Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duo Steinert Unisort’™s voor nieuwe sorteerinstallatie bij Van Pelt

doorVan der Spek

Duo Steinert Unisort’™s voor nieuwe sorteerinstallatie bij Van Pelt

Datum: 2-dec-17

Onlangs zijn twee nieuwe Steinert Unisort NIR-scheiders in gebruik genomen bij Van Pelt in Schoten. 

SWT Waste Technology uit Mierlo heeft voor Van Pelt een complete nieuwe sorteerinstallatie ontworpen en gebouwd op de locatie in Schoten (B) waar op het recyclingpark van Van Pelt een nieuwe hal is gebouwd om de installatie in te plaatsen. 
 
De nieuwe installatie is door SWT Waste Technology voorzien van twee Steinert Unisort NIR-scheiders die Van der Spek Vianen heeft geleverd. De keuze voor Steinert machines is gemaakt na uitvoerige testen in het technicum bij Steinert in Keulen waar alle machines uit het programma van Steinert te testen zijn. Tijdens deze testen is aangetoond dat de Steinert Unisort de gewenste scheidingen kon uitvoeren zonder dat er naderhand nog na-gesorteerd dient te worden door mensen. 
 
Bij Van Pelt zijn twee Steinert Unisort P2000PR NIR-scheiders geplaats met een werkbreedte van 2.000mm. De machines zijn actief in het scheiden van hout, papier, karton en foliën uit de materiaalstroom. Afhankelijk van de input kan zeer eenvoudig omschakelt worden tussen de  verschillende te sorteren producten.
 
De Steinert Unisort PR’s zijn voorzien van een HSI (Hyper Spectral Imaging ) camera voor de  herkenning waardoor er altijd een compleet beeld is van de te sorteren producten. Er wordt geen herkenningspunt gemist door een bewegende/zoekende camera als bij vele andere NIR-scheiders. 
Naast dit zeer belangrijke voordeel waarmee de beste herkenning en dus ook hoogste scheidingsresultaten worden behaald zijn er ook geen bewegende en slijtage onderhevige delen in de unit aanwezig. De HSI camera heeft 256 detectiepunten over de bandbreedte en kan delen van 10mm – 300mm scheiden uit de materiaalstroom.
 
De hoge geplaatste brug boven de transportband zorgt dat eventuele hoge delen zonder problemen door de machine kunnen worden gevoerd. Aan de voor- en achterzijde van de brug zijn lichtbalken geplaats voor een optimaal zicht op de te sorteren producten. 
 
Op het grote touchscreen kunnen alle functies van de Unisort eenvoudig worden bedient. Naast het kiezen van de te sorteren producten kunnen alle vele statische gegevens worden uitgelezen en verzamelt zodat bijvoorbeeld de samenstelling van de opgave bekent is en hier op gestuurd kan worden.
 
De Steinert Unisort’s die geplaatst zijn bij Van Pelt zijn compleet geleverd door Van der Spek Vianen inclusief transportband en trilvoeders. 
 
 
 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines