De Groot & Schagen Aannemingsbedrijf kiest wederom voor Hyundai

doorVan der Spek

De Groot & Schagen Aannemingsbedrijf kiest wederom voor Hyundai

Datum: 4-dec-17

Via haar werkplaatsen in Vianen heeft Van der Spek Vianen weer een nieuwe Hyundai afgeleverd aan De Groot & Schagen Aannemingsbedrijf B.V. Ditmaal is het een nieuwe Hyundai HW160 die een Hyundai 140W-7A vervangt met ruim 16.000 uur draaiuren op de klok. De goede ervaringen met de Hyundai machines geleverd door Van der Spek maakte de keuze voor weer een mobiele Hyundai een logische. 

 
De nieuwe Hyundai HW160 met een eigen gewicht van ruim 18 ton is wel een stuk zwaarder dan de Hyundai 140W-7A die vervangen wordt. Gezien de vraag naar zwaardere machines heeft De Groot & Schagen besloten voor een type zwaarder te kiezen. 
 
De Groot & Schagen Aannemingsbedrijf is een dynamisch bedrijf met een brede ervaring op het gebied van bestratingen, grondwerk, rioleringen, groenvoorzieningen en sloopwerkzaamheden. In opdracht van (bouw)bedrijven, projectontwikkelaars, woningcorporaties en gemeentelijke overheden voeren ze een breed scala aan werkzaamheden uit. Daarbij staat kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel. Dat betekent extra controle en zekerheid op alle inspanningen die ze in opdracht van hun opdrachtgevers uitvoeren.
 
Dankzij de tweedelige giek op de HW160 heeft de machine een zeer groot bereik, door deze giek kan de machinist zeer dichtbij – en ver van de kraan werken. Het gemonteerde draai- en kantelstuk zorgt dat bijna iedere positie bereikt kan worden. 
 
Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins QSB6.7 6-cilinder motor met een vermogen van 171pk welke uiteraard voldoen aan de nieuwste emissie-eisen.  Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX/HW-serie is ook deze motor voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen.  Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HW-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.
 
De cabines van de nieuwe HW-machines zijn standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst
 
Standaard is de Hyundai HW160 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. 
 
Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met vele extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden. 
 
Brede 650.45 R22.5 banden zorgen dat insporing op slechtere ondergronden wordt voorkomen. De spatborden van de Hyundai zijn door de werkplaats van Van der Spek aangepast zodat deze zonder problemen kunnen worden gemonteerd en hun werking nog optimaal is. 
 
Middels het standaard Hi-Mate systeem kan door De Groot & Schagen alle belangrijke gegevens van de machines worden gemonitord waarbij o.a. brandstofverbruik, onderhoudsgegevens, locatie e.d. kunnen worden ingezien. 
 
Uiteraard is de machine gespoten in de herkenbare bedrijfskleuren van De Groot & Schagen. PRIMA Equipment in Hardenberg voerde dit voor Van der Spek uit. 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines