Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Wals

door-Van der Spek-

Dubbel duurzaam voor Meijerink Wegenbouw.

Naast de door Van der Spek Vianen onlangs geleverde duurzame elektrisch aangedreven ATC 100S asfalt thermo container is nu ook een nieuwe Dynapac CC1000E electric tandemwals geleverd.

De geleverde ATC100S heeft een inhoud van 15 ton asfalt welke op temperatuur wordt gehouden zodat men lang de kwaliteit van het te verwerken asfalt kan garanderen. De Hotbox is gebouwd op een container-frame, zodat deze makkelijk op en af te zetten is van de vrachtwagens waardoor deze ook voor ander werk ingezet kunnen worden. De ATC100S is uitgerust met een speciaal ontwikkeld oplaadbaar accupakket van 23KwH waarmee de machine elektrisch wordt aangedreven zodat hij emissie-vrij zijn werk kan uitvoeren.

Naast de elektrische ATC hotbox is nu ook een elektrisch aangedreven Dynapac CC1000 E bij Meijerink opgenomen in het machinepark.

De Dynapac CC1000 E met een bedrijfsgewicht van 1,8 ton wordt aangedreven door 14,8 kWh accu die in de machine is gebouwd. Bij Dynapac wordt de CC1000 E gewoon in de fabriek op de lijn gebouwd en is hiermee uniek in zijn soort. Het is een echte duurzame Dynapac.

Meijerink wegenbouw: De wegbereiders

Volgens het woordenboek zijn wegbereiders mogelijkmakers. De mensen die het pad effenen voor anderen. Dat is overdrachtelijk bedoeld, maar wat Meijerink betreft mag u het gerust letterlijk nemen. In letterlijke zin bouwen ze aan wegen en pleinen, aan straten, stegen en paden.

In overdrachtelijk opzicht zorgen ze ervoor dat de opdrachtgevers met een minimum aan rompslomp en ergernis hun projecten op hoog kwalitatief niveau gerealiseerd krijgen. Door efficiënt te werken met het modernste materieel als o.a. met door Van der Spek Vianen geleverde Dynapac machines en door een lage overhead kunnen de kosten beheersbaar blijven. Meijerink : professioneel en praktisch: wegenbouwers/wegbereiders in alle opzichten.

doorVan der Spek

Eerst 7 van 14 nieuwe Dynapac trilrolwalsen geleverd aan Bove.

Onlangs zijn de eerste 7 van 14 nieuwe Dynapac trilrolwalsen geleverd aan Bove.

De totale opdracht bestaat uit 7 Dynapac CA1500 trilrolwalsen met een eigen gewicht van 7 ton en 7 Dynapac CA3500 trilrolwalsen met een eigen gewicht van 12 ton. Bij deze eerste levering zijn 6 CA1500’s en 1 CA3500 geleverd.

Uiteraard zijn alle machines voorzien van zuinige- en duurzame Stage-V motoren.

De cabines zijn voorzien van airconditioning zodat de machinist altijd in een juiste omgeving zit om zijn werk uit te voeren geheel onafhankelijk van de buitentemperaturen. Doordat de machinist zowel zijn stuur- als stoelpositie geheel kan instellen naar zijn wensen is de zitpositie altijd juist.

De Dynapac’s zijn uitgevoerd met CMW verdichtingsmeters met “Active Bounce Control”. Dit systeem voorkomt dat met te grote amplitude wordt gewerkt op de onderbaan. Hierdoor wordt schade aan de onderbaan en wals voorkomen.

#uwproductieonzezorg#serviceensupport#verdichtingsspecialisten

doorVan der Spek

Dynapac ontwikkelt 100% elektrische wals        

Dynapac heeft in de Zweedse fabriek in Karlskrona een elektrische wals ontwikkelt. De wals is uitgevoerd met een met een 15KW Lithium-ion batterij.

Met een eigen gewicht van circa 2 ton en een bandage breedte van 1 meter is deze wals geschikt op voor de inzet op kleinere werken.

Naar aanleiding van verschillende demo’s met deze wals zijn er al 5 machines verkocht in Nederland. Deze machines worden nog in 2022 geleverd aan de verschillende aannemers.

De Dynapac CC1000E is een van de machines die in het Dynapac Z.ERA project is opgenomen. De Z.ERA range van Dynapac word in de toekomst verder uitgebreid met meerdere modellen walsen en asfaltafwerkmachines.

Bij de CC1000E zijn er 2 type laders ter beschikking een 230V lader waarmee de wals in ca 6 uur volledig opgeladen kan worden. Als optie kan een 400V lader geleverd worden waarmee de wals in 1,5 uur volledig opgeladen kan worden. De eerste 5 walsen zullen binnenkort op de Nederlandse wegen ingezet worden.

doorVan der Spek

Nieuwe Dynapac trilrolwals CA3500 voor Aannemingsbedrijf J. den Boer

Met de nieuwe Dynapac CA3500 is door Aanneminingsbedrijf J. Den Boer geïnvesteerd bij Van der Spek Vianen in de nieuwste technieken, laagste uitstoot en een machine met een zeer laag brandstofverbruik zodat ieder werk zo goed- en duurzaam mogelijk kan worden uitgevoerd tegen de laagste kostprijs. Uiteraard is de machine voorzien van een zuinige- en duurzame Stage-V motor.

Met zijn eigen gewicht van ruim 12 ton en een walsbreedte van 2.130mm is de CA3500 in staat grote oppervlakten in korte tijd te verdichtingen.

De Dynapac CA3500 is juist in te stellen voor ieder werk zodat hij de verdichting altijd optimaal kan uitvoeren. De machinesnelheid is instelbaar tussen de 0 en 12 km/h waarbij ook de amplitude is te verstellen tussen de 1.9 en 0.9mm ,de frequentie wordt dan tussen de 31 en 34 Hz versteld. Door deze instellingen veranderd de centrifugaalkracht van 280 kN naar 170 kN. Door de machine juist in te stellen verdicht de machine niet alleen optimaal ook wordt de verbruikte brandstof juist omgezet in verdichtingskracht zodat de machine uiterst duurzaam zijn werk uitvoert. Doordat de mantel van de wals is uitgevoerd in 35mm dik staal is de levensduur ervan zeer lang en kan de machine vele meters verdichten voordat er aan onderhoud van de mantel gedacht hoeft te worden.

Dankzij het ABC-systeem (Active Bounce Control) wordt voorkomen dat er met te grote amplitude gewerkt wordt en schade kan ontstaan aan de te verdichten onderbaan.

Vanuit de uiterst comfortabele cabine heeft de machinist compleet zicht op het uit te voeren werk en de omgeving zodat dit veilig- en juist gebeurd. Doordat de zuinige Cummins F3.8 watergekoeld 4-cilinder Stage-V motor in de lengte in de machine is geplaatst is het zicht naar achteren optimaal, de schuin aflopende motorkap zorgt voor een perfect beeld naar wat er achter de machine bevind zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan.

De cabine is voorzien van airconditioning zodat de machinist altijd in een juiste omgeving zit om zijn werk uit te voeren geheel onafhankelijk van de buitentemperaturen. Doordat de machinist zowel zijn stuur- als stoelpositie geheel kan instellen naar zijn wensen is de zitpositie altijd juist.

De brede 23.1×16 AW banden op de achteras dragen zorg dat de verdichte ondergrond niet meer wordt ingereden met sporen. Ook de gewichtsverdeling van de CA3500 draagt hierbij nog aan bij, op de wals rust ruim 7.5 ton van het bedrijfsgewicht.

doorVan der Spek

Nieuwe Dynapac CS1400 voor De Jong Zuurmond

De Jong Zuurmond heeft een nieuwe Dynapac CS1400 toegevoerd aan hun zeer uitgebreid materieelpark voor het uitvoering van asfaltwerkzaamheden waarin al vele Dynapac’s aanwezig zijn.

De nieuwe Dynapac statische CS 1400 heeft uitstekende verdichtingscapaciteiten. Door de gelijke bandagediameter aan de voor- als achterzijde en doordat de alle walsrollen zijn aangedreven

wordt voorkomen dat het te walsen oppervlakte wordt opgeduwd en een optimale verdichting wordt gerealiseerd. Afhankelijk van de geplaatste ballast heeft de machine een gewicht tussen de 11 en 13 ton.

In een werkgang wordt gelijk een breedte van 2.100mm verdicht doordat alle drie de walsen zorgen voor de verdichting, de optimale verdeling van het gewicht tussen voor en achterzijde zorgt dat dit optimaal gebeurd. Doordat er in de gelijke werkgang zowel aan de voor- als achterzijde wordt verdicht en er geen twee werkgang benodigd is om de 2.100mm te verdichten wordt er veel tijd en brandstof bespaard, de CS1400 laat hiermee zijn duurzaamheid zien. De knikbesturing waarmee de Dynapac CS1400 is uitgevoerd heeft het grote voordeel dat ook in de bochten over de gehele breedte wordt verdicht.

De duurzame Deutz motor is centraal geplaatst onder een ruime motorkap waar vanaf grondniveau alle dagelijkse controle- en onderhoudswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Door de lage plaatsing van de motorunit heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden.

De nieuwe machine is uitgevoerd met een ruime cabine die uitgevoerd is met airco en dubbelle bediening. Naar wens van de machinist is de machine uitgevoerd met diverse extra opties. Zo zijn er extra spiegels gemonteerd en is de machine uitgevoerd met draaibare stoelen en een asfalt temperatuur meter.

Het sproeisysteem is uitgevoerd met twee pompen zodat naast een grote wateropbrengst ook de  bedrijfszekerheid is gegarandeerd. De watertanks zijn vanaf grondniveau eenvoudig middels grote openingen te vullen.

Uiteraard is de nieuwe Dynapac gespoten in de welkbekende bedrijfskleuren van De Jong Zuurmond.

Prima Equipement in Hardenberg, onderdeel van Van der Spek Vianen heeft de machine voorzien van de drie kleuren.

doorVan der Spek

Nieuw Dynapac CG2300 geleverd aan De Jong Zuurmond

Van der Spek Vianen heeft vanuit haar werkplaatsen in Vianen een nieuwe Dynapac CG2300 geleverd aan De Jong Zuurmond. De nieuwe Dynapac komt bij De Jong Zuurmond met diverse andere Dynapac machines te draaien, De Jong Zuurmond heeft o.a. ook Dynapac asfaltafwerkmachines.

De nieuwe Dynapac CG2300 met een eigen gewicht van 8.300 kg heeft 1.500 brede bandages waarmee de machine uitstekende verdichtingscapacteiten realiseert. Het gewicht is over beide bandages gelijk verdeelt voor een optimale verdeling op de ondergrond. De CG2300 heeft een lijndruk van 27,7 k/cm.

Middels de hondegang kunnen de bandages 1.200mm in verzet worden gezet zodat een groot bereik gerealiseerd wordt. Als optie is een hydraulische kantensnij installatie geleverd. Om de bandages te voorzien van water heeft de Dynapac CG2300 op beide walsrollen dubbele sproeipijpen. Deze sproeipijpen kunnen door de machinist afzonderlijk ingesteld worden vanuit de cabine. De watertanks hebben een gezamenlijke inhoud van 770 liter en door de verschillende instellingen die in het bedienpaneel gekozen kunnen worden gaat de machine spaarzaam om met de watervoorraad. Standaard is de machine uitgevoerd met nachtverlichting in de rol.

De machinist heeft dan tijdens nachtwerk uitstekend zicht op de walsrollen. Uiteraard is deze en de overige verlichting in LED uitgevoerd.

Van de ruime comfort-cabine met airconditioning heeft de machinist optimaal zicht op beide bandages, watervoorziening en uit te voeren werk. Alle belangrijke bedieningselementen en besturing zitten in de consoles links en rechts van de comfortabele stoel zodat er vrij zicht is.

Voor de aandrijving is een duurzame Deutz TD3.6L4 Tier-4 Final motor gemonteerd welke standaard is uitgevoerd met Eco-Mode waarmee tot 20% brandstof kan worden bespaard. Deze Tier 4-Final motor voldoet aan de nieuwste en zwaarste emissie-eisen waarmee De Jong Zuurmond wederom aantoont voorop te lopen met het investeren in de nieuwste- en schoonste technieken die beschikbaar zijn.

Uiteraard is de machine gespoten in de welbekende bedrijfskleuren van De Jong Zuurmond. Optioneel is de machine uitgevoerd met een splitstrooier.

Door de compacte afmetingen is de Dynapac CG2300 eenvoudig te transporteren samen met een afwerkmachine op dezelfde dieplader.

De Jong Zuurmond ; De Jong Zuurmond Infrabeheer, Onderhoud & Services wil graag dat iedereen veilig en met plezier onderweg kan zijn, op de weg en over water. Ze werken daarom met passie en energie aan de veiligheid van de (water)weg en het onderhoud en beheer van de openbare ruimte. Dat doen ze met betrokken vakmensen en het beste en meest uitgebreide materieel. Ze werken proactief én integraal en hebben een continue focus op kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Zo zijn onze (water)wegen altijd in optimale conditie.

doorVan der Spek

Duo Dynapac CS1400’s voor BOVE

Van der Spek Vianen B.V. leverde onlangs een speciaal nieuw duo af bij verhuurspecialist BOVE uit Etten-Leur. Drierolwalsen zijn, met name in Nederland en België bijzonder populair en om de vraag te blijven voldoen met de laatste stand der techniek heeft BOVE besloten deze twee Dynapac CS1400’s aan hun uitgebreide materieelvloot toe te voegen.

De nieuwe Dynapac statische CS 1400’s hebben uitstekende verdichtingscapaciteiten. Door de gelijke bandagediameter aan de voor- als achterzijde en doordat de alle walsrollen zijn aangedreven wordt voorkomen dat het te walsen oppervlakte wordt opgeduwd en een optimale verdichting wordt gerealiseerd. Afhankelijk van de geplaatste ballast heeft de machine een gewicht tussen de 11 en 13 ton.

In een werkgang wordt gelijk een breedte van 2.100mm verdicht doordat alle drie de walsen zorgen voor de verdichting, de optimale verdeling van het gewicht tussen voor en achterzijde zorgt dat dit optimaal gebeurd. Doordat er in de gelijke werkgang zowel aan de voor- als achterzijde wordt verdicht en er geen twee werkgang benodigd is om de 2.100mm te verdichten wordt er veel tijd en brandstof bespaard, de CS1400 laat hiermee zijn duurzaamheid zien. De knikbesturing waarmee de Dynapac CS1400 is uitgevoerd heeft het grote voordeel dat ook in de bochten over de gehele breedte wordt verdicht. Uiteraard is de Dynapac CS 1400 is uitgevoerd met een Stage 4 final motor waardoor de machine voldoet aan de laatste emissie eisen.

De motor is centraal geplaatst onder een ruime motorkap waar vanaf grondniveau alle dagelijkse controle- en onderhoudswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Door de lage plaatsing van de motorunit heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden.

De nieuwe machines zijn uitgevoerd met een ruime zeer comfortabele cabine die uitgevoerd is met airco en dubbele bediening. Door het zeer grote glasoppervlak heeft de machinist perfect zicht rondom de machine en de te walsen oppervlakten.

Het sproeisysteem is uitgevoerd met twee pompen zodat naast een grote wateropbrengst ook de bedrijfszekerheid is gegarandeerd. De watertanks zijn vanaf grondniveau eenvoudig middels grote openingen te vullen.

Bove ; Verhuurmaatschappij Bove is het resultaat van een samenwerking tussen Van der Veldt (een gerenommeerde leverancier van machineonderdelen) en Bocol (een toenmalig producent van splitstrooiers). Met het oog op de klant signaleerden zij bij hun belangrijkste afnemers een behoefte aan kortstondig en grootschalig gebruik van verdichtingsmachines. Als dienstverlening werd de verhuurmaatschappij Bove geboren.

Inmiddels is Bove met een vloot van zo’n 300 machines uitgegroeid tot één van Nederlands grootste verhuurders op het gebied van wegenbouw. Alle machines worden door een eigen team van gepassioneerde monteurs onderhouden en in een gebruiksklare status gehouden. Door vanuit passie te werken aan kwaliteit, constant te blijven vernieuwen, zich op te stellen als partner en geen uitdaging uit de weg te gaan, levert Bove inmiddels aan de meest spraakmakende wegenbouwers van Nederland en Europa. Deze kernwaarden heeft de organisatie tot op de dag van vandaag nog steeds hoog in het vaandel staan.

doorVan der Spek

Abbink Wegenbouw neemt Dynapac CG2300 in gebruik.

Van der Spek Vianen heeft vanuit haar werkplaatsen in Vianen een nieuwe Dynapac CG2300 geleverd aan Abbink Wegenbouw. De nieuwe Dynapac komt bij Abbink met diverse andere Dynapac machines te draaien, Abbink heeft o.a. ook twee Dynapac asfaltafwerkmachines en een vorig jaar geleverde CC1100 wals.

De nieuwe Dynapac CG2300 met een eigen gewicht van 8.300 kg heeft 1.500 brede bandages waarmee de machine uitstekende verdichtingscapacteiten realiseert. Het gewicht is over beide bandages gelijk verdeelt voor een optimale verdeling op de ondergrond. De CG2300 heeft een lijndruk van 27,7 k/cm. Middels de hondegang kunnen de bandages 1.200mm in verzet worden gezet zodat een groot bereik gerealiseerd wordt. Als optie is een hydraulische kantensnij installatie geleverd.

Om de bandages te voorzien van water heeft de Dynapac CG2300 op beide walsrollen dubbele sproeipijpen. Deze sproeipijpen kunnen door de machinist afzonderlijk ingesteld worden vanuit de cabine. De watertanks hebben een gezamenlijke inhoud van 770 liter en door de verschillende instellingen die in het bedienpaneel gekozen kunnen worden gaat de machine spaarzaam om met de watervoorraad. Standaard is de machine uitgevoerd met nachtverlichting in de rol. De machinist heeft dan tijdens nachtwerk uitstekend zicht op de walsrollen. Uiteraard is deze en de overige verlichting in LED uitgevoerd.

Van de ruime comfort-cabine heeft de machinist optimaal zicht op beide bandages, watervoorziening en uit te voeren werk. Alle belangrijke bedieningselementen en besturing zitten in de consoles links en rechts van de comfortabele stoel zodat er vrij zicht is.

Voor de aandrijving is een duurzame Deutz TD3.6L4 Tier-4 Final motor gemonteerd welke standaard is uitgevoerd met Eco-Mode waarmee tot 20% brandstof kan worden bespaard. Deze Tier 4-Final motor voldoet aan de nieuwste en zwaarste emissie-eisen waarmee Abbink Boekelo Wegenbouw wederom aantoont voorop te lopen met het investeren in de nieuwste- en schoonste technieken die beschikbaar zijn.

Door de compacte afmetingen is de Dynapac CG2300 eenvoudig te transporteren samen met een afwerkmachine op dezelfde dieplader.

Abbink Boekelo Wegenbouw is een familiebedrijf met al bijna 30 jaar een passie voor alles wat te maken heeft met het aanleggen van asfalt en het onderhouden van wegen. Het bedrijf werd in 1989 opgericht door Henk Abbink en in 2007 overgedragen aan zijn zonen Geert, Jan-Willem en Christiaan.

Abbink Boekelo Wegenbouw is inmiddels uitgegroeid tot een ervaren wegenbouwspecialist en een expert op het gebied van asfalt. Het bedrijfspand in Boekelo werd te klein en daarom zijn ze naar De Marssteden in Enschede verhuisd. Sinds 2014 hebben ze een nevenvestiging op een bijzondere plek: Terschelling. Een zeer bewuste keuze. Op Terschelling heerst net zo’n bijzondere sfeer als in Twente: noaberschap, korte lijnen en veel vertrouwen in elkaar.

Het team van Abbink bestaat uit enthousiaste- en gepassioneerde professionals die tot het uiterste gaan om het hoogst mogelijke resultaat te behalen. Met een persoonlijke benadering, nuchterheid en professionaliteit gaan ze aan de slag met de uit te voeren projecten.

doorVan der Spek

Primeur voor Asfaltwerking Klompé met ingebruikname van de eerste Dynapac CS1400 statische wals van Nederland.

Nadat onlangs al een nieuwe Dynapac SD2500CS asfaltafwerkmachine in gebruik genomen is door Asfaltwerking Klompé volgde nu een primeur voor de Nederlandse markt.

Van der Spek Vianen leverde de eerste nieuwe Dynapac CS1400 statische wals van Nederland aan Klompé.

De nieuwe Dynapac statische CS 1400 heeft uitstekende verdichtingscapaciteiten. Door de gelijke bandagediameter aan de voor- als achterzijde en doordat de alle walsrollen zijn aangedreven wordt voorkomen dat het te walsen oppervlakte wordt opgeduwd en een optimale verdichting wordt gerealiseerd. Afhankelijk van de geplaatste ballast heeft de machine een gewicht tussen de 11 en 13 ton.

In een werkgang wordt gelijk een breedte van 2.100mm verdicht doordat alle drie de walsen zorgen voor de verdichting, de optimale verdeling van het gewicht tussen voor en achterzijde zorgt dat dit optimaal gebeurd. Doordat er in de gelijke werkgang zowel aan de voor- als achterzijde wordt verdicht en er geen twee werkgang benodigd is om de 2.100mm te verdichten wordt er veel tijd en brandstof bespaard, de CS1400 laat hiermee zijn duurzaamheid zien. De knikbesturing waarmee de Dynapac CS1400 is uitgevoerd heeft het grote voordeel dat ook in de bochten over de gehele breedte wordt verdicht.

Uiteraard is de Dynapac CS 1400 is uitgevoerd met een Stage 4 final motor waardoor de machine voldoet aan de laatste emissie eisen. De motor is centraal geplaatst onder een ruime motorkap waar vanaf grondniveau alle dagelijkse controle- en onderhoudswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Door de lage plaatsing van de motorunit heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden.

De nieuwe machine is uitgevoerd met een ruime cabine die uitgevoerd is met airco en dubbelle bediening. Naar wens van de machinist is de machine uitgevoerd met diverse extra opties. Zo zijn er extra spiegels gemonteerd en is de machine uitgevoerd met draaibare stoelen en een asfalt temperatuur meter.

Het sproeisysteem is uitgevoerd met twee pompen zodat naast een grote wateropbrengst ook de bedrijfszekerheid is gegarandeerd. De watertanks zijn vanaf grondniveau eenvoudig middels grote openingen te vullen.

Binnenkort worden er nog een aantal Dynapac CS 1400 machines door Van Der Spek Vianen geleverd aan klanten op de Nederlandse markt.

doorVan der Spek

Dynapac geweld klaar voor verdichtingsactie bij Van der Spek Vianen B.V.

Op onze vestiging in Vianen zijn weer diverse nieuwe Dynapac walsen binnengekomen die per direct beschikbaar zijn voor verkoop en verhuur.
Ze zijn allemaal uitgevoerd met grote ruime comfortabele Comfort-cabine, airconditioning en CMV verdichtingsmeter zodat gecontroleerd kan worden op de juiste verdichting is bereikt.

Onze asfalt- en verdichtingsspecialist Maarten de Bree kan u voorzien van uitgebreid advies en alle mogelijkheden van deze Dynapac walsen.

Natuurlijk zullen we volgende week op de TKD ook de Dynapac machines aan u tonen op stand 31.

Voor verhuur van de walsen zie graag: www.walshuren.nl

Dynapac walsen bij Van der Spek

Dynapac walsen bij Van der Spek