Dollegoor/GTG Oost B.V. investeert wederom in nieuwe Hyundai R250LC-7A bij Van der Spek.

doorVan der Spek

Dollegoor/GTG Oost B.V. investeert wederom in nieuwe Hyundai R250LC-7A bij Van der Spek.

Datum: 13-mrt-10

Via de vestiging Van der Spek Noord-Oost in Mariënberg leverde Van der Spek onlangs weer een nieuwe 25-tons Hyundai R250LC-7A af bij GTG Oost B.V.

De graafmachine is afgelopen week afgeleverd op de zandput in Wilsum (Duitsland), om eerst hier een klus uit te voeren waarna de machine verhuist naar de vuilverbranding op het Europark te Coevorden.
Deze klus is het rooien van diverse bomen voor de uitbreiding van het terrein behorende bij de zandput. Hier moet namelijk een extra gebouw komen voor de opslag van het materieel. GTG Oost heeft naast deze put nog 4 zandputten van waaruit de eigen betonfabrieken en die van vele anderen voorzien van diverse zandsoorten.

Van der Spek en GTG Oost B.V. zijn zeker geen onbekenden voor elkaar. Deze Hyundai R250LC-7A is de vierde Hyundai graafmachine binnen het machinepark van GTG Oost B.V. Ook vonden via Van der Spek al vele Kobelco’s de weg naar GTG Oost B.V.

GTG Oost B.V. is een onderdeel van KWS en ook binnen KWS zijn natuurlijk al vele Hyundai’s werkzaam. Onlangs werd op de locatie Julianahaven in Dordrecht nog een Hyundai H770-7A laadschop in gebruik genomen.

Voor het uitvoeren van de vele verschillende werkzaamheden is de R250LC-7A uitgerust met verschillende hydraulische functies zodat het aansluiten van hydraulische gereedschappen, zoals stenenklem of sorteergrijper, geen probleem is.

Voor de aandrijving van de Hyundai R250LC-7A staat een Cummins QSB6.7 turbo-diesel met een inhoud van 6,7 liter paraat. Uiteraard voldoet deze motor aan de nieuwste Tier III emissie-eisen en levert een vermogen van 178 pk.

 

Van der Spek, Bouwmachines