Zoek
Sluit dit zoekvak.

Compacte strijder toegevoegd aan succesvolle Powerscreen Warrior serie

doorVan der Spek

Compacte strijder toegevoegd aan succesvolle Powerscreen Warrior serie

Datum: 16-feb-15

Het door Van der Spek in de Benelux gevoerde Powerscreen, ’s-werelds grootste producent van mobiele breek- en zeefinstallaties, breidt de al zeer succesvolle Warrior serie nog verder uit.

De in de Benelux meest verkochte rupsmobiele zeeflijn van Powerscreen, die tot nu toe vijf machines voerde tussen de 17 ton voor de Warrior 800 en de 42 ton voor de Warrior 2400, wordt nu uitgebreid met een 12 ton zware compact zeefmachine, de Powerscreen Warrior 600. Hiermee komt de lijn nu op 6 machines, waarmee iedere vraag uit de markt kan worden ingevuld.

De nieuwe machine zal op de Intermat 2015 (20 tot 25 april a.s.) in Parijs worden geïntroduceerd.

Net als alle Powerscreen Warrior’s is ook de Warrior 600 uitgevoerd met een dubbeldeks zeefbox. Bij de Warrior 600 is de box 2.340 mm lang en 1.170 mm breed. De zeefbox heeft een vaste hoek van 14° en kan worden voorzien van vele verschillende zeefmedia, zodat hij optimaal kan worden uitgevoerd voor iedere zeefklus. De machine kan worden uitgevoerd met een maximale amplitude van 11 mm waardoor hij zeer agressief is op het te zeven materiaal en zorgt voor zuivere afgezeefde producten. Hij kan een kracht tot 6G op het product brengen!

De bunker is vlak uitgevoerd, zodat hij naast belading door een graafmachine ook eenvoudig beladen kan worden door een compacte laadschop. De breedte van de bunker is 3.400 mm. De bunker heeft een inhoud van 3 m³.

Om de gezeefde fracties af te voeren is de Warrior 600 uitgevoerd met drie afvoerbanden, waarbij de afvoerbanden voor de fijne en middenfractie grote afwerphoogtes hebben van bijna 3 meter. De overmaat wordt via een 1.000 mm brede band afgevoerd. Indien gewenst kunnen op alle banden bovenbandmageneten worden geplaatst door Van der Spek.

Voor de aandrijving van de Powerscreen Warrior 600 is een Deutz 2011-L04I 4-cilinder diesel motor gemonteerd die de hydraulische pompen aandrijft.

Om snel een eenvoudig te kunnen manouveren op locatie is de W600 uitgevoerd met een rupswerk waarop 300 mm brede platen zijn gemonteerd. De maximale snelheid van het rupswerk is 3.3 km/uur.

Door zijn lage gewicht en zeer compact afmetingen is de machine zeer eenvoudig te transporteren en kan dus ook voor de kleinste klus op locatie worden gebracht zonder hoge transportkosten te hoeven maken.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines