Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai R80-7A geleverd aan BAM

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai R80-7A geleverd aan BAM

Datum: 9-mrt-10

Wederom heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Hyundai graafmachine afgeleverd bij BAM. Ditmaal is het een nieuwe Hyundai R80-7A. Al eerder werden er een 17-tons mobiele W170-7 en een 21-tons R210LC-7 rupsmachine aan BAM geleverd.

De ruim 8 ton wegende R80-7A is gelijk aan het werk gegaan bij de verbreding van de A2. BAM heeft een groot aandeel in dit project dat van Eindhoven tot aan Amsterdam loopt.

Om de machine breed te kunnen inzetten heeft BAM besloten een Powertilt te laten monteren. Hierdoor kunnen de bakken of andere uitrustingsstukken in vele posities gedraaid worden. Voor een stabiele werkpositie en het vlak schuiven van het werk heeft de machine standaard een 2200 mm breed dozerblad.

Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar 4TN98 motor verantwoordelijk. Deze motor met ruim 60 pk is één van sterksten in zijn klasse.

De Hyundai R80-7A is voorzien van een zeer ruime cabine, welke ook standaard gemonteerd wordt op de grotere machines in de Hyundai graafmachinelijn tot wel 85 ton.

 

Van der Spek, Bouwmachines