Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Transportband

door-Van der Spek-

Infra Relatiedagen Hardenberg

Voor samenwerking in de grond-, weg- en waterbouw
6, 7 & 8 februari 2024 | 13:00 – 21:00,
Evenementenhal Hardenberg,  Energieweg 2, 7772 TV, Hardenberg

Van der Spek Vianen B.V.: Standnummer  770

Informatie over de beurs:  www.infrarelatiedagen.nl

Het thema van Van der Spek, bij deze editie van de Inra Relatiedagen, is ‘Een emissieloze toekomst’.  Van der Spek is heel actief met de ontwikkeling en verkoop van elektrische machines. Deze zult u dan ook op onze stand zien.

Wilt u meer weten over elektrische machines van Van der Spek, bezoek onze stand nummer 770 en spreek een van onze vertegenwoordigers aan. U kunt natuurlijk ook vooraf een afspraak maken of meer informatie vragen:

Meer informatie gewenst?

Vul het formulier in, of kijk bij ‘verkoop’, voor uw vertegenwoordiger.

Of stuur een bericht aan:

door-Van der Spek-

Powerscreen’s de-carbonisatie strategie op dealermeeting in Italië

Afgelopen week hielt Powerscreen zijn wereldwijde dealermeeting. Ditmaal in Italië en uiteraard was er ook een team van Van der Spek Vianen aanwezig om alle noviteiten te zien en de toekomst te bespreken. De dealermeeting is deze maal in Italië gehouden omdat collega Powerscreen dealer Impianti zijn 40-jarig jubileum vierde en de voor de dealermeeting aangevoerde en opgestelde machines gelijktijdig gebruikte voor hun jubileum en opendagen.

Powerscreen presenteerde hun de-carbonisatie strategie welke berust op vier pier pilaren ; het mobiele concept, transportbanden, brandstofbesparing en elektrificeren.

Het mobiele concept : Powerscreen is wereldmarktleider als het gaat om mobiele breek- en zeefmachines die op bijna iedere locatie kunnen worden ingezet. Door de Powerscreen brekers en zeefmachines op de locatie in te zetten waar de te verwerken producten vrijkomen worden vele onnodige transporten voorkomen. Tevens kunnen geproduceerde producten gelijk ingezet worden op de locatie waar ze verwerkt worden als dit gewenst is.

Transportbanden : Met de inzet van transportbanden worden dubbele handelingen van geproduceerde producten voorkomen. Het onnodig oppakken van producten om ze vervolgens in voorraad te zetten is niet meer nodig. Velen tonnen kunnen zonder problemen worden opgezet zonder tussenkomst van laadschoppen of andere machines. Tevens wordt voorkomen dat geproduceerde producten worden stuk gereden.

Brandstofbesparing : Door het inzetten van duurzame en zuinige stage-V motoren met optimale aandrijvingsconcepten wordt zo min mogelijk brandstof verbruikt. Uiteraard kunnen de meeste motoren op HVO brandstoffen werken waarmee de uitstoot nog verder wordt beperkt. Door het gebruiken van sensoren worden machine automatisch af- of uitgeschakeld zodat de machines geen onnodige draaiuren maken zonder producties te maken.

Elektrificeren : Bij Powerscreen zijn alle vele modellen en machines uit te voeren met elektrische aandrijving. Dankzij het dual-power concept op de zeefmachines kan zowel elektrisch worden gewerkt en als er geen stroom beschikbaar is met de duurzame stage-V motoren worden gedraaid.

Daarnaast zijn vele nieuwe modellen in ontwikkeling waar met generatoraandrijving de machine wordt aangedreven. Hierbij is dan ook de keuze beschikbaar om op stroom of het stroomnet te draaien.  

Op het demoterrein waren vele nieuwe machines opgesteld en werd er gedraaid met diverse brekers en zeven.

In actie kwamen o.a. de nieuwe Powerscreen TP480SR roterende breker, de nieuwe Powerscreen Premiertrak 330 kaakbreker, de Powerscreen Titan 2300 zeefmachine i.c.m. de Powerscreen LF50 hopper-feeder en de Powerscreen Maxtrak 1000 i.c.m. Powerscreen Warrior 600.

Naast de machines die in actie waren o.a. de geheel nieuw ontwikkelde Powerscreen Premiertrak 420E kaakbreker met generator aandrijving, de Powerscreen Titan 1300 zeefmachine en Titan 1800 zeefmachine opgesteld.  Daarnaast natuurlijk diverse bekende en vertrouwde types als de Powerscreen Chieftain 1700X en Powerscreen Warrior 1200 die nu ook af fabriek met dual-power geleverd kan worden.

door-Van der Spek-

Vijftal Telestack transportbanden in actie bij Recycling Kombinatie REKO

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe Telestack TC421 geleverd bij Recycling Kombinatie REKO. Deze Telestack TC421 vult een kwartet eerder door Van der Spek geleverde Telestack’s aan.  

Het eerder geleverde kwartet bestaat uit ; Telestack TCL1031 radiale transportband, Telestack TCL431, Telestack TC421 en een Telestack LF523.

Na de levering van nieuwe Telestack TC421 zijn alle vijf Telestack transportbanden opgesteld om een eveneens door Van der Spek geleverde Powerscreen zeef te be- en ontladen.  Hierbij worden de geproduceerde fracties gelijk duurzaam in voorraad gezet waarna ze kunnen worden afgevoerd als dit gewenst is. Tussentijdse op- en overslag wordt hiermee voorkomen. In totaal kan er nu ruim 7.800M3 ( 12.500 ton ) in voorraad worden gezet onder de banden. Als de Telestack TCL1031 radiaal gebruikt wordt komt hier zelfs nog ruim 10.000 ton bij.

Telestack TC421 :

De nieuwe 14 ton wegende Telestack TC421 heeft een lengte van 21.000mm en kan tot 400 ton/uur producten opvoeren naar een hoogte van 9.800mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van 1.700 M3 wat 2.720 ton inhoud bij een soortelijk gewicht van 1.6 T/M³.

De transportband is middels twee zware hydraulisch verstelbare ondersteuningen op de rupsonderwagen geplaatst. Door de hydraulische verstelling kan de band zowel aan de voor- als achterzijde eenvoudig op hoogte worden geplaatst. Aan de achterzijde zorgt dit voor een goede aansluiting/overgang van de opvoerzijde.

REKO

Recycling Kombinatie REKO B.V. is toonaangevend in het produceren van herbruikbare grondstoffen. Daartoe zet REKO afvalstoffen om in nieuwe grondstoffen voor de bouwindustrie, door gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken. Door de activiteiten van REKO kan de keten voor minerale grondstoffen voor 100% worden gesloten.

Sinds 2000 is REKO gevestigd op de Vondelingenplaat bij Rotterdam. Deze locatie ligt strategisch in het hart van de mainport Rotterdam en is zowel over weg als over het water zeer goed bereikbaar. Op het 33 hectare grote terrein bevinden zicht : een breekinstallatie voor de productie van granulaten, twee thermische reinigingsinstallaties voor het reinigen van teerhoudend asfalt en twee installaties voor het opwekken van elektriciteit uit restwarmte. De breker en de thermische reinigingsinstallaties behoren tot de grootste in hun soort.

Naast de nieuwe Telestack zijn er ook diverse door Van der Spek Vianen geleverde Powerscreen zeefmachines en Lindner- en Peterson verkleiners actief op het terrein op de Vondelingenplaat.

door-Van der Spek-

Met levering duo Telestacks nu kwartet Telestacks compleet bij Recycling Kombinatie REKO

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuw duo Telestack mobiele transportbanden geleverd

bij Recycling Kombinatie REKO. Ditmaal zijn er een Telestack LF523 mobiele hopper-feeder en een Telestack TC421 mobiele transportband geleverd.

Eerder werden een Telestack TCL-1031 radiale mobiele transportband en een Telestack TCL-431 geleverd. Na de levering van de twee nieuwe Telestack transportbanden zijn alle de vier de transportbanden opgesteld om een zeef-unit te be- en ontladen.  Hierbij worden de geproduceerde fracties gelijk in voorraad gezet waarna ze kunnen worden afgevoerd als dit gewenst is. Tussentijdse op- en overslag wordt hiermee voorkomen.

Telestack LF523 :

De nieuwe 20 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor REKO  was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar is vele toepassingen binnen het gehele bedrijf. Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine.

Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie. De machine zal o.a. worden ingezet voor het opzetten van voorraden, beladen van zeefmachines, schepen of andere machines.

De machine van REKO is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is voorzien van wisselbare slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden middels een laadschop. Een grijper kan uiteraard van alle kanten de bunker beladen.

De transportband heeft een lengte van 23.000mm en kan tot 500 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 10.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.500M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om weer vele tonnen te kunnen transporteren zonder problemen.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

Telestack TC421 :

De nieuwe 14 ton wegende Telestack TC421 heeft een lengte van 21.000mm en kan tot 400 ton/uur producten opvoeren naar een hoogte van 9.800mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van 1.700 M3 wat 2.720 ton inhoud bij een soortelijk gewicht van 1.6 T/M³.

De transportband is middels twee zware hydraulisch verstelbare ondersteuningen op de rupsonderwagen geplaatst. Door de hydraulische verstelling kan de band zowel aan de voor- als achterzijde eenvoudig op hoogte worden geplaatst. Aan de achterzijde zorgt dit voor een goede aansluiting/overgang van de opvoerzijde door bijvoorbeeld de andere Telestack of de Powerscreen zeefmachines de ook werkzaam zijn bij REKO en aan de voorzijde voor een optimale afworp van het product.

REKO

Recycling Kombinatie REKO B.V. is toonaangevend in het produceren van herbruikbare grondstoffen. Daartoe zet REKO afvalstoffen om in nieuwe grondstoffen voor de bouwindustrie, door gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken. Door de activiteiten van REKO kan de keten voor minerale grondstoffen voor 100% worden gesloten.

Sinds 2000 is REKO gevestigd op de Vondelingenplaat bij Rotterdam. Deze locatie ligt strategisch in het hart van de mainport Rotterdam en is zowel over weg als over het water zeer goed bereikbaar. Op het 33 hectare grote terrein bevinden zicht : een breekinstallatie voor de productie van granulaten, twee thermische reinigingsinstallaties voor het reinigen van teerhoudend asfalt en twee installaties voor het opwekken van elektriciteit uit restwarmte. De breker en de thermische reinigingsinstallaties behoren tot de grootste in hun soort.

Naast de nieuwe Telestack zijn er ook diverse door Van der Spek Vianen geleverde Powerscreen zeefmachines en Lindner verkleiners actief op het terrein op de Vondelingenplaat.

doorVan der Spek

Hybride Telestack LF520 voor Van Lijssel Grondstoffen in ’s-Hertogenbosch

Hybride Telestack Ltd LF520 voor Van Lijssel Grondstoffen in ’s-Hertogenbosch

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Telestack LF520 afgeleverd aan Van Lijssel Grondstoffen in s‘-Hertogenbosch, een zusterbedrijf van Van Lijssel Transport. De nieuwe Telestack is een hybride uitvoering die zowel op stroom als standalone kan draaien mocht dit benodigd zijn.

Op het grote op- en overslagterrein aan de Rietveldenhaven dat vlakbij op- en afritten aan de A59 ligt zijn diverse stroompunten voorzien waarop de Telestack emissieloos kan draaien.

De nieuwe 22 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor Van Lijssel was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar is vele toepassingen binnen het gehele bedrijf.

Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine. Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie.

Door de inzet van de Telestack worden producten direct in voorraad gezet zonder tussenkomst van laadschop, hiermee worden velen liters brandstof bespaard en minder CO2 uitstoot gerealiseerd. Een ander groot voordeel is dat producten niet stuk- en vastgereden worden door de laadschop als ze hoger worden opgezet.

De machine van Van Lijssel is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is voorzien van wisselbare slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden middels een laadschop. Een grijper kan uiteraard van alle kanten de bunker beladen.

De transportband heeft een lengte van 20.000mm en kan tot 500 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 9.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.200M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen te kunnen transporteren zonder problemen.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

#openoverslagspecialist#uwproductieonzezorg#serviceensupport

doorVan der Spek

Telestack LF823 voor op- en overslagspecialist Buijs Groot-Ammers

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Telestack LF823 geleverd aan op- en overslagspecialist Buijs Groot-Ammers. De nieuwe Telestack is door de eigen transportcombinatie van Buijs Groot-Ammers opgehaald in Vianen. Dankzij deze transportcombinatie kan de Telestack net als de overslagmachines bij Buijs snel- en efficiënt van locatie naar locatie worden getransporteerd.

De nieuwe 20 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor Buijs Groot-Ammers was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar zou zijn voor alle voorkomende werkzaamheden. Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine.

Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie.

De machine van Buijs Groot-Ammers is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is compleet voorzien van wisselbare slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden.

De transportband heeft een lengte van 23.000mm en kan tot 800 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 10.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.500M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

Van der Spek Vianen en Buijs Groot-Ammers zijn geen onbekenden van elkaar, al vele jaren draaien er Fuchs overslagmachines en Hyundai laadschoppen bij Buijs in het machinepark.

doorVan der Spek

Nieuwe Telestack TC421 voor ESD

Na de ingebruikname van een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 heeft ESD-SIC B.V. in Farmsum nu ook een nieuwe Telestack Ltd TC421 in gebruik genomen die vanaf onze vestiging in Hardenberg is geleverd. De machine wordt ingezet om uitgezeefde stromen in voorraad te zetten zonder gebruik te maken van een laadschop.

De 12 ton wegende TC421, die wordt geproduceerd door Telestack, de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen, heeft een lengte van 21.000 mm en kan tot 400 ton/uur producten opvoeren naar een hoogte van 10.000 mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van 1.555 m3 wat 2.500 ton inhoudt bij een soortelijk gewicht van 1.6 ton/m³.

Het complete frame van de 1.000 mm brede transportband is opgebouwd uit een zware constructie, waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen probleemloos te kunnen transporteren.

De transportband is middels twee zware hydraulisch verstelbare ondersteuningen op de rupsonderwagen geplaatst. Door de hydraulische verstelling kan de band zowel aan de voor- als achterzijde eenvoudig op hoogte worden geplaatst. Aan de achterzijde zorgt dit voor een goede aansluiting/overgang van de breker en aan de voorzijde voor een optimale afworp van het product.

Het gemonteerde rupswerk van 3.000 mm lengte zorgt ervoor dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd ten opzichte van de transportband, zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

doorVan der Spek

#slimopenoverslaan

#slimopenoverslaan zegt direct waar het op staat. Door de inzet van een Telestack mobiele transportband wordt er slim op- en overgeslagen.

We hebben diverse machines en types beschikbaar voor demo en huur. Taco van Diggelen (Noord/Oost) en Peter Voolstra (Zuid/West) staan u graag te woord over de mogelijkheden van #slimopenoverslaan.

doorVan der Spek

Westeria introduceert WeKea® een innovatief nieuw samenstel-systeem voor transportbanden.

Het door Van der Spek Vianen B.V. gevoerde Westeria maakt zijn naam waar. Westeria Moving Innovation geeft direct aan waar het om gaat ; innovatief ontwikkelen, en dat is het compleet nieuwe WeKea® zeker.

Tijdens de IFAT die deze week helaas niet doorgaat zou het nieuwe Westeria WeKea® systeem uitgebreid worden geïntroduceerd. Kort samengevat staat WeKea® voor een configureer-, bestel-, leverings- en montagesysteem voor transportbanden.

De klanten kunnen zelf direct middels een beveiligde internetomgeving transportbanden samenstellen waarna direct prijs en levertijd wordt opgegeven.  De basis voor het WeKea® systeem is modulair bouwen waarbij zoveel mogelijk standaard onderdelen gebruikt kunnen worden.

Afhankelijk van de toepassing zijn er drie type banden ; FlatCon, UCon en SteelCon. Deze banden zijn er in verschillende breedte te krijgen waarbij voor iedere breedte de kopsectie met aandrijving en omkeersectie met spansysteem gelijk en compleet gemonteerd op voorraad zijn. Het grote voordeel hiervan is eenvoud in onderdeelvoorziening, snelle levertijden en kostprijsvoordelen waardoor de WeKea® banden zeer interessant zijn voor bijna alle toepassingen.

Na het opgeven van het type en breedte wordt de gewenste lengte ingevoerd waarna vele mogelijkheden zijn op te geven. Hierbij moet u denken aan aantal ondersteuningen, soort overkapping, type impactbar bij opgave, elektrische componenten als noodstoppen en toerentalwachters ect. Iedere wijziging en aanvulling wordt direct doorgerekend en de klant krijgt de prijs voor de opgegeven uitvoering en de bijbehorende levertijd.

Waar voorheen vaak diverse gesprekken en opstellingen benodigd waren kan nu direct in één keer het juiste worden aangeboden als alle data bekend is. Door het WeKea® systeem van Westeria moeten alle benodigde componenten zijn aangegeven voordat er een samenstelling met prijs wordt opgegeven. De klant krijgt hierdoor direct aangeboden wat gewenst is.

Uiteraard kan dit in goed overleg en samenwerking met Importeur Van der Spek Vianen zodat het juiste advies wordt gegeven en de juiste configuratie wordt samengesteld.

Als de band is samengesteld en uitgewerkt wordt er direct een STEP-file bestand en tekening samengesteld die toegepast kan worden in de planning en opstelling van de klant en/of gebruiker.

Naast het voordeel van direct samenstellen, prijsstelling en levertijd is ook de wijze waarop de WeKea® transportband worden geleverd een groot pluspunt. Afhankelijk van de lengte en uitvoering kan er voor gekozen worden om de band geheel- of gedeeltelijk (voor)gemonteerd te krijgen zodat de transport- en montagekosten zeer laag uitvallen.

De bouw- en montage van de banden wordt uiteraard normaal in de fabriek van Westeria in Duitsland gedaan met de kwaliteit zoals iedere klant gewent is van Westeria.

doorVan der Spek

Hybride Telestack LF823 voor Sagro

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Telestack LF823 afgeleverd aan de Sagro. De nieuwe Telestack is een hybride uitvoering die zowel standalone als op stroom kan draaien. Deze stroom wordt bij Sagro op middels eigen windmolens en zonnepanelen opgewekt als de Telestack op één van de eigen locaties wordt ingezet.

De nieuwe 22 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor Sagro was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar is vele toepassingen binnen het gehele bedrijf. Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine.

Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie.

De machine van Sagro is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is compleet voorzien van wisselbare slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden middels een laadschop. Een grijper kan uiteraard van alle kanten de bunker beladen.

De transportband heeft een lengte van 23.000mm en kan tot 800 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 10.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.500M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen te kunnen transporteren zonder problemen.

Aan het einde van de transportband is een hydraulisch verstelbare klep geplaatst zodat de richting van het te transporteren materiaal kan worden gericht om schepen optimaal te laden en de voorraad zo groot mogelijk te maken.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

De nieuwe Telestack rupsmobiele transportband kan 360º draaien t.o.v. zijn onderwagen. De machine is uitgevoerd met een zware draaikrans zodat de bovenwagen in iedere positie t.o.v. van de onderwagen kan worden geplaatst. Het is dus mogelijk om zeer eenvoudig de machine parallel te laten rijden langs de op te zetten producten of te beladen schepen.

Sagro is van een lokaal aannemingsbedrijf in de jaren ’60 door productontwikkelingen, specialisaties en overnames uitgegroeid tot een Multi disciplinaire onderneming die op dit moment met meer dan 250 medewerkers actief is op vele werkterreinen, waarbij logistiek een centrale rol speelt. 

De kracht van Sagro is meedenken met hun  opdrachtgevers en het bieden van totaaloplossingen. Ze zijn o.a. actief op de volgende werkgebieden ; infrastructuur, milieuadvisering, sloopwerken, asbestverwijdering, bodem(water)saneringen, recycling, transportwerkzaamheden, en op-en overslag activiteiten. Zowel bulk- als stukgoederen kunnen worden op- en overgeslagen. De nieuwe Telestack LF823 zal dan ook op vele locaties en in verschillende producten ingezet gaan worden.

Sagro opereert slagvaardig en veilig, met veel aandacht voor kwaliteit en milieu. De platte organisatie van  Sagro en het feit dat ze beschikken over een eigen, goed onderhouden machinepark, maakt dat ze  snel en flexibel kunnen reageren op verzoeken van hun opdrachtgevers en ieder vraagstuk kunnen invullen.

Het transport van de Telestack LF823 Revolution kan door Sagro worden uitgevoerd door de eigen zwaartransport-combinatie die de machine snel en efficiënt kan aan- en afvoeren op ieder werk en locatie.