• Machineverkoop, -verhuur en -service

Categorie archief Powerscreen

Beste van beide werelden met Powerscreen Chieftain 1700X

Voorheen was er de keuze voor een tweemaal- of viermaal gelagerde zeefbox bij de verschillende Powerscreen Chieftain modellen. Dit is nu verleden tijd, bij de nieuwe Powerscreen Chieftain 1700X kan nu op vrij eenvoudige manier worden omgesteld van tweemaal gelagerd naar viermaal gelagerd.

De Powerscreen Chieftain-serie is samen met de Powerscreen Warrior-serie de meeste verkocht zeefmachine ter wereld. Waar en voor welke toepassing dan ook, een Powerscreen zeefmachine zal vaak de machine zijn waar het mee gebeurd.

Tweemaal- of viermaal gelagerd klinkt mooi maar wat is het verschil en waarom wil ik kunnen kiezen?

Om een zeefbox in beweging te krijgen en een slag te laten maken is deze in de basis voorzien van een centrale as die excentrisch is uitgevoerd. Om deze as te laten draaien is deze voorzien van lagering en natuurlijk een aandrijving. Doordat de zeefbox op veren staat kan hij een slag, de zogeheten amplitude maken.

Bij de een normale zeefbox die tweemaal gelagerd is zit deze lagering alleen aan de zeefbox en kan deze vrij beweging op de veren. Voordeel hierbij is dat de box een hogere amplitude en kracht kan maken en dus agressiever is op het te zeven product. Dit soort zeefbox hebben vaak een lager toerental en hoger amplitude. Bij overbelading zal de zeefbox in de veren zaken en in capaciteit en slag afnemen.

Om in fijnere producten met een hoog toerental te kunnen zeven kan het wenselijk zijn om een zeefbox naast in de zeefbox ook nog aan de buitenzijde te voorzien van een lager waarmee hij op het subframe rust. Dit noemen we dan viermaal gelagerd. Het toerental kan dan hoog zijn echter de slag ook is dan ook lager. Door het hoge toerental kan de zeef veel verwerken bij een constante productie en zal niet kunnen inzakken doordat de zeefbox middels het buitenlager rust op het subframe.

Normaal gesproken moet de keuze gemaakt worden voor het ene of het andere echter bij de nieuwe Powerscreen Chieftain 1700X hebben de engineers bij Powerscreen een nieuwe bouwwijze ontwikkeld waarbij de box zowel als tweemaal- of viermaal gelagerd kan werken. De ombouw neemt ca. 2 uur in beslag waarbij de buitenste lagers ge- of demonteert kunnen worden. 

De nieuwe 28 ton wegende Powerscreen Chieftain 1700X kan zowel als 2- of 3 dekker worden uitgevoerd waarbij 3 of 4 producten worden geproduceerd. Wordt er gekozen van het optionele dubbeldeks grid dan worden het zelfs 4 of 5 producten.

De zeefbox met een lengte van 4.800mm is verstelbaar tussen de 20° en 34° zodat deze optimaal kan worden ingesteld op het te zeven product.

Dankzij de lange afvoerbanden kunnen grote voorraden worden opgebouwd voordat deze moeten worden afgevoerd door een laafschop. Natuurlijk kan ook de keuze zijn om een extra rupsmobiele transportband met lengtes tot 30 meter onder de banden te plaatsen zodat dagproducties gedraaid kunnen worden zonder extra handelingen om producten elders in voorraad te plaatsten.

De nieuwe Powerscreen Chieftain 1700X is zowel elektrisch- als middels een duurzame Stage-V dieselmotor aan te drijven.

Kentekenplicht voor machines

Sinds 1 januari 2021 gelden er nieuwe regels voor het rijden op de
openbare weg met een MMBS (Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid).
Deze nieuwe regels houden in dat een MMBS geregistreerd
moet worden en dus ook een kenteken krijgt.

VRAAG UW KENTEKEN TIJDIG AAN EN BESPAAR KOSTEN

Het aanvragen van een kenteken is dit jaar enkel een online administratieve handeling en kost u slechts € 18,- per kenteken. Dit verloopt via uw DigiD account. Mocht u dit zelf niet willen doen, dan kan Van der Spek dit tegen vergoeding voor u verzorgen. Na 31 december 2021 moet elk niet eerder geregistreerd MMBS-voertuig door de RDW beoordeeld worden op een RDW keuringsstation, met alle dan geldende eisen. De kosten zullen na dit jaar vele malen hoger zijn.

Uw Van der Spek machine heeft een registratieplicht als:

• Het bouwjaar van uw machine vóór 2021 is en nu of in de toekomst (mogelijk) op de openbare weg komt.
• De maximum constructiesnelheid van uw voertuig 6 km/h of hoger is en het voertuig breder is dan 1.30 m.
• Het een getrokken voertuig is met een maximale constructiesnelheid van meer dan 25 km/h.

Voor al deze voertuigen dient u een kentekenbewijs aan te vragen

Uitzonderingen op de MMBS-kentekenplicht:

• 1-assige motorrijtuigen • Asfalteermachines
• Asfaltfreesmachines • Walsen wegenbouw

De verwerkingstijd van uw kentekenbewijs duurt gemiddeld 20 werkdagen. Zodra de RDW uw aanvraag heeft goedgekeurd, stuurt zij u het kentekenbewijs toe. Heeft de RDW meer informatie nodig om de registratie af te ronden, dan ontvangt u hierover bericht. Mogelijk is het machinetype nog niet bekend bij de RDW. De RDW zal u dan om foto’s en aanvullende informatie vragen. Eén werkdag nadat u het kentekenbewijs en eerste deel van de code heeft ontvangen, stuurt de RDW u de bijbehorende tenaamstellingscode toe.

Bij een geregistreerd voertuig horen verplichtingen, bijvoorbeeld de verzekeringsplicht. U dient daarom uw nieuwe kentekennummer aan te melden bij uw verzekeraar. Vraag uw GIAK-kentekenplaat aan bij een erkend bedrijf met de codes die ontvangt van RDW en monteer de kentekenplaat op uw machine.

Heeft u vragen over wat Van der Spek voor u kan betekenen? Vraag het John:

Powerscreen voegt Chieftain 1500 toe aan succesvolle Chieftain-serie.

De nieuwe Powerscreen Chieftain 1500 neemt plaatst tussen de welbekende Powerscreen Chieftain 1400 en 1700. Net als de Chieftain 1700 is ook de nieuwe Chieftain 1500 leverbaar als 2- en 3-dekker.

De zeefbox heeft een lengte van 3.600mm en is 1.550mm breed. Doordat zijn hoek verstelbaar is tussen de 18 en 37 graden kan de optimale zeefstand ingesteld worden. Een groot voordeel van de nieuwe Powerscreen Chieftain 1500 is dat de amplitude tussen de 5,5mm en 9.5mm versteld kan worden zodat voor ieder product de beste instelling te realiseren is.

Chieftain 1500, Sand & Gravel, Foreman Equipment Canada 2021 (5)

De opgavetrechter welke zowel met een laadschop, graafmachine of breker te vullen is heeft een inhoud van 8M3. Op de bunker is standaard een grid gemonteerd van 105mm dat hydraulisch klapbaar is met een afstandsbediening. Dankzij de lange afvoerbanden welke afwerpen tot een hoogte van 4.755mm kunnen grote voorraden onder de banden worden opgeslagen voordat deze afgevoerd moeten worden.

Uiteraard is de Powerscreen Chieftain 1500 elektrisch aan te drijven en draait op een duurzame Stage-V motor als er geen stroom voorhanden is. De keuze voor elektrische aandrijving is een optie. #fijnafzevengeenprobleem#zeefspecialisten#uwproductieonzezorg

Grootste duurzame rupsmobiele Powerscreen zeefmachine in gebruik genomen bij Heijmans

Onlangs heeft Van der Spek Vianen bij Heijmans de grootste rupsmobiele zeefmachine geleverd uit het uitgebreide programma van Powerscreen. De nieuwe Powerscreen H6203R heeft een eigen gewicht van ruim 49 ton.

De nieuwe elektrisch aangedreven Powerscreen H6203R zal gaan werken voor Heijmans Grondstoffen. Heijmans Grondstoffen maakt vraag en aanbod van gebruikte bouwstoffen en -materialen inzichtelijk en faciliteert het maken van een match, zodat deze bouwstoffen en -materialen opnieuw ingezet kunnen worden in het productie- of het bouwproces. Hiermee wil Heijmans de circulariteit in de bouw en de impact op een gezonde leefomgeving vergroten. Om het bereik en de impact van circulariteit in de bouw te vergroten is Heijmans Grondstoffen van intern platform gegroeid tot een opzichzelfstaande B.V., zodat ook andere bedrijven zich kunnen aansluiten op het platform.

Door asfaltgranulaat vanuit wegenbouwprojecten door geheel Nederland te be- en verwerken en middels de nieuwe Powerscreen juist te classificeren kunnen deze weer worden gebruikt.

Door het weer opnieuw te kunnen inzetten van deze stromen als grondstoffen voor de asfaltproductie worden grote besparingen van nieuw aan te voeren bouwstoffen, energie en emissies behaald.

Na uitgebreid onderzoek in de markt heeft de Powerscreen H6203R zich bewezen als de machine die de producten voor Heijmans Grondstoffen juist- en volgens de gewenste specificaties kan uitzeven zodat ze weer ingezet kunnen worden.

Powerscreen H6203R, een zeer speciale zeefmachine

Bij de Powerscreen H6203R wordt de driedeks zeefbox aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan zowel de slag als hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze finetuning kan de zeef worden ingesteld om met grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 19mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat.

Verstelmogelijkheden genoeg dus om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product waarbij naast capaciteit ook de gewenste zeer accurate afzeving wordt gerealiseerd. Het te zeven materiaal wordt door de zeefbox naar voren gewerkt zonder dat de zwaartekracht zorgt dat het kan schuiven en een minder zuivere afzeving wordt gerealiseerd. Een zeer vaste maatvoering is het resultaat.

Net als bij alle Powerscreen Warrior- en H-serie machines zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en midden fracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van meer dan vier meter.

Om de capaciteiten te kunnen verwerken is de H6203R uitgevoerd met een 8M³ bunker die zowel door een kraan als door een laadschop gevuld kan worden. Natuurlijk is belading door een transportband van bijvoorbeeld een breker of bunker mogelijk. Om dit te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt.

De machine is in de werkplaats van Van der Spek Vianen opgebouwd met speciale- en klant specifieke opties zodat de machine nog efficiënter kan produceren.

Op de machine is een complete sproei installatie gebouwd die per band aan- en uit te zetten is waarmee als benodigd de overstortpunten kunnen worden voorzien van een nevel om stofvorming tegen te gaan. Bandwegers op de afvoerbanden laten producties live zien en kunnen deze worden vastgelegd. Speciale hardmetalen afschrapers zorgen dat de banden schoon blijven en lekkage van aangehecht product tot een minimum worden geperkt.

Daarnaast is de overmaatband voorzien van een bovenbandmagneet die eventuele ijzerdelen uit de productstroom halen zodat deze geen problemen en schades kunnen veroorzaken in de volgende scheidingsstappen.

De machine wordt elektrisch aangedreven en kan als de locatie of stroomvoorziening het niet toelaat ook diesel worden aangedreven. Voor de aandrijving is dan een duurzame- en zuinige Stage V motor verantwoordelijk. Deze motor voldoet aan de laatste- en zwaarste emissie eisen waarmee Heijmans aantoont voorop te lopen als het gaat om duurzaam investeren.

Van der Spek start met nieuw merk Trommelzeven SieboTec

Na testen te hebben gedaan bij meerdere trouwe Van der Spek klanten is gekozen om partner te worden voor Nederland van SieboTec trommelzeefmachines. Met ingang van 1 februari is Van der Spek Vianen officieel de importeur van SieboTec trommelzeven uit Soest in Duitsland, 100% made in Germany.

SieboTec is een nieuw merk opgericht met de klant als middelpunt, door mensen met jarenlange ervaring in het bouwen en ontwikkelen van trommelzeven. De nieuwe trommelzeven van SieboTec zijn ontwikkeld samen met Duitse klanten en daar uitgebreid beproefd en getest.

SieboTec heeft zich ten doel gesteld een onderneming te zijn met korte lijnen, snel schakelen, focus op het product en de mogelijkheid tot individuele aanpassingen en daarmee de klant in het middelpunt stellend, een echte partner voor haar klanten dus, een filosofie die naadloos aansluit bij die van Van der Spek Vianen.

