• Machineverkoop, -verhuur en -service

Categorie Archief Powerscreen

Nieuwe Powerscreen Warrior 1800 voor Mourik uit Groot-Ammers

Onlangs heeft Mourik uit Groot-Ammers hun nieuwe Powerscreen Warrior 1800 opgehaald op de vestiging in Hardenberg van Van der Spek Vianen B.V. Uiteraard gebeurde dit met een eigen zwaartransport-combinatie.

Vanuit Hardenberg is de Warrior 1800 direct aangevoerd op een groot werk van Mourik in Zeeland waar hij zal worden ingezet voor het zeven van diverse stromen zodat deze weer verder verwerkt en gebruikt kunnen worden.

Over Mourik ; Wereldspeler en familiebedrijf in één ; Mourik is een van de grootste, zelfstandige familiebedrijven die ons land nog telt. Ondernemend en innovatief. Maar bovenal een bedrijf van hardwerkende mensen. Niet zelden van generatie op generatie. Rijke historie, ambitieuze toekomst ; In de twintiger jaren van de vorige eeuw startten Joh. Mourik en J.C. Mourik het bedrijf dat nu nog steeds hun naam draagt. De gebroeders Mourik legden zich de eerste jaren toe op de aanleg van elektriciteitskabels. Eerst bovengronds, maar daarna ook ondergronds. Grondwerk werd wegenbouw en infrastructuur, en omdat Mourik actief was in de Europoort en het Botlekgebied, waren industriële diensten aan de (petro)chemische bedrijven een logische volgende stap. Nu, bijna 100 jaar later, is Mourik een bedrijf met vestigingen verspreid over de gehele wereld.

Hun diensten zijn uitgegroeid tot een multidisciplinair pakket dat ze steeds vaker als totaaloplossing aanbieden, met daarbinnen allerlei specialisaties.

Powerscreen  Warrior 1800 : De door wereldmarkleider Powerscreen gebouwde 32 ton wegende Warrior 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4.880mm en een breedte van 1.500 mm. Een zeer groot voordeel van de zeefboxen op de Warriors is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting zijn waardoor bij de 1800 een zeefoppervlakte van 14,640 M² ontstaat.

De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten te zeven en kleine fracties met grote capaciteiten.

Deze zwaar- en degelijk gebouwde zeefbox is samengesteld met zogeheten Huck-bolts die gezien kunnen worden als de klinknagels van de huidige tijd. De Huck-bolts worden middels hydraulisch gereedschap aangetrokken waarbij een borgmoer wordt vastgedrukt tot een vooraf ingestelde kracht. Als deze kracht is bereikt breekt het overige deel af en zit hij vast. Door deze bouwwijze is de zeefbox enorm sterk en kan hij hoge krachten verwerken doordat de Huck-bolts zorgen dat de box ondanks zijn stabiliteit toch flexibel kan zijn. Groot voordeel hiervan is dat er geen laswerk wordt toegepast om de zeefbox samen te stellen en er dus geen risico is dat hij gaat scheuren, tevens lopen Huck-Bolts nooit los wat bij andere zeefboxen tot scheurvorming kan leiden als dit gebeurd bij normale bout/moer verbindingen.

De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijde van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.

Om grote capaciteiten goed te kunnen afvoeren is de machine voorzien van 900mm brede afvoerbanden op de fijne- en middenfractie welke standaard allemaal in snelheid te regelen zijn zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen.

Op de machine is een brede bunker gemonteerd welke is voorzien van een 1.300mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem.

Nieuwe Powerscreen voor Loon op Zand uit Beinsdorp

Loon op Zand uit Beinsdorp heeft een nieuwe Powerscreen Warrior 1200 in bedrijf genomen. De nieuwe Powerscreen vlakzeef is door Loon op Zand geïnvesteerd om het al zeer brede- uitgebreide machinepark nog verder uit te breiden zodat nu bijna iedere zeefklus kan worden uitgevoerd of aangenomen.

Loon op Zand ; In 1968 startte Stammes senior het bedrijf Loon op Zand. In deze periode was het bedrijf vooral actief met de aanleg en onderhoud van sportvelden en seizoensgebonden activiteiten in de groenvoorziening. Gedurende de seizoensgebonden activiteiten is het bedrijf constant actief geweest in uitbreiden van de activiteiten, zoals het inzetten van grondverzet materieel in de wegenbouw en bij bouwbedrijven.

Nu ruim veertig jaar later staat het familiebedrijf onder leiding van Jeroen Stammes. Het machine- en wagenpark is het visitekaartje van het bedrijf. Loon op Zand heeft een brede kring opdrachtgevers waaronder wegenbouwers, groenbedrijven, boomverzorgers, projectontwikkelaars, gemeentelijke en provinciale instellingen maar ook particulieren.

Mooie projecten waar het moderne wagen-/ machinepark, gediplomeerd en deskundige personeel door het hele land bij wordt ingezet.

De 17 tons zware Powerscreen Warrior 1200 behoord tot Powerscreen Warrior lijn, de in de Benelux meest verkochte rupsmobiele zeeflijn van wereldmarktleider Powerscreen. De Powerscreen Warrior lijn bestaat uit 7 machine van 12 tot 42 ton waarmee aan iedere vraag uit de markt kan worden ingevuld.

Ook is de nieuwe Warrior 1200 die door Loon op Zand in bedrijf is genomen voorzien van een zeer agressieve zeefbox die het mogelijk maakt om ook zeer moeilijk zeefbare producten zeefbaar te maken met de grootst mogelijke capaciteit. De box kan een kracht van 6G produceren op het te zeven product zodat de scheiding van de fracties zo goed mogelijk wordt uitgevoerd.

Op de Warrior 1200 is een dubbeldeks zeefbox geplaatst van 3.600mm lengte en 1.170 mm breedte welke verstelbaar is tussen de 14º en 18º zodat een optimale instelling kan worden gerealiseerd. Hierbij is het belangrijk te vermelden dat net als bij alle machines uit de Warrior-lijn de zeefbox de lengte van zowel het boven- als onderdek gelijk zijn waardoor grote capaciteiten mogelijk zijn.

Voor het beladen van de zeef is een bunker van ruim 5M³ op de machine geplaatst welke hydraulisch op- en neer kan worden versteld om hem in transportstand te plaatsen. Door zijn lengte van 3.400mm is belading door een laadschop geen probleem. De uitgezeefde fijne fractie wordt via een 800 mm brede afvoerband afgevoerd tot een hoogte van 3.000 mm. De midden fractie gaat via een 650 mm brede afvoerband uit de machine welke komt tot een afwerphoogte van 2.800 mm. De overmaat vind via een 1.000 mm afvoerband zijn weg tot een hoogte van 2.800 mm. Door deze grote afwerphoogtes kan eenvoudig voorraad tot 110M³ worden gedraaid onder de banden zonder dat deze iedere keer moeten worden afgevoerd. Alle banden zijn standaard in snelheid te regelen zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen draaien.

Standaard is de Warrior 1200 voorzien van de 2-way split uitvoering waarbij hydraulisch de machine kan worden omgebouwd zodat de midden fractieband weg klapt en niet wordt gebruikt en zowel het boven- als onderdek lossen op de achterafvoerband en twee fractie worden geproduceerd als dit gewenst is. Deze ombouw is inclusief schoonmaakwerkzaamheden binnen 20 minuten uit te voeren door één persoon zonder gereedschap.

Uiteraard kan ook deze Warrior worden voorzien van vele verschillende soorten zeefmedia zodat voor ieder product de optimale afstelling kan worden bereikt. Vingerzeven, geweven- , Major Wire Flexmath – of snarendekken, natuurlijk heeft Van der Spek als voor alle Powerscreen machines vele direct beschikbaar zodat de klant altijd met de juiste dekken aan het werk kan beginnen.

Door zijn compacte afmetingen en gewicht is hij zeer eenvoudig te transporteren zonder gebruik te moeten maken van speciale diepladers. Op locatie kan de machine door zijn rupswerk snel en eenvoudig worden verplaatst. Dankzij de twee snelheden hiervan, een voor manoeuvreren de andere voor snelheid gaat hierbij weinig tijd verloren.

Voor de aandrijving is een zeer zuinige duurzame Deutz motor Tier IV Final verantwoordelijk die de stalen gegoten pompen aandrijven die zorgen voor de hydraulische aandrijvingen van banden en zeefbox.

Optioneel is de Warrior 1200 uitgevoerd met een uitgebreide afstandsbediening waarmee naast rijden ook de machine aan- en uitgeschakeld kan worden en de snelheid van de bunker geregeld kan worden zodat de machine altijd de optimale capaciteit kan draaien doordat de machinist afhankelijk van de samenstellen van opgave eenvoudig de opgavesnelheid kan regelen.

De machine is door Prima Equipment gespoten in de welbekende bedrijfskleuren van Loon op Zand.

Attero neemt op locatie in Landgraaf wederom nieuwe Powerscreen Warrior in gebruik

Onlangs heeft Attero op de locatie in Landgraaf een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 in gebruik genomen. De nieuwe Powerscreen Warrior 1800 vervangt na vele tevreden draaiuren een eveneens door Van der Spek geleverde Warrior 1400.

Attero is marktleider in Nederland als het gaat om de verwerking van diverse afvalstromen op een efficiënte en duurzame wijze. Ze zien het als hun opdracht om hun klanten te ontzorgen met one-stop oplossingen en hen te ondersteunen bij het realiseren van hun ambities op het gebied van hergebruik van grondstoffen en inzet van duurzame energie. Met zijn activiteiten wil Attero een wezenlijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze samenleving en het oplossen van afvalvraagstukken van hun klanten. Ze doen dat door de potentie van afval maximaal te benutten. Niet alleen door het terugwinnen van secundaire grondstoffen, maar ook door de productie van duurzame energie als warmte, elektriciteit en groen gas. Zo voorkomen ze de uitputting van primaire grondstoffen en gaan ze klimaatverandering tegen.

De nieuwe Powerscreen Warrior 1800 wordt ingezet voor het zeven van diverse te recyclen stromen zodat deze weer verder verwerkt en gebruikt kunnen worden. De door wereldmarkleider Powerscreen gebouwde Warrior 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4.880mm en een breedte van 1.500 mm.

Een zeer groot voordeel van de zeefboxen op de Warriors is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting zijn waardoor bij de 1800 een zeefoppervlakte van 14,640 M² ontstaat. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten te zeven en kleine fracties met grote capaciteiten.

De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijde van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.

Om de gewenst capaciteiten goed te kunnen afvoeren is de machine voorzien van 900mm brede afvoerbanden op de fijne- en middenfractie welke standaard allemaal in snelheid te regelen zijn zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen.

Op de machine is een brede bunker gemonteerd welke is voorzien van een 1.300mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem.

De nieuwe machine van Attero is o.a. uitgevoerd met een op klant wens aangepast vingerdek als bovendek zodat er optimaal gezeefd kan worden. Het gemonteerde Major Wire Flex-D RVS zeefdek onder in de zeefbox zorgt dat ook moeilijk afzeefbare producten ook op kleine maat kunnen worden uitgezeefd. Natuurlijk heeft Attero diverse verschillende maten zeefdekken bij de machine zodat er snel- en eenvoudig gewisseld kan worden als er andere maatvoeringen gewenst zijn.

Om eenvoudig met de machine op locatie te kunnen rijden is de machine uitgevoerd met een draadloze afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kan ook o.a. de bunkersnelheid worden geregeld dat afhankelijk van het op te geven product de machinist de snelheid kan aanpassen voor een optimale afzeving.

Nieuwe mobiele elektrische aangedreven Powerscreen Chieftain 1400 geleverd aan Vlaeynatie.

Van der Spek Vianen heeft vanaf haar vestiging in Hardenberg een nieuwe duurzame compleet elektrisch aangedreven Powerscreen Chieftain 1400 geleverd aan Vlaeynatie in Westdorpe.

Op- en overslagspecialist Vlaeynatie is o.a. gespecialiseerd in het op- en overslaan van kunstmest. De productstromen die per schip, container als vrachtwagen aankomen op de grote nieuwe locatie in Westdorp (Zeeuws-Vlaanderen) worden door Vlaeynatie verwerkt waarbij de stromen als nodig worden gezeefd, verpakt en opgeslagen in o.a. big-bags en 25, 50, 500, 600 en 1000 kg zakken waarna deze weer verder worden gedistribueerd over de gehele wereld. Om snel- en efficiënt diverse stromen te kunnen zeven zonder dat deze op de locatie van de ene naar de andere plaatst dienen te worden getransporteerd om gezeefd te worden in een stationaire installatie heeft Vlaeynatie geïnvesteerd in een nieuw wielmobiele volledig elektrisch aangedreven Powerscreen Chieftain 1400.

De nieuwe machine is een wielmobiele uitvoering die eenvoudig kan worden verplaats zonder dat rupsen de vloeren van de loodsen beschadigen. Op de Powerscreen Chieftain 1400 is een 7.5M³ bunker gemonteerd die eenvoudig door een laadschop of overslagmachine geladen kan worden. De bunker is voorzien van een hydraulisch klapgrid dat een opening heeft van 102mm. Door dit grid worden grote delen tegengehouden die niet naar de zeefmachine behoren te gaan.

Vanuit de bunker wordt het te zeven product opgevoerd middels een 1.050mm brede opvoerband naar de dubbeldeks zeefunit die op de machine is geplaatst. De zeefunit heeft een lengte van 3.300mm en een breedte van 1.530mm. Voor de optimale zeefwerking kan de zeefbox versteld worden tussen de 27° en 37° zodat bepaald kan worden hoelang het te zeven product op de zeefdekken verblijft.

De zeefbox van de Powerscreen Chieftain is vier maal gelagerd waardoor de zeefbox altijd een gelijke slag heeft een constante capaciteit en kwaliteit produceert. Om de zeefdekken te spannen is de Powerscreen Chieftain standaard voorzien van hydraulische zeefspancilinders waardoor het wisselen van dekken eenvoudig kan plaatsvinden zodat als het nodig is snel kan worden ingespeeld om andere gewenste maten te zeven.

De uitgezeefde fracties worden middels drie hydraulisch in- en uitklapbare transportbanden afgevoerd. Voor de overmaat en middenfractie zijn dit 650mm brede banden welke op een hoogte van 4.490mm en 4.760mm afwerpen waarbij een grote voorraad kan worden opgezet. De fijne fractie wordt afgevoerd middels een 1.200m brede band welke op 3.910mm afwerpt.

Voor de aandrijving is er gekozen om de machine geheel elektrisch aan te drijven. In de machine zijn twee 30kW elektromotoren gemonteerd die de banden en zeefbox aandrijven. Naast dat deze aandrijving zeer duurzaam is kan de machine zonder problemen binnen worden ingezet aangezien er geen uitstoot van een dieselmotor is.

Aangezien de machine in een zeer “agressieve” omgeving aan het werk gaat is de machine in de werkplaats van Van der Spek in samenspraak met de klant compleet aangepakt zodat deze zonder problemen vele jaren kan worden ingezet in het uitzeven van kunstmest. Naast het op vele punten beschermen van kwetsbare delen tegen corrosie is de machine door Prima Equipment compleet gespoten in een speciale laklaag.

Bauma 2019 – Powerscreen – Stand FM711

Van 8 – 14 april a.s. zal de grootste bouwbeurs van de wereld weer plaats vinden in München, uiteraard is Powerscreen de wereldmarktleider van mobiele zeefmachines en puinbrekers hier ook te vinden.

Op de stand FM711 van Terex waar Powerscreen toe behoort zullen drie innovatieve machines aanwezig zijn ;

Powerscreen Trakpactor 550SR #GoBigDoMore, het 70 tons vlaggeschip van de lijn roterende brekers die Powerscreen voert kan niet gemist worden. Met zijn zware rotorende breker, duurzame Scania aandrijving en bijna 5.000mm lange nazeef is de machine in staat om grote capaciteiten te breken met een zeer lage kostprijs.

Powerscreen Metrotrak #ALegendReborn, wie kent de Metrotrak niet, op vele recyclinglocaties heeft de machine zich de afgelopen tientallen jaren bewezen. Om de legende voort te zetten heeft Powerscreen de compacte capaciteitsmaker geheel nieuw ontwikkeld waardoor de legende zich zal voortzetten met het nieuwe model.

Powerscreen Chieftain 2200 3-dekker #Dubbel², deze rupsmobiele zeefmachine is voorzien van twee achter elkaar geschakelde zeefboxen waarmee grootse capaciteiten zijn te behalen. De zeefboxen zijn als gewenst met 2- en 4 lagertechnieken uit te voeren zodat voor iedere toepassing de beste setup te realiseren is.

Naast deze machines zal ook het revolutionaire OMNI systeem worden geïntroduceerd worden. Middels dit systeem wordt het mogelijk om door de machinist vanuit de cabine volledig live zicht te hebben op het productieproces middels camera’s op de machines.

Natuurlijk is tijdens de BAUMA het Van der Spek verkoop-team aanwezig om u deze Powerscreen machines te tonen.

Powerscreen “Utskodder II” in actie bij De Waard

Onlangs heeft De Waard zijn tweede Powerscreen Utskodder in gebruik genomen welke als naam “Utskodder II” heeft gekregen. Utskodder II is een Powerscreen Warrior 1800 zeefmachine welke na de jarenlange goede ervaringen met Utskodder I een Powerscreen Warrior 1400 is toegevoerd aan het uitgebreide machinepark van De Waard. Uiteraard is de Powerscreen Warrior 1800 is in de bedrijfskleuren van De Waard gespoten en daarom direct herkenbaar als een “machine van De Waard”.

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij de Waard zeer hoog in het vaandel staan heeft De Waard besloten om deze Powerscreen Warrior 1800 rupsmobiele zeefmachine aan haar materieelvloot toe te voegen. Hierdoor kunnen ze nu nog beter regeren op steeds meer uit te voeren zeefwerken en/of het uitzeven van materiaalstromen die op hun eigen vestigingen worden verwerkt of overgeslagen voor klanten.

