• Machineverkoop, -verhuur en -service

Categorie Archief Powerscreen

Powerscreen “Utskodder II” in actie bij De Waard

Onlangs heeft De Waard zijn tweede Powerscreen Utskodder in gebruik genomen welke als naam “Utskodder II” heeft gekregen. Utskodder II is een Powerscreen Warrior 1800 zeefmachine welke na de jarenlange goede ervaringen met Utskodder I een Powerscreen Warrior 1400 is toegevoerd aan het uitgebreide machinepark van De Waard. Uiteraard is de Powerscreen Warrior 1800 is in de bedrijfskleuren van De Waard gespoten en daarom direct herkenbaar als een “machine van De Waard”.

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij de Waard zeer hoog in het vaandel staan heeft De Waard besloten om deze Powerscreen Warrior 1800 rupsmobiele zeefmachine aan haar materieelvloot toe te voegen. Hierdoor kunnen ze nu nog beter regeren op steeds meer uit te voeren zeefwerken en/of het uitzeven van materiaalstromen die op hun eigen vestigingen worden verwerkt of overgeslagen voor klanten.

De Waard Grondverzet is actief op de markt van de grond-, weg- en waterbouw sector in het noorden en midden van Nederland. Oorspronkelijk opererend vanuit het centraal gelegen Zeewolde in de provincie Flevoland maar i.v.m. de uitbreiding van de werkzaamheden hebben ze tegenwoordig ook vestigingen in Meppel en Sneek. Ze realiseren projecten voor overheden, bouwondernemingen en projectontwikkelaars op basis van een goed vertrouwen en deskundige inzet van hun personeel. Ze kunnen de werkzaamheden compleet uitvoeren van initiatief tot de beheersfase. Een andere tak van sport waar de Waard in actief is Transport & Overslag, hier houden ze zich bezig met de transportwerkzaamheden over het land en water in de infra en bouwsector. Tevens verzorgen ze met hun overslagmachines de loswerkzaamheden van schepen rechtstreeks op de auto of d.m.v. transportbanden en trechters.

De door wereldmarkleider Powerscreen gebouwde Warrior 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4.880mm en een breedte van 1.500 mm. Een zeer groot voordeel van de zeefboxen op de Warriors is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting zijn waardoor bij de 1800 een zeefoppervlakte van 14,640 M² ontstaat. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten te zeven en kleine fracties met grote capaciteiten.

De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijde van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.

Om de gewenst capaciteiten goed te kunnen afvoeren is de machine voorzien van 900mm brede afvoerbanden op de fijne- en middendfractie welke standaard allemaal in snelheid te regelen zijn zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen.

Op de machine is een brede bunker gemonteerd welke is voorzien van een 1.300mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem.

H.H. van Egmond B.V. neemt Powerscreen Warrior 1200 in gebruik.

Na een uitgebreide inventarisatie van de markt en demo op locatie was de keuze om te investeren in een Powerscreen Warrior 1200 geleverd door Van der Spek Vianen een weloverwogen keuze.

De 17 tons zware Powerscreen Warrior 1200 behoord tot Powerscreen Warrior lijn, de in de Benelux meest verkochte rupsmobiele zeeflijn van wereldmarktleider Powerscreen. De Powerscreen Warrior lijn bestaat uit 7 machine van 12 tot 42 ton waarmee aan iedere vraag uit de markt kan worden ingevuld.

Ook is de nieuwe Warrior 1200 die geleverd is aan H.H. van Egmond voorzien van een zeer agressieve zeefbox die het mogelijk maakt om ook zeer moeilijk zeefbare producten zeefbaar te maken met de grootst mogelijke capaciteit. De box kan een kracht van 6G produceren op het te zeven product zodat de scheiding van de fracties zo goed mogelijk wordt uitgevoerd. Op de Warrior 1200 is een dubbeldeks zeefbox geplaatst van 3.600mm lengte en 1.170 mm breedte welke verstelbaar is tussen de 14º en 18º zodat een optimale instelling kan worden gerealiseerd. Hierbij is het belangrijk te vermelden dat net als bij alle machines uit de Warrior-lijn de zeefbox de lengte van zowel het boven- als onderdek gelijk zijn waardoor grote capaciteiten mogelijk zijn.

Voor het beladen van de zeef is een bunker van ruim 5M³ op de machine geplaatst welke hydraulisch op- en neer kan worden versteld om hem in transportstand te plaatsen. Door zijn lengte van 3.400mm is belading door een laadschop geen probleem.

De uitgezeefde fijne fractie wordt via een 800 mm brede afvoerband afgevoerd tot een hoogte van 3.000 mm. De midden fractie gaat via een 650 mm brede afvoerband uit de machine welke komt tot een afwerphoogte van 2.800 mm. De overmaat vind via een 1.000 mm afvoerband zijn weg tot een hoogte van 2.800 mm. Door deze grote afwerphoogtes kan eenvoudig voorraad tot 110M³ worden gedraaid onder de banden zonder dat deze iedere keer moeten worden afgevoerd. Alle banden zijn standaard in snelheid te regelen zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen draaien.

Powerscreen Warrior 1200 in transportstand

Standaard is de Warrior 1200 voorzien van de 2-way split uitvoering waarbij hydraulisch de machine kan worden omgebouwd zodat de midden fractieband weg klapt en niet wordt gebruikt en zowel het boven- als onderdek lossen op de achterafvoerband en twee fractie worden geproduceerd als dit gewenst is. Deze ombouw is inclusief schoonmaakwerkzaamheden binnen 20 minuten uit te voeren door één persoon zonder gereedschap.

Uiteraard kan ook deze Warrior worden voorzien van vele verschillende soorten zeefmedia zodat voor ieder product de optimale afstelling kan worden bereikt. Vingerzeven, geweven- , Major Wire Flexmath – of snarendekken, natuurlijk heeft Van der Spek als voor alle Powerscreen machines vele direct beschikbaar zodat de klant altijd met de juiste dekken aan het werk kan beginnen.

Door zijn compacte afmetingen en gewicht is hij zeer eenvoudig te transporteren zonder gebruik te moeten maken van speciale diepladers. Op locatie kan de machine door zijn rupswerk snel en eenvoudig worden verplaatst. Dankzij de twee snelheden hiervan, een voor manoeuvreren de andere voor snelheid gaat hierbij weinig tijd verloren. Voor de aandrijving is een zeer zuinige duurzame Deutz motor Tier IV Final verantwoordelijk die de stalen gegoten pompen aandrijven die zorgen voor de hydraulische aandrijvingen van banden en zeefbox.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. voegt wederom Powerscreen toe aan verhuurvloot

Van der Spek Vianen heeft onlangs weer een nieuwe Powerscreen geleverd aan

Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. Ditmaal is een Powerscreen Warrior 1400-X geleverd welke is toegevoegd aan de zeer uitgebreide vloot van grondverzet- en recyclingmachines.

Powerscreen Warrior 1400-X

Met de investering in de Warrior 1400-X heeft Tuytel gekozen voor een zeefmachine welke in Noord-Ierland gebouwd wordt door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele- brekers en zeefmachines; Powerscreen.

In de fabriek in Dungannon in Noord-Ierland kunnen tot 2.000 zeefmachines per jaar geproduceerd worden. Uniek daarbij is dat bij Powerscreen er niet alleen geassembleerd wordt maar ook in de eigen fabriek alle benodigde delen worden gemaakt. Hierbij worden vele tonnen materiaal per dag gesneden, gezet en gelast.

Doordat deze in eigen huis verwerkt worden heeft Powerscreen 100% controle op de kwaliteit en weet men dat de delen op tijd in fabriek aanwezig zijn voor verdere verwerking en assemblage.

De Powerscreen Warrior 1400-X is voorzien van een zeefbox met een lengte van 3.600mm en een breedte van 1.250mm. Belangrijk is daarbij om gelijk te melden dat deze lengtes gelden voor beide zeefdekken. Door deze bouwwijze kan er zowel op boven- als onderdek met grote capaciteiten worden gezeefd. Doordat de zeefbox een zeer agressieve slag heeft van 12mm kan hij ook zonder problemen worden ingezet in lasterige materialen.

Doordat de zeefbox hydraulisch te liften is kunnen zeefdekken zeer eenvoudig en snel gewisseld worden zodat zonder veel moeite altijd de juiste maten gemonteerd zijn om de optimale zeving in het werk uit te voeren. Bij de machine zijn er door Tuytel diverse soorten zeefmedia besteld zodat hij zeer breed inzetbaar is voor iedere klus. Mocht er onverhoopt toch een zeefmaat of dek gewenst zijn dat niet bij aanwezig is dan heeft Van der Spek bijna ieder dek op voorraad voor de Powerscreen Warrior’s zodat er altijd doorgewerkt kan worden met de machine.

De bunker op de Powerscreen Warrior 1400-X is zo uitgevoerd dat hij gemakkelijk beladen kan worden door een graafmachine of laadschop, hij is vlak uitgevoerd zodat hij optimaal gevuld kan worden. Door de gemonteerd vlakke bunkerband welke aan de achter- en zijkanten is voorzien van zware zijgeleiding en aan de voorzijde voor een afschraper kan er geen te zeven materiaal lekken. Door de grote val van wel 500mm wordt het te zeven materiaal gelijk goed opengebroken en belucht.

Voor de afvoer van de gezeefde fractie zijn voor de fijne- en middenfractie 900mm brede zij-afvoerbanden gemonteerd op de machine, deze zijn alle in snelheid regelbaar. Voor de afvoer van de overmaat is een 1.400mm brede afvoerband gemonteerd waar als gewenst ook nog met de hand kan worden uit gesorteerd.

Om de machine te transporteren heeft de Tuytel diverse eigen diepladers beschikbaar welke de machine snel, veilig en efficiënt kunnen vervoeren.

Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V.

Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. is een dynamisch bedrijf dat zich bezig houd met de verhuur van kranen, grondverzet en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat dag en nacht bereikbaar is en u kunt adviseren waar dat nodig is. Sinds de laatste jaren zijn ze ook actief in het verhuren van recycling machines en het handelen in biomassa. Met gemotiveerde werknemers staan ze dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. Ook de veiligheid staat hoog bij ze in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

Wassen zoals het bedoeld is met Terex Washing Systems

Tijdens een twee daags evenement in Noord-Oost Amerika heeft Terex Washing Systems haar dealers van over de gehele wereld weer up to date gebracht met alle nieuwe ontwikkelingen die de komende tijd aan de mark geïntroduceerd gaan worden.

Op de tweede dag van dit Global Dealer Forum is een complete nieuwe wasinstallatie bezocht inclusief de geheel nieuwe Terex Aquaclear filterpers die als basis dient voor de waterhuishouding. Deze nieuwe installatie is door Van der Spek’s collega dealer Powerscreen New-England verkocht en opgebouwd bij Tilcon North Branford in de staat Connecticut.

Tilcon is een zeer grote leverancier op het gebied van gebroken materialen voor o.a. de beton- en asfaltindustrie. Op diverse locaties gebruiken ze deze producten ook in hun eigen beton- en asfaltinstallaties.

Op de locatie in Norh Brandford had Tilcon al vele jaren een wasinstallatie welke niet meer voldeed aan de huidige wensen en deze moest vervangen worden. Waarbij de oude installatie het waswater in bekkens werd gestort om te bezinken moest de nieuwe installatie zijn uitgerust met een complete waterhuishouding waarbij het water duurzaam in kringloop zou worden gebruikt. Tilcon heeft in de markt gekeken wat de mogelijkheden waren en na een uitgebreid vergelijk gekozen voor een Turn-key oplossing van Terex Washing Systems inclusief waterhuishouding.

Om tot een juiste configuratie te komen is uiteraard is gekeken wat de wensen waren en welke producten de installatie zou moeten gaan leveren en met welke capaciteiten. De installatie zou hoofdzakelijk fracties moeten gaan maken voor de beton- en asfaltinstallaties en werden gespecificeerd als 0-3.5mm en 3.5 tot 8mm waarbij uiteraard het slib niet meer aanwezig mag zijn op de gewassen fracties.

De installatie zou moeten worden voorzien van grote bunkers en opslagcapaciteit zodat na belading de wielladers ander werk er bij kunnen doen zonder dat de installatie zou stil vallen omdat de aan- of afvoer niet plaatsvind.

De voeding van de installatie vind plaats door twee grote bunker die een capaciteit hebben van 100 ton. Door plaatsing van een hoge oprit kunnen deze beladen worden middels een laadshop of direct van de dumpers die het materiaal van verder uit de groeve aanvoeren. De bunkers zijn achter elkaar geplaatst zodat er als gewenst ook nog verschillende producten met elkaar gemengd kunnen worden voor een optimaal productie en gewenste eindproducten. Bij het ontwerp is er rekening gehouden dat er als gewenst nog een derde bunker bij te plaatsen is.

100 tons bunker met serivicewagens Powerscreen New England

Vanuit de bunkers wordt het te wassen product opgevoerd naar de Terex Aggresand 206 3-deks wasinstallatie waarmee de fracties worden uitgezeefd en gewassen. De machine bestaat uit een 3-deks zeefmachine met 6.000mm lange en 1.800mm brede zeefdekken waarmee de fracties met grote capaciteiten worden gescheiden. Tijden het uitzeven wordt er uiteraard ook gewassen om de fracties schoon te krijgen. Op het bovendek vind dit plaats met 10 sproeipijpen met nozzels en op het tussen- en onderdek met 8 sproeipijpen met nozzels. Als nodig kan er tot 380M³ water worden gebruikt om het optimale resultaat te behalen, uiteraard wordt dit afgestemd op het te wassen product.

Bij de installatie van Tilcon bestaat het bovendek uit 40 x 40mm voor het afzeven van een eventuele overmaat, het onderdek is uitgevoerd in 3.5mm en 8mm.

De opvangbak onder de zeef is opgedeeld zodat een deel 0 – 3.5mm direct naar de nageschakelde Finesmaster 120 gaat voor het produceren van de 0 tot 3.5mm, het andere deel wordt bij de 3.5 tot 8mm gevoegd om de gewenst korrelverdeling te krijgen voor het eindproduct dat gewenst is.

Finesmaster 120C

De verdeling van deze flows is eenvoudig te regelen middels regelkleppen in de opvangbak zodat als nodig deze kunnen worden aangepast.

De fractie 0 tot 3.5mm en 3 tot 8mm (met een gedeelte 0 – 3.5mm) worden vervolgens opgevoerd naar de nageschakelde cyclonen en ontwateringsunits. Bij de 0 tot 3.5mm gebeurd dit met een FM 120 welke is uitgevoerd met een classificeer cycloon welke middels vacuüm te regelen is zodat bepaald kan worden op welk punt de splitsing plaatsvind tussen product en water met af te voeren fijne fractie (slib). Na de scheiding wordt middels een 3.700mm bij 1.500mm ontwateringszeef het product ontwatert.

De 3.5mm tot 8mm ( met een gedeelte 0 – 3.5mm ) wordt door de aan de Aggsand gekoppelde “zandfabriek” bewerkt. Middels een zware pomp wordt de fractie met water naar twee op de installatie geplaatste grote cyclonen gepompt waar de scheiding tussen product en water met slib plaatsvind. Na deze scheiding zorgt een grote ontwateringzeef dat het product met een lage vochtigheidsgraad de installatie verlaat naar de Telestack telescoperende die een grote voorraad kan opzetten.

De waterstromen van alle cyclonen en overlopen komen vervolgens samen in een grote buffervoorraad waar deze vanuit naar de waterbehandeling wordt gepompt zodat deze na verwerking weer kan worden ingezet om mee te wassen.

Deze verwerking vind plaats in het Aquaclear systeem van Terex dat is uitgevoerd met een door Terex Washing Systems ontwikkelde filterpers. Voordat deze filterpers zijn werk kan wordt het water eerst voorbehandeld. Het water met slib wordt in een grote classificeertank gepompt waarbij flocculant wordt toegevoerd om de fijne delen te binden zodat deze naar beneden zakken. Doordat er constant wordt opgevoerd loopt aan de bovenzijde van deze tank “schoon” water over in de schoonwatertank wat weer hergebruikt wordt om te wassen.

Terex Aquaclear systeem

Aan de onderzijde van de tank wordt de gebonden slibfractie weggepompt naar een tussentank waar hij vloeibaar wordt gehouden om vervolgens in de filterpers te worden gepompt met zeer hoge druk waar de scheiding tussen water en slib plaatsvind. Na een cyclustijd waarin het water van het slib is gescheiden opent de filterspers de filterplaten met filterdoek waarna de slibkoek uit de installatie valt. In de filterspers bij Tilcon zitten 150 filterplaten van 2.000mm x 1.500mm waardoor een grote capaciteit gegarandeerd is.

Deze installatie is een echte installatie van de toekomst waarbij geen water meer wordt verspilt en in kringloop wordt gebruikt. Alleen via de slibkoek wordt het slib uit het proces gehaald en zal afhankelijk van de samenstelling moeten worden gestort of op een andere wijze worden verwerkt.

Compactste strijders van Powerscreen in aantocht

Op zeer korte termijn komen er weer diverse Powerscreen Warrior 600’s aan bij Van der Spek Vianen.

Net als alle Powerscreen Warrior’s is ook de Warrior 600 uitgevoerd met een dubbeldeks zeefbox, bij de Warrior 600 is het 2.340mm lang en 1.170mm breed. De zeefbox heeft een vaste hoek van 14° en kan worden voorzien van vele verschillende zeefmedia zodat hij optimaal kan worden uitgevoerd voor iedere zeefklus. De machine kan worden uitgevoerd met een maximale amplitude van 11 mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal en zorgt voor zuivere afgezeefde producten. Hij kan een kracht tot 6G op het product brengen !

De bunker is vlak uitgevoerd zodat hij naast belading met een graafmachine ook eenvoudig beladen kan worden door een compacte laadschop, de breedte van de bunker is 3.400mm.De bunker heeft een inhoud van 3M³.

Om de gezeefde fracties af te voeren is de Warrior 600 uitgevoerd met 3 afvoerbanden waarbij de afvoerbanden voor de fijne- en midden fractie grote afwerphoogtes hebben van bijna 3 meter. De overmaat wordt via een 1.000mm brede band afgevoerd. Als gewenst kunnen op alle banden bovenbandmageneten worden geplaats door Van der Spek.

Voor de aandrijving van de Powerscreen Warrior 600 en een Deutz 2011-L04I 4-cilinder diesel motor gemonteerd welke de hydraulische pompen aandrijft.

Om snel een eenvoudig te kunnen manouveren op locatie is de W600 uitgevoerd met een rupswerk waarop 300mm brede platen zijn gemonteerd. Maximale snelheid van het rupswerk is 3.3 km/uur.

Door zijn lage gewicht en zeer compact afmetingen is hij zeer eenvoudig te transporteren en kan dus ook voor de kleinste klus op locatie worden gebracht zonder hoge transportkosten.

Powerscreen capaciteitsmaker voor G.M. Damsteegt B.V.

Hij was al te zien op de TKD in Almere en na een kort bezoek aan de werkplaatsen van Van der Spek voor de opbouw van nog enkele opties is de nieuwe Powerscreen Powertrack 750 afgeleverd aan G.M. Damsteegt.

Met het toevoegen van de nieuwe Powerscreen Powertrack 750 aan hun uitgebreide machinepark heeft Damsteegt de primeur voor Nederland, het is de eerste die door Powerscreen importeur Van der Spek is afgeleverd.

De 19 ton Powerscreen Powertrack 750 is een zogeheten grid waarmee op zeer grote capaciteit eenvoudig kan worden afgezeefd. Op de machine is een dubbeldeks zeefmachine geplaatst met een opening van 3.350mm x 2.600mm, middels de zijplaten is de opvoermaat zelfs 4.410mm breed. Het bovendek is een zeer zwaar uitgevoerde spijlendek met openingen van 150mm breed waarop zonder problemen zware delen kunnen worden opgevoerd. Onder dit spijlen dek zit een in de lengte gespannen zeefdek waarop de maat wordt afgezeefd die gewenst is.

Het grid is hydraulisch verstelbaar tussen de 2° en 25° waarmee eenvoudig kan worden bepaald hoe lang het te zeven materiaal op de machine moet verblijven.

De fijne fractie die door zowel het grid als het zeefdek valt komt op een 1.200m brede afvoerband die deze fractie afvoert tot een hoogte van 3.400mm waardoor er tot 83M³ onder de band kan liggen. De overmaat valt voor de machine waarna hij kan worden opgepakt middels een laadschop of graafmachine. Uiteraard is de machine uitgevoerd met zware beschermplaten om eventuele impacts te kunnen verwerken.

Voor de aandrijving is een Caterpillar C3.4 Tier IV final motor geplaats met 75 pk waarmee er ruim voldoende vermogen is om grote capaciteiten te kunnen verwerken. Uiteraard voldoet deze motor aan de laatste emissie-eisen waarmee Damsteegt wederom aantoont te investeren in duurzame materieel.

Een lang rupswerk met 400mm brede rupsplaten zorgt dat de machine op locatie eenvoudig is te verplaatsten.

G.M. Damsteegt B.V. is een verhuurder van bemand en onbemand grondverzet- en recyclingmaterieel in alle klassen. Het bedrijf is begin jaren ’90 opgericht en is begonnen met de verhuur van graafmachines.

In de loop der jaren is G.M. Damsteegt B.V. uitgegroeid tot ruim 100 werknemers en meer dan 180 machines waaronder: rupskranen, mobiele kranen, rupsdumpers, wieldumpers, shovels, verreikers, tractoren met aanbouwwerktuigen en baggermaterieel. Om te blijven inspelen op de vragen uit de markt heeft G.M. Damsteegt een recyclingtak toegevoegd aan het bedrijf. In deze recyclingtak heeft men vele zeefmachines, shredders en mobiele transportbanden opgenomen voor de verhuur.

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij de G.M. Damsteegt zeer hoog in het vaandel staan heeft Damsteegt besloten om te beantwoorden op de vragen uit de markt en de Powerscreen Powertrack toe te voegen aan het materieelpark.

Compactste strijder van Powerscreen staat zijn mannetje

Het door Van der Spek gevoerde Powerscreen, ’s-werelds grootste producend van mobiele breek- en zeefinstallaties meld dat de compactste machine uit de Warrior lijn, de Warrior 600 ondanks zijn compacte afmetingen wereldwijd een succesnummer is. Het is een echte compacte capaciteitsmaker.

Net als alle Powerscreen Warrior’s is ook de Warrior 600 uitgevoerd met een dubbeldeks zeefbox, bij de Warrior 600 is het 2.340mm lang en 1.170mm breed. De zeefbox heeft een vaste hoek van 14° en kan worden voorzien van vele verschillende zeefmedia zodat hij optimaal kan worden uitgevoerd voor iedere zeefklus. De machine kan worden uitgevoerd met een maximale amplitude van 11 mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal en zorgt voor zuivere afgezeefde producten. Hij kan een kracht tot 6G op het product brengen !

De bunker is vlak uitgevoerd zodat hij naast belading met een graafmachine ook eenvoudig beladen kan worden door een compacte laadschop, de breedte van de bunker is 3.400mm.De bunker heeft een inhoud van 3M³.

Om de gezeefde fracties af te voeren is de Warrior 600 uitgevoerd met 3 afvoerbanden waarbij de afvoerbanden voor de fijne- en midden fractie grote afwerphoogtes hebben van bijna 3 meter. De overmaat wordt via een 1.000mm brede band afgevoerd.

Voor de aandrijving van de Powerscreen Warrior 600 en een Deutz 2011-L04I 4-cilinder diesel motor gemonteerd welke de hydraulische pompen aandrijft.

Om snel een eenvoudig te kunnen manouveren op locatie is de W600 uitgevoerd met een rupswerk waarop 300mm brede platen zijn gemonteerd. Maximale snelheid van het rupswerk is 3.3 km/uur.

Door zijn lage gewicht en zeer compact afmetingen is hij zeer eenvoudig te transporteren en kan dus ook voor de kleinste klus op locatie worden gebracht zonder hoge transportkosten.

Van der Spek informeert u graag over alle mogelijkheden van deze strijder.

Nieuwe Powerscreen Warrior 1200 voor A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. heeft onlangs zijn zeer uitgebreide materieelvloot uitgebreid met een nieuwe Powerscreen Warrior 1200.

De nieuwe 17-tons zware Powerscreen Warrior 1200 vult de zeer uitgebreide Powerscreen Warrior lijn aan met compacte capaciteitsmaker die zijn gelijke niet kent in de rupsmobiele zeefwereld. De in de Benelux meest verkochte rupsmobiele zeeflijn van Powerscreen, die tot nu toe zes machines voerde tussen de 12 ton voor de Warrior 600 en de 42 ton voor de Warrior 2400, is vorig jaar uitgebreid met de nieuwe Powerscreen Warrior 1200. Hiermee komt de lijn nu op zeven machines waarmee iedere zeefvraag uit de markt kan worden ingevuld.

Ook deze Warrior 1200 is voorzien van een zeer agressieve zeefbox die het mogelijk maakt om ook zeer moeilijk zeefbare producten zeefbaar te maken met de grootst mogelijke capaciteit. De box kan een kracht van 6G produceren op het te zeven product, zodat de scheiding van de fracties zo goed mogelijk wordt uitgevoerd.

Op de Warrior 1200 is een dubbeldeks zeefbox geplaatst van 3.600 mm lengte en 1.170 mm breedte die verstelbaar is tussen de 14º en 18º, zodat een optimale instelling kan worden gerealiseerd. Voor het beladen van de zeef is een bunker van ruim 5 m³ op de machine geplaatst die hydraulisch op- en neer kan worden versteld om hem in transportstand te plaatsen. Door zijn lengte van 3.400 mm is belading door een niet te grote laadschop geen probleem.

De uitgezeefde fijne fractie wordt via een 800 mm brede afvoerband afgevoerd tot een hoogte van 3.000 mm. De middenfractie gaat via een 650 mm brede afvoerband uit de machine die komt tot een afwerphoogte van 2.800 mm. De overmaat vindt via een 1.000 mm afvoerband zijn weg tot een hoogte van 2.800 mm. Door deze grote afwerphoogtes kan eenvoudig voorraad tot 110 m³ worden gedraaid onder de banden zonder dat deze iedere keer moeten worden afgevoerd. Alle banden zijn standaard in snelheid te regelen, zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen draaien.

Standaard is de Warrior 1200 voorzien van de 2-way split uitvoering, waarbij hydraulisch de machine kan worden omgebouwd waardoor de middenfractieband wegklapt en niet wordt gebruikt, en zowel het boven- als onderdek lossen op de achterafvoerband en twee fractie worden geproduceerd als dit gewenst is.

Uiteraard kan ook deze Warrior worden voorzien van vele verschillende soorten zeefmedia, zodat voor ieder product de optimale afstelling kan worden bereikt. Vingerzeven, geweven dekken, Major Wire Flexmath of snarendekken.

Door zijn compacte afmetingen en gewicht is hij zeer eenvoudig te transporteren zonder gebruik te moeten maken van speciale diepladers. Op locatie kan de machine door zijn rupswerk snel en eenvoudig worden verplaatst. Dankzij de twee snelheden hiervan, een voor manoeuvreren de andere voor snelheid gaat hierbij weinig tijd verloren.

Voor de aandrijving is een zeer zuinige duurzame Deutz motor verantwoordelijk die de stalen gegoten pompen aandrijft die zorgen voor de hydraulische aandrijvingen van banden en zeefbox.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. is een dynamisch bedrijf dat zich bezig houd met de verhuur van kranen, grondverzet en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat dag en nacht bereikbaar is en u kunt adviseren waar dat nodig is. Sinds de laatste jaren zijn ze ook actief in het verhuren van recycling machines en het handelen in biomassa. Met hun gemotiveerde werknemers staan ze dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. Ook de veiligheid staat hoog bij ze in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

Om de machines snel en efficiënt aan- en af te voeren heeft A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf eigen diepladers zodat altijd volgens afspraak kan worden getransporteerd.

Grootste rupsmobiele zeefmachine van Powerscreen geleverd bij A. Jansen B.V.

Van der Spek Vianen B.V. heeft via haar werkplaatsen in Hardenberg de grootste rupsmobiele zeefmachine van Powerscreen geleverd aan A. Jansen B.V.

De Powerscreen H6203 is met zijn basisgewicht van 48 ton de grootste in serieproductie gebouwde zeefmachine te wereld. Door zijn 3-deks horizontale zeefbox van 6.100mm x 1.930mm heeft de machine een totale zeefoppervlakte van ruim 35M2 waarmee de machine in staat is met zeer grote capaciteiten fijne fracties af te zeven. Ondanks deze indrukwekkende maatvoeringen is de machine nog in één deel eenvoudig te transporteren.

Deze indrukwekkende gegevens hebben A. Jansen B.V. overtuigd om deze Powerscreen gigant toe te voegen aan het materiaalpark waar grote capaciteiten met zeer zuivere afzeving benodigd waren.

De Powerscreen zal o.a. ingezet gaan worden voor het afzeven van producten die worden afgezet als hoogwaardig toeslagmateriaal in de asfalt-, beton- en beton-warenindustrie of direct worden toegepast als grondstof in GWW-werken.

A. Jansen B.V ;

De historie van A. Jansen B.V. begint in 1971 wanneer Toon Jansen besluit in Gerwen een eigen onderneming te starten. Met de aankoop van een tweedehands laadschop is de fundering gelegd voor een gezonde, snel groeiende onderneming.