Siebo5000

Het eerste model wat van de band rolt is de Siebo5000. Een trommelzeef met een lengte van 4.550 mm en een doorsnee van 2.000 mm. Uiteraard is de Siebo5000 voorzien van een Stage 5 dieselmotor zonder Ad Blue, een elektrische aandrijving is uiteraard ook mogelijk. SieboTec heeft gekozen voor een flinke afwerphoogte bij de banden van maar liefst 3.500 mm, alle banden zijn standaard verzinkt. De trommelaandrijving is praktisch onderhoudsvrij en de machine heeft maar één centraal smeerpunt.

De eerste machines zijn inmiddels geleverd en hebben zich ruimschoots bewezen in de harde praktijk. Bij Van der Spek is de Siebo5000 beschikbaar voor demonstraties en verhuur.

Voor de provincies Brabant en Limburg is Nextech uit Udenhout als SieboTec dealer aangesteld, via Nextech kan uiteraard ook gedemonstreerd worden met de Siebo5000 trommel.

Voor meer informatie of het aanvragen van een demo kunt u contact opnemen Taco van Diggelen of Peter Voolstra. Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met Erik Kruk op onze vestiging in Hardenberg

Duurzame Powerscreen Warrior 2400, de zevende zeef bij Puinbreken.nl/Van der Heijden.

Net voor de kerst is door Van der Spek Vianen bij familie Van der Heijden in Nistelrode deze nieuwe Powerscreen Warrior 2400 afgeleverd. Van der Heijden Nistelrode en Puinbreken.nl is een zeer bekende naam waarbij Puinbreken.nl aangeeft dat ze uiteraard puinbreken en dat doen ze met diverse mobiele puinbrekers door het gehele land. Hierbij hebben ze ook de mogelijkheid om gebroken fracties als gewenst te windshiften en zelfs mobiel onderweg te wassen.

Naast het puinbreken zijn ze ook een echte specialist als het gaat om mobiel zeven, de nieuwe Powerscreen Warrior 2400 is dan ook de zevende zeef in het uitgebreide machinepark.

Met zijn gewicht van 49 ton is de Powerscreen Warrior 2400 ook gelijk de grootste- en zwaarste zeefmachine uit de Warrior-lijn bij Powerscreen. Speciaal is wel gelijk te noemen dat het niet de eerste maar de derde Powerscreen Warrior 2400 is die Van der Heijden nu in hun machinepark opneemt. Naast de drie Warrior 2400’s is een ook nog een Powerscreen Warrior 1800 en een eveneens door Van der Spek geleverde Cedarapids zeef werkzaam.

Dankzij deze grote machines met hoge capaciteiten is Van der Heijden in staat om zonder problemen te zeven partijen te kunnen verwerken met hoge capaciteiten en zuivere fracties.

De nieuwe Powerscreen Warrior 2400 is voorzien van een duurzame en zuinige Stage-V motor waarmee Van der Heijden investeert in de nieuwste technologie met de laagste emissie uitstoot.

Powerscreen Warrior 2400

Bij de Powerscreen Warrior 2400 wordt de dubbeldeks zeefbox van 6.100mm en 1.930mm breedte aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan bij de Warrior 2400 de slag en hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze fine-tuning kan de zeef worden ingesteld om met zeer grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven, opgavecapaciteiten tot 700 ton/uur zijn mogelijk.

Het grote voordeel is dat ondanks deze speciale zeefbox opbouw de Powerscreen Warrior 2400 ook nog eenvoudig getransporteerd kan worden door zijn gewicht van 47 ton. Hierdoor is het ook mogelijk om met de 3-assige aangedreven Powerscreen Warrior 2400 zeef  op locatie te komen zonder speciale transportvergunningen te moeten hebben.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 10mm en 15mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat. Verstelmogelijkheden genoeg dus om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product.

Om naast de optimale instelling van de zeefbox ook de optimale zeefmedia te kunnen monteren is de box zo uitgevoerd dat naast de standaard geweven dekken er ook gatenplaten, 3D-zeefdekken, Flexmatten en vele andere media gemonteerd kunnen worden. Voor ieder product dus de optimale mogelijkheden.

Net als bij zijn andere Warrior’s ( de Warrior 600,1200,1400,1800 en 2100 ) zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en midden fracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van bijna vier meter.

Om de hoge capaciteiten van 700 ton/uur te kunnen verwerken is de 2400 uitgevoerd met een optionele 7M³ platenbunker welke zowel door een kraan als laadschop gevuld kan worden. Natuurlijk is belading door transportband van bijvoorbeeld een breker mogelijk, om dit te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt.

Duurzame Powerscreen primeur voor Kurvers Wegenbouw in Heerlen

Met de ingebruikname van een nieuwe Powerscreen Warrior 1200 heeft Kurvers een primeur voor Nederland. Het is de eerste Powerscreen Warrior 1200 die is voorzien van een duurzame Stage-V motor waarmee Kurvers wederom aantoont te investeren in de nieuwe technieken met de laagste emissies.

Na een succesvolle demonstratie bij Kurvers Wegenbouw op hun op- en overslagbedrijf de Beitel, een duurzame dienstverlener voor op- en overslag en be- en verwerking van bouwstoffen met een Powerscreen Warrior 1200 was de keuze om te investeren in een nieuwe Powerscreen Warrior 1200 een weloverwogen beslissing.

Tijdens de demonstratie met een Powerscreen Warrior 1200 Van der Spek Vianen in de verschillende materiaal-, grond- en productstromen is aangetoond dat de machine in vele verschillende productstromen de juiste producten en gewenste capaciteiten kon realiseren.

De 17 tons zware Powerscreen Warrior 1200 behoord tot Powerscreen Warrior lijn, de in de Benelux meest verkochte rupsmobiele zeeflijn van wereldmarktleider Powerscreen. De Powerscreen Warrior lijn bestaat uit 7 machine van 12 tot 42 ton waarmee aan iedere vraag uit de markt kan worden ingevuld.

Ook is de nieuwe Warrior 1200 die in bedrijf is genomen voorzien van een zeer agressieve zeefbox die het mogelijk maakt om ook zeer moeilijk zeefbare producten zeefbaar te maken met de grootst mogelijke capaciteit. De box kan een kracht van 6G produceren op het te zeven product zodat de scheiding van de fracties zo goed mogelijk wordt uitgevoerd.

Op de Warrior 1200 is een dubbeldeks zeefbox geplaatst van 3.600mm lengte en 1.170 mm breedte welke verstelbaar is tussen de 14º en 18º zodat een optimale instelling kan worden gerealiseerd. Hierbij is het belangrijk te vermelden dat net als bij alle machines uit de Warrior-lijn de zeefbox de lengte van zowel het boven- als onderdek gelijk zijn waardoor grote capaciteiten mogelijk zijn.

Voor het beladen van de zeef is een bunker van ruim 5M³ op de machine geplaatst welke hydraulisch op- en neer kan worden versteld om hem in transportstand te plaatsen. Door zijn lengte van 3.400mm is belading door een laadschop geen probleem.

De uitgezeefde fijne fractie wordt via een 800 mm brede hydraulisch uitschuifbare afvoerband afgevoerd tot een hoogte van 3.450 mm. De midden fractie gaat via een 650 mm brede afvoerband uit de machine welke komt tot een afwerphoogte van 2.800 mm. De overmaat vind via een 1.000 mm afvoerband zijn weg tot een hoogte van 2.800 mm. Door deze grote afwerphoogtes kan eenvoudig voorraad tot 130M³ worden gedraaid onder de banden zonder dat deze iedere keer moeten worden afgevoerd. Alle banden zijn standaard in snelheid te regelen zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen draaien.

Standaard is de Warrior 1200 voorzien van de 2-way split uitvoering waarbij hydraulisch de machine kan worden omgebouwd zodat de midden fractieband weg klapt en niet wordt gebruikt en zowel het boven- als onderdek lossen op de achterafvoerband en twee fractie worden geproduceerd als dit gewenst is. Deze ombouw is inclusief schoonmaakwerkzaamheden binnen 20 minuten uit te voeren door één persoon zonder gereedschap.

Uiteraard kan ook deze Warrior worden voorzien van vele verschillende soorten zeefmedia zodat voor ieder product de optimale afstelling kan worden bereikt. Vingerzeven, geweven- , Major Wire Flexmath – of snarendekken, natuurlijk heeft Van der Spek als voor alle Powerscreen machines vele direct beschikbaar zodat de klant altijd met de juiste dekken aan het werk kan beginnen.

Door zijn compacte afmetingen en gewicht is hij zeer eenvoudig te transporteren zonder gebruik te moeten maken van speciale diepladers. Op locatie kan de machine door zijn rupswerk snel en eenvoudig worden verplaatst. Dankzij de twee snelheden hiervan, een voor manoeuvreren de andere voor snelheid gaat hierbij weinig tijd verloren.

Kurvers

Wegenbouw Kurvers is al meer dan 60 jaar een begrip in Limburg. Dit familiebedrijf onderscheid zich in de inframarkt door haar projecten volledig in eigen regie van A naar Beter uit te voeren. Puur vakmanschap (>70 fte) en modern materieel vormen hier de basis voor de kwalitatief hoogwaardige afwerking van de gerealiseerde projecten door Kurvers. Het modern materieelpark bestaat o.a. uit midigravers, rupskranen, mobiele kranen, laadschoppen, bulldozer, asfaltmachines (groot en klein), asfaltfrezen, walsen. Voor transport beschikt Kurvers over een uitgebreid wagenpark dat bestaat uit kippers, opleggers en kraanauto’s.

Circulair materiaalgebruik

Sinds 2001 is het bedrijf uitgebreid met het op- en overslagbedrijf De Beitel. Hier worden vrijkomende materialen uit de projecten van Kurvers zoals NV-bouwstoffen, grond en  schone asfalt  op- en overgeslagen. Kurvers zet verder in op circulair hergebruik van vrijkomende materialen uit haar  projecten, waarvoor de Powerscreen Warrior 1200 onlangs is aangeschaft.

Voor de asfaltindustrie wordt hier de vrijkomende asfalt (niet teerhoudend) na bewerking afgezeefd tot een product voor 100% hergebruik bij de productie van asfalt.

Betonpuin wordt bewerkt en afgezeefd tot 100% grindvervanger voor de productie van stampbeton, welke Kurvers hier met haar eigen betoncentrale dagelijks produceert.

Vrijkomend  schoon funderingsmateriaal wordt door Kurvers gescheiden naar zand, puin en grind, waarbij iedere deelstroom weer hoogwaardig kan worden toegepast in onze infraprojecten.

Momenteel is Kurvers bezig met het opzetten van een betonketensamenwerking, waarbij betonpuin circulair wordt toegepast door samenwerking met gemeentes en leveranciers van betonproducten.

Voor meer informatie zie ook www.wegenbouwkurvers.nl .

Compactste strijder (Warrior) van Powerscreen geleverd aan Lekhaven Bouwstoffen.

Afgelopen week is bij Lekhaven Bouwstoffen in Wijk bij Duurstede een nieuwe Powerscreen Warrior 600 in bedrijf gesteld door Van der Spek Vianen.

De Powerscreen Warrior 600 van ’s-werelds grootste producend van mobiele breek- en zeefinstallaties is de compactste machine uit de Warrior-lijn. Door zijn lage gewicht en zeer compacte afmetingen is hij zeer eenvoudig te transporteren en kan dus ook voor de kleinste klus op locatie worden gebracht zonder hoge transportkosten. Als hij op locatie wordt ingezet heeft hij geen grote oppervlakte nodig om de klus te klaren.

Net als alle Powerscreen Warrior’s is ook de Warrior 600 uitgevoerd met een dubbeldeks zeefbox, bij de Warrior 600 is deze 2.340mm lang en 1.170mm breed. De zeefbox heeft een vaste hoek van 14° en kan worden voorzien van vele verschillende zeefmedia zodat hij optimaal kan worden uitgevoerd voor iedere zeefklus. De machine kan worden uitgevoerd met een maximale amplitude van 11 mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal en zorgt voor zuivere afgezeefde producten. Hij kan een kracht tot 6G op het product brengen !

De bunker is vlak uitgevoerd zodat hij naast belading met een graafmachine ook eenvoudig beladen kan worden door een compacte laadschop, de breedte van de bunker is 3.400mm. De bunker heeft een inhoud van 3M³.

Om de gezeefde fracties af te voeren is de Warrior 600 uitgevoerd met 3 afvoerbanden waarbij de afvoerbanden voor de fijne- en midden fractie grote afwerphoogtes hebben van bijna 3 meter. De overmaat wordt via een 1.000mm brede band afgevoerd. Als gewenst kan de machine zeer eenvoudig hydraulisch klapbaar omgezet worden naar two-way split waarbij de overloop van zowel het boven- als onderdek lossen op de overmaatband. Groot voordeel hiervan is dat de machine nog minder ruimte in neemt.

Voor de aandrijving van de Powerscreen Warrior 600 en een Deutz 2011-L04I 4-cilinder diesel motor gemonteerd welke de hydraulische pompen aandrijft.

Om snel een eenvoudig te kunnen manouveren op locatie is de Warrior 600 uitgevoerd met een rupswerk waarop 300mm brede platen zijn gemonteerd. Maximale snelheid van het rupswerk is 3.3 km/uur.

Lekhaven Bouwstoffen is sinds 1999 gevestigd op het bedrijventerrein Langshaven waar ze een eigen loswal hebben aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Ze zijn o.a. leverancier van materiaal voor de weg-,water-, en betonbouw. Tevens wordt er op de locatie puin ingenomen die weer worden verwerkt tot bouwstoffen als meng- en betongranulaat.

De Powerscreen Warrior 600 zal dan ook in vele verschillende producten ingezet gaan worden om de te leveren producten en ingekomen stromen te verwerken en uit te zeven.

Janssen Group/ BPS Recycling en Bouwstoffen breid machinepark uit met Powerscreen Warrior 1200

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Powerscreen Warrior 1200 in bedrijf gesteld bij BPS Recycling en Bouwstoffen onderdeel van de Janssen Group uit Maastricht.

Na een succesvolle demonstratie bij BPS Recycling en Bouwstoffen, een duurzame dienstverlener in afvallogistiek en afvalverwerking was de keuze om te investeren in een nieuwe Powerscreen Warrior 1200 een weloverwogen beslissing.

Tijdens de demonstratie met een Powerscreen Warrior 1200 Van der Spek Vianen in de verschillende materiaal-, grond- en productstromen is continu gemonitord of de geproduceerde fracties en stromen optimaal konden worden ingezet voor verdere verwerking of duurzaam konden worden ingezet in andere processen of direct konden worden gebruikt als product.

Gedurende dit proces is in zeer goede samenwerking tussen Van der Spek Vianen en Janssen Group de optimale configuratie samengesteld om de gewenste producten te realiseren.

De 17 tons zware Powerscreen Warrior 1200 behoord tot Powerscreen Warrior lijn, de in de Benelux meest verkochte rupsmobiele zeeflijn van wereldmarktleider Powerscreen. De Powerscreen Warrior lijn bestaat uit 7 machine van 12 tot 42 ton waarmee aan iedere vraag uit de markt kan worden ingevuld.

Ook is de nieuwe Warrior 1200 die in bedrijf is genomen voorzien van een zeer agressieve zeefbox die het mogelijk maakt om ook zeer moeilijk zeefbare producten zeefbaar te maken met de grootst mogelijke capaciteit. De box kan een kracht van 6G produceren op het te zeven product zodat de scheiding van de fracties zo goed mogelijk wordt uitgevoerd.

Op de Warrior 1200 is een dubbeldeks zeefbox geplaatst van 3.600mm lengte en 1.170 mm breedte welke verstelbaar is tussen de 14º en 18º zodat een optimale instelling kan worden gerealiseerd. Hierbij is het belangrijk te vermelden dat net als bij alle machines uit de Warrior-lijn de zeefbox de lengte van zowel het boven- als onderdek gelijk zijn waardoor grote capaciteiten mogelijk zijn.

Voor het beladen van de zeef is een bunker van ruim 5M³ op de machine geplaatst welke hydraulisch op- en neer kan worden versteld om hem in transportstand te plaatsen. Door zijn lengte van 3.400mm is belading door een laadschop geen probleem.

De uitgezeefde fijne fractie wordt via een 800 mm brede afvoerband afgevoerd tot een hoogte van 3.000 mm. De midden fractie gaat via een 650 mm brede afvoerband uit de machine welke komt tot een afwerphoogte van 2.800 mm. De overmaat vind via een 1.000 mm afvoerband zijn weg tot een hoogte van 2.800 mm. Door deze grote afwerphoogtes kan eenvoudig voorraad tot 110M³ worden gedraaid onder de banden zonder dat deze iedere keer moeten worden afgevoerd. Alle banden zijn standaard in snelheid te regelen zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen draaien.

Standaard is de Warrior 1200 voorzien van de 2-way split uitvoering waarbij hydraulisch de machine kan worden omgebouwd zodat de midden fractieband weg klapt en niet wordt gebruikt en zowel het boven- als onderdek lossen op de achterafvoerband en twee fractie worden geproduceerd als dit gewenst is. Deze ombouw is inclusief schoonmaakwerkzaamheden binnen 20 minuten uit te voeren door één persoon zonder gereedschap.

Uiteraard kan ook deze Warrior worden voorzien van vele verschillende soorten zeefmedia zodat voor ieder product de optimale afstelling kan worden bereikt. Vingerzeven, geweven- , Major Wire Flexmath – of snarendekken, natuurlijk heeft Van der Spek als voor alle Powerscreen machines vele direct beschikbaar zodat de klant altijd met de juiste dekken aan het werk kan beginnen.

Door zijn compacte afmetingen en gewicht is hij zeer eenvoudig te transporteren zonder gebruik te moeten maken van speciale diepladers. Op locatie kan de machine door zijn rupswerk snel en eenvoudig worden verplaatst. Dankzij de twee snelheden hiervan, een voor manoeuvreren de andere voor snelheid gaat hierbij weinig tijd verloren.

Voor de aandrijving is een zeer zuinige duurzame Deutz motor Tier IV Final verantwoordelijk die de stalen gegoten pompen aandrijven die zorgen voor de hydraulische aandrijvingen van banden en zeefbox.

Nieuwe Powerscreen Warrior 1800 Elzinga Groep

Onlangs heeft de Elzinga Groep uit Uithuizermeeden een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 in gebruik genomen.  Vanaf de werkplaats in Hardenberg van Van der Spek Vianen is de Warrior 1800 middels de eigen zwaartransport- combinatie van de Elzinga Groep opgehaald.

De Elzinga Groep bestaat al sinds 1946. Van origine een loonbedrijf echter inmiddels van veel meer markten thuis. De bedrijven van de Elzinga groep zijn in verschillende markten actief. Met  machinefabriek Elzinga, Cagro Facilities, Hijsspecialist.nl, aannemingsbedrijf Elziga, Elzinga Materieel en Elzinga Logistiek en Transport samen is de Elzinga groep een multi-inzetbare duizendpoot.

Juist die diversiteit in hun diensten en producten maakt ze flexibel en slagvaardig waarbij de klant altijd centraal staat om de werkzaamheden juist en volgens afspraak uit te voeren.

Powerscreen Warrior 1800

De door wereldmarkleider Powerscreen gebouwde 32 ton wegende Warrior 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4.880mm en een breedte van 1.500 mm. Een zeer groot voordeel van de zeefboxen op de Warriors is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting zijn waardoor bij de 1800 een zeefoppervlakte van 14,640 M² ontstaat. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten te zeven en kleine fracties met grote capaciteiten.

Deze zwaar- en degelijk gebouwde zeefbox is samengesteld met zogeheten Huck-bolts die gezien kunnen worden als de klinknagels van de huidige tijd. De Huck-bolts worden middels hydraulisch gereedschap aangetrokken waarbij een borgmoer wordt vastgedrukt tot een vooraf ingestelde kracht. Als deze kracht is bereikt breekt het overige deel af en zit hij vast. Door deze bouwwijze is de zeefbox enorm sterk en kan hij hoge krachten verwerken doordat de Huck-bolts zorgen dat de box ondanks zijn stabiliteit toch flexibel kan zijn. Groot voordeel hiervan is dat er geen laswerk wordt toegepast om de zeefbox samen te stellen en er dus geen risico is dat hij gaat scheuren, tevens lopen Huck-Bolts nooit los wat bij andere zeefboxen tot scheurvorming kan leiden als dit gebeurd bij normale bout/moer verbindingen.

De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.  De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijde van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.

Om grote capaciteiten goed te kunnen afvoeren is de machine voorzien van 900mm brede afvoerbanden op de fijne- en middenfractie welke standaard allemaal in snelheid te regelen zijn zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen.

Op de machine is een brede bunker gemonteerd welke is voorzien van een 1.300mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem.

Optioneel is de machine uitgevoerd met een bovenbandmagneet op de fijne fractie om het uitgezeefde product te ontdoen van ijzerdelen.