De Waard Grondverzet is actief op de markt van de grond-, weg- en waterbouw sector in het noorden en midden van Nederland. Oorspronkelijk opererend vanuit het centraal gelegen Zeewolde in de provincie Flevoland maar i.v.m. de uitbreiding van de werkzaamheden hebben ze tegenwoordig ook vestigingen in Meppel en Sneek. Ze realiseren projecten voor overheden, bouwondernemingen en projectontwikkelaars op basis van een goed vertrouwen en deskundige inzet van hun personeel. Ze kunnen de werkzaamheden compleet uitvoeren van initiatief tot de beheersfase. Een andere tak van sport waar de Waard in actief is Transport & Overslag, hier houden ze zich bezig met de transportwerkzaamheden over het land en water in de infra en bouwsector. Tevens verzorgen ze met hun overslagmachines de loswerkzaamheden van schepen rechtstreeks op de auto of d.m.v. transportbanden en trechters.

De door wereldmarkleider Powerscreen gebouwde Warrior 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4.880mm en een breedte van 1.500 mm. Een zeer groot voordeel van de zeefboxen op de Warriors is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting zijn waardoor bij de 1800 een zeefoppervlakte van 14,640 M² ontstaat. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten te zeven en kleine fracties met grote capaciteiten.

De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijde van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.

Om de gewenst capaciteiten goed te kunnen afvoeren is de machine voorzien van 900mm brede afvoerbanden op de fijne- en middendfractie welke standaard allemaal in snelheid te regelen zijn zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen.

Op de machine is een brede bunker gemonteerd welke is voorzien van een 1.300mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem.

H.H. van Egmond B.V. neemt Powerscreen Warrior 1200 in gebruik.

Na een uitgebreide inventarisatie van de markt en demo op locatie was de keuze om te investeren in een Powerscreen Warrior 1200 geleverd door Van der Spek Vianen een weloverwogen keuze.

De 17 tons zware Powerscreen Warrior 1200 behoord tot Powerscreen Warrior lijn, de in de Benelux meest verkochte rupsmobiele zeeflijn van wereldmarktleider Powerscreen. De Powerscreen Warrior lijn bestaat uit 7 machine van 12 tot 42 ton waarmee aan iedere vraag uit de markt kan worden ingevuld.

Ook is de nieuwe Warrior 1200 die geleverd is aan H.H. van Egmond voorzien van een zeer agressieve zeefbox die het mogelijk maakt om ook zeer moeilijk zeefbare producten zeefbaar te maken met de grootst mogelijke capaciteit. De box kan een kracht van 6G produceren op het te zeven product zodat de scheiding van de fracties zo goed mogelijk wordt uitgevoerd. Op de Warrior 1200 is een dubbeldeks zeefbox geplaatst van 3.600mm lengte en 1.170 mm breedte welke verstelbaar is tussen de 14º en 18º zodat een optimale instelling kan worden gerealiseerd. Hierbij is het belangrijk te vermelden dat net als bij alle machines uit de Warrior-lijn de zeefbox de lengte van zowel het boven- als onderdek gelijk zijn waardoor grote capaciteiten mogelijk zijn.

Voor het beladen van de zeef is een bunker van ruim 5M³ op de machine geplaatst welke hydraulisch op- en neer kan worden versteld om hem in transportstand te plaatsen. Door zijn lengte van 3.400mm is belading door een laadschop geen probleem.

De uitgezeefde fijne fractie wordt via een 800 mm brede afvoerband afgevoerd tot een hoogte van 3.000 mm. De midden fractie gaat via een 650 mm brede afvoerband uit de machine welke komt tot een afwerphoogte van 2.800 mm. De overmaat vind via een 1.000 mm afvoerband zijn weg tot een hoogte van 2.800 mm. Door deze grote afwerphoogtes kan eenvoudig voorraad tot 110M³ worden gedraaid onder de banden zonder dat deze iedere keer moeten worden afgevoerd. Alle banden zijn standaard in snelheid te regelen zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen draaien.

Powerscreen Warrior 1200 in transportstand

Standaard is de Warrior 1200 voorzien van de 2-way split uitvoering waarbij hydraulisch de machine kan worden omgebouwd zodat de midden fractieband weg klapt en niet wordt gebruikt en zowel het boven- als onderdek lossen op de achterafvoerband en twee fractie worden geproduceerd als dit gewenst is. Deze ombouw is inclusief schoonmaakwerkzaamheden binnen 20 minuten uit te voeren door één persoon zonder gereedschap.

Uiteraard kan ook deze Warrior worden voorzien van vele verschillende soorten zeefmedia zodat voor ieder product de optimale afstelling kan worden bereikt. Vingerzeven, geweven- , Major Wire Flexmath – of snarendekken, natuurlijk heeft Van der Spek als voor alle Powerscreen machines vele direct beschikbaar zodat de klant altijd met de juiste dekken aan het werk kan beginnen.

Door zijn compacte afmetingen en gewicht is hij zeer eenvoudig te transporteren zonder gebruik te moeten maken van speciale diepladers. Op locatie kan de machine door zijn rupswerk snel en eenvoudig worden verplaatst. Dankzij de twee snelheden hiervan, een voor manoeuvreren de andere voor snelheid gaat hierbij weinig tijd verloren. Voor de aandrijving is een zeer zuinige duurzame Deutz motor Tier IV Final verantwoordelijk die de stalen gegoten pompen aandrijven die zorgen voor de hydraulische aandrijvingen van banden en zeefbox.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. voegt wederom Powerscreen toe aan verhuurvloot

Van der Spek Vianen heeft onlangs weer een nieuwe Powerscreen geleverd aan

Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. Ditmaal is een Powerscreen Warrior 1400-X geleverd welke is toegevoegd aan de zeer uitgebreide vloot van grondverzet- en recyclingmachines.

Powerscreen Warrior 1400-X

Met de investering in de Warrior 1400-X heeft Tuytel gekozen voor een zeefmachine welke in Noord-Ierland gebouwd wordt door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele- brekers en zeefmachines; Powerscreen.

In de fabriek in Dungannon in Noord-Ierland kunnen tot 2.000 zeefmachines per jaar geproduceerd worden. Uniek daarbij is dat bij Powerscreen er niet alleen geassembleerd wordt maar ook in de eigen fabriek alle benodigde delen worden gemaakt. Hierbij worden vele tonnen materiaal per dag gesneden, gezet en gelast.

Doordat deze in eigen huis verwerkt worden heeft Powerscreen 100% controle op de kwaliteit en weet men dat de delen op tijd in fabriek aanwezig zijn voor verdere verwerking en assemblage.

De Powerscreen Warrior 1400-X is voorzien van een zeefbox met een lengte van 3.600mm en een breedte van 1.250mm. Belangrijk is daarbij om gelijk te melden dat deze lengtes gelden voor beide zeefdekken. Door deze bouwwijze kan er zowel op boven- als onderdek met grote capaciteiten worden gezeefd. Doordat de zeefbox een zeer agressieve slag heeft van 12mm kan hij ook zonder problemen worden ingezet in lasterige materialen.

Doordat de zeefbox hydraulisch te liften is kunnen zeefdekken zeer eenvoudig en snel gewisseld worden zodat zonder veel moeite altijd de juiste maten gemonteerd zijn om de optimale zeving in het werk uit te voeren. Bij de machine zijn er door Tuytel diverse soorten zeefmedia besteld zodat hij zeer breed inzetbaar is voor iedere klus. Mocht er onverhoopt toch een zeefmaat of dek gewenst zijn dat niet bij aanwezig is dan heeft Van der Spek bijna ieder dek op voorraad voor de Powerscreen Warrior’s zodat er altijd doorgewerkt kan worden met de machine.

De bunker op de Powerscreen Warrior 1400-X is zo uitgevoerd dat hij gemakkelijk beladen kan worden door een graafmachine of laadschop, hij is vlak uitgevoerd zodat hij optimaal gevuld kan worden. Door de gemonteerd vlakke bunkerband welke aan de achter- en zijkanten is voorzien van zware zijgeleiding en aan de voorzijde voor een afschraper kan er geen te zeven materiaal lekken. Door de grote val van wel 500mm wordt het te zeven materiaal gelijk goed opengebroken en belucht.

Voor de afvoer van de gezeefde fractie zijn voor de fijne- en middenfractie 900mm brede zij-afvoerbanden gemonteerd op de machine, deze zijn alle in snelheid regelbaar. Voor de afvoer van de overmaat is een 1.400mm brede afvoerband gemonteerd waar als gewenst ook nog met de hand kan worden uit gesorteerd.

Om de machine te transporteren heeft de Tuytel diverse eigen diepladers beschikbaar welke de machine snel, veilig en efficiënt kunnen vervoeren.

Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V.

Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. is een dynamisch bedrijf dat zich bezig houd met de verhuur van kranen, grondverzet en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat dag en nacht bereikbaar is en u kunt adviseren waar dat nodig is. Sinds de laatste jaren zijn ze ook actief in het verhuren van recycling machines en het handelen in biomassa. Met gemotiveerde werknemers staan ze dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. Ook de veiligheid staat hoog bij ze in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

Wassen zoals het bedoeld is met Terex Washing Systems

Tijdens een twee daags evenement in Noord-Oost Amerika heeft Terex Washing Systems haar dealers van over de gehele wereld weer up to date gebracht met alle nieuwe ontwikkelingen die de komende tijd aan de mark geïntroduceerd gaan worden.

Op de tweede dag van dit Global Dealer Forum is een complete nieuwe wasinstallatie bezocht inclusief de geheel nieuwe Terex Aquaclear filterpers die als basis dient voor de waterhuishouding. Deze nieuwe installatie is door Van der Spek’s collega dealer Powerscreen New-England verkocht en opgebouwd bij Tilcon North Branford in de staat Connecticut.

Tilcon is een zeer grote leverancier op het gebied van gebroken materialen voor o.a. de beton- en asfaltindustrie. Op diverse locaties gebruiken ze deze producten ook in hun eigen beton- en asfaltinstallaties.

Op de locatie in Norh Brandford had Tilcon al vele jaren een wasinstallatie welke niet meer voldeed aan de huidige wensen en deze moest vervangen worden. Waarbij de oude installatie het waswater in bekkens werd gestort om te bezinken moest de nieuwe installatie zijn uitgerust met een complete waterhuishouding waarbij het water duurzaam in kringloop zou worden gebruikt. Tilcon heeft in de markt gekeken wat de mogelijkheden waren en na een uitgebreid vergelijk gekozen voor een Turn-key oplossing van Terex Washing Systems inclusief waterhuishouding.

Om tot een juiste configuratie te komen is uiteraard is gekeken wat de wensen waren en welke producten de installatie zou moeten gaan leveren en met welke capaciteiten. De installatie zou hoofdzakelijk fracties moeten gaan maken voor de beton- en asfaltinstallaties en werden gespecificeerd als 0-3.5mm en 3.5 tot 8mm waarbij uiteraard het slib niet meer aanwezig mag zijn op de gewassen fracties.

De installatie zou moeten worden voorzien van grote bunkers en opslagcapaciteit zodat na belading de wielladers ander werk er bij kunnen doen zonder dat de installatie zou stil vallen omdat de aan- of afvoer niet plaatsvind.

De voeding van de installatie vind plaats door twee grote bunker die een capaciteit hebben van 100 ton. Door plaatsing van een hoge oprit kunnen deze beladen worden middels een laadshop of direct van de dumpers die het materiaal van verder uit de groeve aanvoeren. De bunkers zijn achter elkaar geplaatst zodat er als gewenst ook nog verschillende producten met elkaar gemengd kunnen worden voor een optimaal productie en gewenste eindproducten. Bij het ontwerp is er rekening gehouden dat er als gewenst nog een derde bunker bij te plaatsen is.

100 tons bunker met serivicewagens Powerscreen New England

Vanuit de bunkers wordt het te wassen product opgevoerd naar de Terex Aggresand 206 3-deks wasinstallatie waarmee de fracties worden uitgezeefd en gewassen. De machine bestaat uit een 3-deks zeefmachine met 6.000mm lange en 1.800mm brede zeefdekken waarmee de fracties met grote capaciteiten worden gescheiden. Tijden het uitzeven wordt er uiteraard ook gewassen om de fracties schoon te krijgen. Op het bovendek vind dit plaats met 10 sproeipijpen met nozzels en op het tussen- en onderdek met 8 sproeipijpen met nozzels. Als nodig kan er tot 380M³ water worden gebruikt om het optimale resultaat te behalen, uiteraard wordt dit afgestemd op het te wassen product.

Bij de installatie van Tilcon bestaat het bovendek uit 40 x 40mm voor het afzeven van een eventuele overmaat, het onderdek is uitgevoerd in 3.5mm en 8mm.

De opvangbak onder de zeef is opgedeeld zodat een deel 0 – 3.5mm direct naar de nageschakelde Finesmaster 120 gaat voor het produceren van de 0 tot 3.5mm, het andere deel wordt bij de 3.5 tot 8mm gevoegd om de gewenst korrelverdeling te krijgen voor het eindproduct dat gewenst is.

Finesmaster 120C

De verdeling van deze flows is eenvoudig te regelen middels regelkleppen in de opvangbak zodat als nodig deze kunnen worden aangepast.

De fractie 0 tot 3.5mm en 3 tot 8mm (met een gedeelte 0 – 3.5mm) worden vervolgens opgevoerd naar de nageschakelde cyclonen en ontwateringsunits. Bij de 0 tot 3.5mm gebeurd dit met een FM 120 welke is uitgevoerd met een classificeer cycloon welke middels vacuüm te regelen is zodat bepaald kan worden op welk punt de splitsing plaatsvind tussen product en water met af te voeren fijne fractie (slib). Na de scheiding wordt middels een 3.700mm bij 1.500mm ontwateringszeef het product ontwatert.

De 3.5mm tot 8mm ( met een gedeelte 0 – 3.5mm ) wordt door de aan de Aggsand gekoppelde “zandfabriek” bewerkt. Middels een zware pomp wordt de fractie met water naar twee op de installatie geplaatste grote cyclonen gepompt waar de scheiding tussen product en water met slib plaatsvind. Na deze scheiding zorgt een grote ontwateringzeef dat het product met een lage vochtigheidsgraad de installatie verlaat naar de Telestack telescoperende die een grote voorraad kan opzetten.

De waterstromen van alle cyclonen en overlopen komen vervolgens samen in een grote buffervoorraad waar deze vanuit naar de waterbehandeling wordt gepompt zodat deze na verwerking weer kan worden ingezet om mee te wassen.

Deze verwerking vind plaats in het Aquaclear systeem van Terex dat is uitgevoerd met een door Terex Washing Systems ontwikkelde filterpers. Voordat deze filterpers zijn werk kan wordt het water eerst voorbehandeld. Het water met slib wordt in een grote classificeertank gepompt waarbij flocculant wordt toegevoerd om de fijne delen te binden zodat deze naar beneden zakken. Doordat er constant wordt opgevoerd loopt aan de bovenzijde van deze tank “schoon” water over in de schoonwatertank wat weer hergebruikt wordt om te wassen.

Terex Aquaclear systeem

Aan de onderzijde van de tank wordt de gebonden slibfractie weggepompt naar een tussentank waar hij vloeibaar wordt gehouden om vervolgens in de filterpers te worden gepompt met zeer hoge druk waar de scheiding tussen water en slib plaatsvind. Na een cyclustijd waarin het water van het slib is gescheiden opent de filterspers de filterplaten met filterdoek waarna de slibkoek uit de installatie valt. In de filterspers bij Tilcon zitten 150 filterplaten van 2.000mm x 1.500mm waardoor een grote capaciteit gegarandeerd is.

Deze installatie is een echte installatie van de toekomst waarbij geen water meer wordt verspilt en in kringloop wordt gebruikt. Alleen via de slibkoek wordt het slib uit het proces gehaald en zal afhankelijk van de samenstelling moeten worden gestort of op een andere wijze worden verwerkt.

Compactste strijders van Powerscreen in aantocht

Op zeer korte termijn komen er weer diverse Powerscreen Warrior 600’s aan bij Van der Spek Vianen.

Net als alle Powerscreen Warrior’s is ook de Warrior 600 uitgevoerd met een dubbeldeks zeefbox, bij de Warrior 600 is het 2.340mm lang en 1.170mm breed. De zeefbox heeft een vaste hoek van 14° en kan worden voorzien van vele verschillende zeefmedia zodat hij optimaal kan worden uitgevoerd voor iedere zeefklus. De machine kan worden uitgevoerd met een maximale amplitude van 11 mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal en zorgt voor zuivere afgezeefde producten. Hij kan een kracht tot 6G op het product brengen !

De bunker is vlak uitgevoerd zodat hij naast belading met een graafmachine ook eenvoudig beladen kan worden door een compacte laadschop, de breedte van de bunker is 3.400mm.De bunker heeft een inhoud van 3M³.

Om de gezeefde fracties af te voeren is de Warrior 600 uitgevoerd met 3 afvoerbanden waarbij de afvoerbanden voor de fijne- en midden fractie grote afwerphoogtes hebben van bijna 3 meter. De overmaat wordt via een 1.000mm brede band afgevoerd. Als gewenst kunnen op alle banden bovenbandmageneten worden geplaats door Van der Spek.

Voor de aandrijving van de Powerscreen Warrior 600 en een Deutz 2011-L04I 4-cilinder diesel motor gemonteerd welke de hydraulische pompen aandrijft.

Om snel een eenvoudig te kunnen manouveren op locatie is de W600 uitgevoerd met een rupswerk waarop 300mm brede platen zijn gemonteerd. Maximale snelheid van het rupswerk is 3.3 km/uur.

Door zijn lage gewicht en zeer compact afmetingen is hij zeer eenvoudig te transporteren en kan dus ook voor de kleinste klus op locatie worden gebracht zonder hoge transportkosten.