Na de start begin jaren zeventig heeft A. Jansen B.V. constant stappen gezet om het bedrijf te laten groeien. Zo werden de activiteiten uitgebreid met onder andere recycling, sloopwerken, Legioblocken® en sinds kort een thermische reiniging. Vanuit de hoofdvestiging in Nuenen maakte A. Jansen B.V. plannen om de activiteiten en vestigingen in Nederland uit te breiden. Dit realiseerde ze met nieuwe vestigingen in o.a. Helmond, Son en Amsterdam. Begin jaren negentig realiseerde Jansen ook een sterke groei buiten de Nederlandse grenzen.

Eén van de grootste uitdagingen was het vinden van een nieuwe hoofdvestiging. Begin 2000 was A. Jansen B.V. in Nuenen uit haar jasje gegroeid. Na een lange zoektocht viel haar oog op een locatie in Son. Sinds 2007 is het hoofdkantoor van A. Jansen B.V. ook gevestigd in Son.

Powerscreen H6203, een zeer speciale zeefmachine;
Bij de Powerscreen H6203 wordt de driedeks zeefbox aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan zowel de slag als hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze finetuning kan de zeef worden ingesteld om met grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 19mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat.

Verstelmogelijkheden genoeg dus om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product waarbij naast capaciteit ook de gewenste zeer accurate afzeving wordt gerealiseerd. Het te zeven materiaal wordt door de zeefbox naar voren gewerkt zonder dat de zwaartekracht zorgt dat het kan schuiven en een minder zuivere afzeving wordt gerealiseerd.

Net als bij alle Powerscreen Warrior- en H-serie machines zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en middenfracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van meer dan vier meter.

Om hoge capaciteiten te kunnen verwerken is de H6203 uitgevoerd met een 8M³ bunker die zowel door een kraan als door een laadschop gevuld kan worden. Natuurlijk is belading door een transportband van bijvoorbeeld een breker of bunker mogelijk. Om dit te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt.

Voor de aandrijving is een duurzame Tier IV final CAT C7.1 6-cilinder motor verantwoordelijk met 202Pk. Deze motor voldoet aan de laatste- en zwaarste emissie eisen waarmee A. Jansen B.V. wederom aantoont voorop te lopen als het gaat om duurzaam investeren.

Major Wire Flexmath zeefdekken;

Om naast de optimale instelling van de zeefbox ook de optimale zeefmedia te kunnen monteren is de box zo uitgevoerd dat naast de standaard geweven dekken ook Major Wire Flexmatten zijn te monteren. In de nieuwe geleverde Powerscreen zijn deze speciale zeefdekken, waar Van der Spek Vianen importeur voor is, ook gemonteerd. Door de speciale opbouw en samenstelling van de zeefdekken is het dichtlopen van zeefdekken bijna niet meer mogelijk. Naast dit grote voordeel is een grote capaciteitsverbetering te behalen met het zelfde zeefoppervlakte doordat de Major Wire zeefdekken zorgen dat naast de zeefbox ook de dekken zelf bewegen.

Renewi Smink neemt Powerscreen Warrior in gebruik

Van der Spek Vianen heeft bij Renewi Smink in Amersfoort een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 geleverd.

 De nieuwe Powerscreen Warrior 1800 met zijn eigen gewicht van 32 ton is een echte capaciteitsmaker welke bij Renewi Smink tot zijn recht komt. Hij wordt daar ingezet voor het afzeven van divers soorten te recyclen producten en grondstomen zodat deze nog beter ingezet kunnen worden voor de verdere toepassingen.
Renewi Smink houdt zich vanaf 1955 al bezig met de inzameling, verwerking en recycling van afval- en reststoffen in Amersfoort en omgeving. Ook voor de verkoop van bouw- en grondstoffen bent u bij ze aan het juiste adres.
De door wereldmarkleider Powerscreen gebouwde Warrior 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4880mm en een breedte van 1.500 mm. Een zeer groot voordeel van de zeefboxen op de Warriors is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting zijn waardoor bij de 1800 een zeefoppervlakte van 14,640 M² ontstaat. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten te zeven en kleine fracties met grote capaciteiten.
De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.  De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijde van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.
Om de gewenst capaciteiten goed te kunnen afvoeren is de machine voorzien van 900mm brede afvoerbanden op de fijne- en middendfractie welke standaard allemaal in snelheid te regelen zijn zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen.
Op de machine is een brede bunker gemonteerd welke is voorzien van een 1.300mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem.