Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste van duo Terex-Fuchsen geleverd bij Van Dalen Metaalrecycling

doorVan der Spek

Eerste van duo Terex-Fuchsen geleverd bij Van Dalen Metaalrecycling

Datum: 14-mrt-10

Afgelopen week is de eerste van een nieuw door Van Dalen Metaalrecycling besteld duo Terex-Fuchsen geleverd op de vestiging in Nieuwerkerk a/d IJssel.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL350D is geleverd als de vervanger van een Terex-Fuchs MHL350 die na vele jaren trouwe dienst is ingeruild door Van der Spek Vianen. Op korte termijn zal ook de andere helft van het duo geleverd worden. Dit is een Terex-Fuchs MHL360D met een pylon. Op de vestiging in Moerdijk is al enige tijd een gelijke machine werkzaam en deze bevalt zo goed dat voor Moerdijk nog eenzelfde is besteld.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL350D weegt ruim 35 ton en de machine heeft een overslagbereik van 16 meter. Dit overslagbereik is van hart machine tot aan de pen in de lepelsteel. Aan de buitenzijde van de poliepgrijper gaat het bereik dus ruim over de 17 meter heen.

In Nieuwerkerk a/d IJssel gaat de machine ingezet worden voor het beladen van de schaar.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL350D is een 6,0 liter Deutz 6-cilinder Tier III motor met 148 kW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige C-serie met 3 dB verminderd. De  koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld, zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

Zoals alle Terex-Fuchs overslagmachines is ook de MHL350D ook voorzien van een hydraulisch verstelbare cabine waardoor er altijd een goede cabinepositie bereikt kan worden voor goed zicht bij het beladen van de schaar, containers of vrachtwagens. De machinist heeft een maximale kijkhoogte van 5,60 meter.

Van der Spek Vianen en Van Dalen Metaalrecycling zijn zeer zeker geen onbekenden voor elkaar. Al vele tientallen jaren zijn er vele Terex-Fuchsen op de verschillende vestigingen van Van Dalen werkzaam, welke door Van der Spek Vianen geleverd zijn en onderhouden worden.

Van der Spek, Bouwmachines