• Machineverkoop, -verhuur en -service

Categorie Archief Powerscreen

Grootste rupsmobiele Powerscreen zeefmachine in gebruik genomen bij Asfalt Recycle Bedrijf (ARB) in Amsterdam.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen bij het in Amsterdam gevestigde Asfalt Recycle Bedrijf de grootste rupsmobiele zeefmachine geleverd uit het uitgebreide programma van Powerscreen.

De nieuwe Powerscreen H6203R heeft een eigen gewicht van ruim 47 ton.

ARB is uniek in Nederland, bij het Asfalt Recycle Bedrijf gaan ze asfaltgranulaat dat vanuit wegenbouwprojecten door geheel Nederland wordt aangeleverd bewerken zodat het weer ingezet kan gaan worden voor hoogwaardig hergebruik in nieuw te produceren asfalt. Door het weer opnieuw kunnen inzetten van deze stromen als grondstoffen voor de asfaltproductie worden grote besparingen van nieuwe aan te voeren bouwstoffen, energie en emissies behaald.

Om deze asfaltgranulaten te bewerken heeft ARB o.a. geïnvesteerd in een Powerscreen H6203R.

Na uitgebreid onderzoek in de markt heeft de Powerscreen zich bewezen als de machine die de producten juist- en volgens de gewenste specificaties kan uitzeven zodat ze weer ingezet kunnen worden.

Powerscreen H6203R, een zeer speciale zeefmachine

Bij de Powerscreen H6203R wordt de driedeks zeefbox aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan zowel de slag als hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze finetuning kan de zeef worden ingesteld om met grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 19mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat.

Verstelmogelijkheden genoeg dus om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product waarbij naast capaciteit ook de gewenste zeer accurate afzeving wordt gerealiseerd. Het te zeven materiaal wordt door de zeefbox naar voren gewerkt zonder dat de zwaartekracht zorgt dat het kan schuiven en een minder zuivere afzeving wordt gerealiseerd. Een zeer vaste maatvoering is het resultaat.

Net als bij alle Powerscreen Warrior- en H-serie machines zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en middenfracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van meer dan vier meter.

Om de capaciteiten te kunnen verwerken is de H6203R uitgevoerd met een 8M³ bunker die zowel door een kraan als door een laadschop gevuld kan worden. Natuurlijk is belading door een transportband van bijvoorbeeld een breker of bunker mogelijk. Om dit te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt.

Voor de aandrijving is een duurzame en zuinige Stage V motor verantwoordelijk. Deze motor voldoet aan de laatste- en zwaarste emissie eisen waarmee ARB aantoont voorop te lopen als het gaat om duurzaam investeren.

3.0 zeven bij Pelt & Hooykaas met Powerscreen Warrior 2100

Met de ingebruikname van een Powerscreen Warrior 2100 heeft Pelt & Hooykaas een capaciteitsmaker toegevoegd aan hun machinepark. De nieuwe Powerscreen Warrior 2100 heeft een zeefbox die uniek is qua opbouw doordat hij wordt aangedreven door 3 excenter-assen.

Powerscreen Warrior 2100

Bij de Powerscreen Warrior 2100 wordt de dubbeldeks zeefbox van 4.880mm en 1.550mm breedte aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan bij de Warrior 2100 de slag en hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze fine-tuning kan de zeef worden ingesteld om met zeer grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven, opgavecapaciteiten tot 700 ton/uur zijn mogelijk.

Het grote voordeel is dat ondanks deze speciale zeefbox opbouw de Powerscreen Warrior 2100 ook nog eenvoudige getransporteerd kan worden door zijn gewicht van 36 ton. Hierdoor is het nu ook mogelijk om met de 3-assige aangedreven Powerscreen Warrior 2100 zeef  op locatie te komen zonder speciale transportvergunningen te moeten hebben.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 16mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat. Verstelmogelijkheden genoeg dus om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product.

Om naast de optimale instelling van de zeefbox ook de optimale zeefmedia te kunnen monteren is de box zo uitgevoerd dat naast de standaard geweven dekken er ook gatenplaten, 3D-zeefdekken, Flexmatten en vele andere media gemonteerd kunnen worden. Voor ieder product dus de optimale mogelijkheden.

Net als bij zijn andere Warrior’s ( de Warrior 600,1200,1400,1800 en 2400 ) zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en midden fracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van bijna vier meter.

Om de hoge capaciteiten van 700 ton/uur te kunnen verwerken is de W2100 uitgevoerd met een 7M³ bunker welke zowel door een kraan als laadschop gevuld kan worden. Natuurlijk is belading door transportband van bijvoorbeeld een breker mogelijk, om dit te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt.

Dual Power :

De nieuwe machine van Pelt & Hooykaas is optioneel uitgevoerd met Dual-Power aandrijving waardoor de machine zowel standalone op de zuinige dieselmotor kan draaien als op het stroomnet. Als de machine op het stroomnet is aangesloten zorgen twee 37kW elektromotoren voor de aandrijving van de zeefbox en transportbanden.

Pelt & Hooykaas

Pelt & Hooykaas is een producent en leverancier van secundaire bouwgrondstoffen voor de grond-, weg- en waterbouw. Vanuit de locaties in IJmuiden, Vlissingen en Bergen op Zoom vinden jaarlijks meer dan 1 miljoen ton secundaire bouwgrondstoffen hun weg naar hun relaties in Nederland, maar ook daarbuiten. Veelal rechtstreeks tot op het werk.

Opnieuw Powerscreen Chieftain 2100X Bivitec voor Fuhler.

Van der Spek Vianen B.V. heeft opnieuw een Powerscreen Chieftain 2100X Bivitec geleverd aan Fuhler B.V. uit Emmen. Na vele jaren- en draaiuren tevreden te hebben gedraaid met een eveneens door Van der Spek geleverd Powerscreen Bivitec heeft Fuhler gekozen om de machine te vervangen door een gelijke machine uiteraard uitgevoerd volgens de laatste technische specificaties.

De nieuwe ruim 36 ton wegende zeefmachine is uitgevoerd met dubbeldeks spanwellen zeefbox. Bij dit type zeefbox welke ook wel een “flip-flop” zeefbox wordt genoemd is uitgevoerd met zeer sterk bewegende zeefdek-delen/matjes die er voor zorgen dat ook de lastigst uit te zeven producten kunnen worden gescheiden op de kleinste maten. Uniek aan de Powerscreen Chieftain 2100 Bivitec is dat deze speciale dekken op zowel boven- als onderdek zitten. Het bovendek heeft een lengte van 5.880mm en is 1.530mm breed zodat er een zeer grote oppervlakte is om op uit te zeven. De zeefbox kan eenvoudig hydraulisch worden versteld tussen de 10° en 20° waarmee de verblijfstijd in de zeefbox kan worden geregeld.

Om het product naar de zeefbox te krijgen is de Powerscreen uitgevoerd met een grote zogeheten speciale biomass-bunker van ruim 9M³. In nauw overleg tussen Fuhler/Van der Spek en Powerscreen is deze trechter voor de machine ontwikkeld waarbij door de speciale opstelling van de bunkerwanden het product gemakkelijker uit de bunker lost en niet klem kan lopen.

De fijne fractie wordt middels een 1.200mm brede afvoerband achter de machine afgevoerd, door de hoge afwerphoogte van 4.200mm kan er tot 114M³ onder de band worden opgeslagen voordat deze moet worden verladen. Voor het uitvoeren van onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden kan deze band worden neergeklapt zodat de onderzijde van de zeefbox ook gemakkelijk toegankelijk is.

Voor de afvoer van de midden- en overmaatfractie zijn 800mm brede afvoerbanden geplaatst die zelfs per band 182M³ kunnen opzetten door hun hoogte van 4.960mm.

De aandrijving van de machine wordt uitgevoerd middels een duurzame diesel-hydraulische aandrijving waarbij de snelheden van de banden en bunker eenvoudig middels drossels geregeld kunnen worden. Door het lage toerental van de motor is naast de geluidsreductie ook een laag brandstofverbruik gegarandeerd.

Fuhler kan de machine zelfs middels hun zwaar-transportcombinatie transporteren zodat de machine als benodigd snel en volgens afspraak kan worden aangeleverd en opgesteld om het werk uit te voeren.

Fuhler B.V. ; Fuhler is één van de bedrijven die de recycling-gedachte ‘zuinig omgaan met grondstoffen en energie’ al jaren in praktijk brengt. De kracht van Fuhler is het probleemoplossend vermogen in het veranderen van afval tot grondstof of product.

Het bedrijf onderscheidt zich van anderen door zijn flexibiliteit en de grote diversiteit aan machines, maar vooral ook door het continue door-ontwikkelen van hun machinepark. In de loop der jaren ontwikkelde Fuhler een groot aantal specialismen op het gebied van scheiden en bewerken van groenafval, bouw- en sloopafval, afvalhout, maar ook het bewerken van grond.

Met een grote diversiteit aan machines en een breed arsenaal aan vakkundig personeel kan Fuhler van dienst zijn in de meest voorkomende werkzaamheden op het gebied van afvalbewerking Deze werkzaamheden voeren ze o.a. uit voor gemeentes, semi-overheidsinstellingen, afvalverwerkers, tuincentra en hoveniers.

Puinbreken 3.0 met geheel nieuwe Powerscreen Premiertrak 330

Het al tientallen jaren door Van der Spek Vianen gevoerde Powerscreen, wereldmarktleider op het gebied van mobiele breek- en zeefmachines introduceert puinbreken 3.0 met de Premiertrak 330.

Door steeds meer vragen uit de markt om met hogere capaciteiten te kunnen breken met zo min mogelijk fijne fractie heeft Powerscreen aangezet tot het verder uitbreiden van de kaakbreker-lijn. Naast stofproblematiek geven de fijne fracties steeds meer problemen in de productieprocessen waarin de geproduceerde producten worden ingezet. Hierbij bijvoorbeeld te denken aan het toepassen van gebroken betongranulaat bij de productie van beton.

De geheel nieuwe Powerscreen Premiertrak 330 met een basisgewicht van 35 ton kan eenvoudig worden getransporteerd zodat hij zonder problemen van de ene breeklocatie naar de andere kan worden verzet. Het hart van de machine is een 1000mm x 600mm kaakbreker welke in het breken van puin tot een 40mm opening kan worden ingesteld zodat er een gecertificeerd product kan worden geproduceerd met weinig af te zeven overmaat. Zeer belangrijk is de wijze waarop hij in de machine is ingebouwd waarbij een ruimte van 540mm is ontstaan tussen de onderkant van de breker en de transportband zodat betonijzer e.d. geen problemen en opstoppingen kunnen veroorzaken.

De breker wordt hydraulisch aangedreven zodat bij een eventuele verstopping door niet te breken materialen de breker ook achter kan draaien om te ontstoppen. Vulling van de breker gebeurd automatisch, een hoogte sensor zorgt ervoor dat als de breker te vol komt te zitten de voeder automatisch uitschakelt en bij genoeg ruimte in de breker weer wordt ingeschakeld. Afhankelijk van de inzet kunnen er verschillende soorten breekplaten worden geleverd die zorgen voor een optimale capaciteit met de laagste slijtkosten.

De voeder van de machine is voorzien van een lange trilvoeder waarvan 1.900mm lengte is uitgevoerd als voorzeef waarmee fijne fracties die niet gebroken hoeven te worden onder de breker door kunnen worden gevoerd of als gewenst via een zij-afvoerband af te voeren. Groot voordeel is minder slijtage en meer capaciteit en afvoer van fijne fracties die niet in het eindproduct gewenst zijn. De bunker is lang genoeg om als gewenst ook met een laadschop beladen te kunnen worden.

Onder de breker is een 900mm brede afvoerband geplaatst die zorgdraagt voor de afvoer van de gebroken producten. De band kan hydraulisch in hoogte worden versteld dat als benodigd hij eenvoudig naar beneden kan voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Natuurlijk kan boven de band eenvoudig een magneet geplaats worden voor het ontijzeren van de productstroom.

Voor de aandrijving van de machine is een zuinige duurzame 275pk CAT C7.1 Tier IV final motor verantwoordelijk. Deze motor drijft de hydraulische pompen aan die de componenten voorzien van de benodigde oliestromen. De besturing welke is uitgevoerd met een CANBUS-systeem zorgt voor de aansturing en optimale afstemming tussen de verschillende componenten van de machine. Via de duidelijk display zijn de instellingen eenvoudig aan te passen zodat de machine voor iedere klus de juiste set-up heeft.

De besturing van de Premiertrak 300 is standaard uitgerust met Powerscreen Pulse. Powerscreen Pulse is een systeem waarin alle belangrijke gegevens worden verzameld die de gebruiker op ieder moment van de dag en op iedere locatie kan inzien om de machine nog efficiënter te laten draaien.

Op kantoor achter de computer, onderweg op de tablet of telefoon, de data is gelijk beschikbaar zodat er mee geschakeld kan worden om de machines nog beter te laten presteren. In Pulse is het mogelijk om meerdere machines te beheren zodat eenvoudig is te zien waar ze draaien en hoe ze presteren onder de verschillende omstandigheden. Door “Geofencing” is aan te geven in welk gebied de machine kan werken en tijdens welke uren als dat gewenst is.

Powerscreen Pulse verzamelt data van de motorbelasting en brandstofverbruik zodat te zien is hoe de machines worden belast en of er eventueel geschakeld moet worden naar andere instellingen of werkwijze. Ook zijn de gegevens te zien hoeveel uur de machine heeft gewerkt, gereden en stationair gedraaid om de echter werkuren te kunnen berekenen en de kostprijscalculatie optimaal te hebben. Alle verzamelde informatie wordt duidelijk- en overzichtelijk getoond in Pulse zodat de informatie snel een eenvoudig kan worden gebruikt voor een nog beter inzet van de machines met de laagste kostprijs per ton als gevolg.

Natuurlijk is net als bij iedere Powerscreen de machine voorzien van veilige omhuizingen om de bewegende delen en zijn door grote deuren alle componenten goed bereikbaar om eenvoudig onderhoudswerkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Nieuwe Powerscreen Warrior 1800 voor Mourik uit Groot-Ammers

Onlangs heeft Mourik uit Groot-Ammers hun nieuwe Powerscreen Warrior 1800 opgehaald op de vestiging in Hardenberg van Van der Spek Vianen B.V. Uiteraard gebeurde dit met een eigen zwaartransport-combinatie.

Vanuit Hardenberg is de Warrior 1800 direct aangevoerd op een groot werk van Mourik in Zeeland waar hij zal worden ingezet voor het zeven van diverse stromen zodat deze weer verder verwerkt en gebruikt kunnen worden.

Over Mourik ; Wereldspeler en familiebedrijf in één ; Mourik is een van de grootste, zelfstandige familiebedrijven die ons land nog telt. Ondernemend en innovatief. Maar bovenal een bedrijf van hardwerkende mensen. Niet zelden van generatie op generatie. Rijke historie, ambitieuze toekomst ; In de twintiger jaren van de vorige eeuw startten Joh. Mourik en J.C. Mourik het bedrijf dat nu nog steeds hun naam draagt. De gebroeders Mourik legden zich de eerste jaren toe op de aanleg van elektriciteitskabels. Eerst bovengronds, maar daarna ook ondergronds. Grondwerk werd wegenbouw en infrastructuur, en omdat Mourik actief was in de Europoort en het Botlekgebied, waren industriële diensten aan de (petro)chemische bedrijven een logische volgende stap. Nu, bijna 100 jaar later, is Mourik een bedrijf met vestigingen verspreid over de gehele wereld.

Hun diensten zijn uitgegroeid tot een multidisciplinair pakket dat ze steeds vaker als totaaloplossing aanbieden, met daarbinnen allerlei specialisaties.

Powerscreen  Warrior 1800 : De door wereldmarkleider Powerscreen gebouwde 32 ton wegende Warrior 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4.880mm en een breedte van 1.500 mm. Een zeer groot voordeel van de zeefboxen op de Warriors is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting zijn waardoor bij de 1800 een zeefoppervlakte van 14,640 M² ontstaat.

De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten te zeven en kleine fracties met grote capaciteiten.

Deze zwaar- en degelijk gebouwde zeefbox is samengesteld met zogeheten Huck-bolts die gezien kunnen worden als de klinknagels van de huidige tijd. De Huck-bolts worden middels hydraulisch gereedschap aangetrokken waarbij een borgmoer wordt vastgedrukt tot een vooraf ingestelde kracht. Als deze kracht is bereikt breekt het overige deel af en zit hij vast. Door deze bouwwijze is de zeefbox enorm sterk en kan hij hoge krachten verwerken doordat de Huck-bolts zorgen dat de box ondanks zijn stabiliteit toch flexibel kan zijn. Groot voordeel hiervan is dat er geen laswerk wordt toegepast om de zeefbox samen te stellen en er dus geen risico is dat hij gaat scheuren, tevens lopen Huck-Bolts nooit los wat bij andere zeefboxen tot scheurvorming kan leiden als dit gebeurd bij normale bout/moer verbindingen.

De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijde van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.

Om grote capaciteiten goed te kunnen afvoeren is de machine voorzien van 900mm brede afvoerbanden op de fijne- en middenfractie welke standaard allemaal in snelheid te regelen zijn zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen.

Op de machine is een brede bunker gemonteerd welke is voorzien van een 1.300mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem.

Nieuwe Powerscreen voor Loon op Zand uit Beinsdorp

Loon op Zand uit Beinsdorp heeft een nieuwe Powerscreen Warrior 1200 in bedrijf genomen. De nieuwe Powerscreen vlakzeef is door Loon op Zand geïnvesteerd om het al zeer brede- uitgebreide machinepark nog verder uit te breiden zodat nu bijna iedere zeefklus kan worden uitgevoerd of aangenomen.

Loon op Zand ; In 1968 startte Stammes senior het bedrijf Loon op Zand. In deze periode was het bedrijf vooral actief met de aanleg en onderhoud van sportvelden en seizoensgebonden activiteiten in de groenvoorziening. Gedurende de seizoensgebonden activiteiten is het bedrijf constant actief geweest in uitbreiden van de activiteiten, zoals het inzetten van grondverzet materieel in de wegenbouw en bij bouwbedrijven.

Nu ruim veertig jaar later staat het familiebedrijf onder leiding van Jeroen Stammes. Het machine- en wagenpark is het visitekaartje van het bedrijf. Loon op Zand heeft een brede kring opdrachtgevers waaronder wegenbouwers, groenbedrijven, boomverzorgers, projectontwikkelaars, gemeentelijke en provinciale instellingen maar ook particulieren.

Mooie projecten waar het moderne wagen-/ machinepark, gediplomeerd en deskundige personeel door het hele land bij wordt ingezet.

De 17 tons zware Powerscreen Warrior 1200 behoord tot Powerscreen Warrior lijn, de in de Benelux meest verkochte rupsmobiele zeeflijn van wereldmarktleider Powerscreen. De Powerscreen Warrior lijn bestaat uit 7 machine van 12 tot 42 ton waarmee aan iedere vraag uit de markt kan worden ingevuld.

Ook is de nieuwe Warrior 1200 die door Loon op Zand in bedrijf is genomen voorzien van een zeer agressieve zeefbox die het mogelijk maakt om ook zeer moeilijk zeefbare producten zeefbaar te maken met de grootst mogelijke capaciteit. De box kan een kracht van 6G produceren op het te zeven product zodat de scheiding van de fracties zo goed mogelijk wordt uitgevoerd.

Op de Warrior 1200 is een dubbeldeks zeefbox geplaatst van 3.600mm lengte en 1.170 mm breedte welke verstelbaar is tussen de 14º en 18º zodat een optimale instelling kan worden gerealiseerd. Hierbij is het belangrijk te vermelden dat net als bij alle machines uit de Warrior-lijn de zeefbox de lengte van zowel het boven- als onderdek gelijk zijn waardoor grote capaciteiten mogelijk zijn.

Voor het beladen van de zeef is een bunker van ruim 5M³ op de machine geplaatst welke hydraulisch op- en neer kan worden versteld om hem in transportstand te plaatsen. Door zijn lengte van 3.400mm is belading door een laadschop geen probleem. De uitgezeefde fijne fractie wordt via een 800 mm brede afvoerband afgevoerd tot een hoogte van 3.000 mm. De midden fractie gaat via een 650 mm brede afvoerband uit de machine welke komt tot een afwerphoogte van 2.800 mm. De overmaat vind via een 1.000 mm afvoerband zijn weg tot een hoogte van 2.800 mm. Door deze grote afwerphoogtes kan eenvoudig voorraad tot 110M³ worden gedraaid onder de banden zonder dat deze iedere keer moeten worden afgevoerd. Alle banden zijn standaard in snelheid te regelen zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen draaien.

Standaard is de Warrior 1200 voorzien van de 2-way split uitvoering waarbij hydraulisch de machine kan worden omgebouwd zodat de midden fractieband weg klapt en niet wordt gebruikt en zowel het boven- als onderdek lossen op de achterafvoerband en twee fractie worden geproduceerd als dit gewenst is. Deze ombouw is inclusief schoonmaakwerkzaamheden binnen 20 minuten uit te voeren door één persoon zonder gereedschap.

Uiteraard kan ook deze Warrior worden voorzien van vele verschillende soorten zeefmedia zodat voor ieder product de optimale afstelling kan worden bereikt. Vingerzeven, geweven- , Major Wire Flexmath – of snarendekken, natuurlijk heeft Van der Spek als voor alle Powerscreen machines vele direct beschikbaar zodat de klant altijd met de juiste dekken aan het werk kan beginnen.

Door zijn compacte afmetingen en gewicht is hij zeer eenvoudig te transporteren zonder gebruik te moeten maken van speciale diepladers. Op locatie kan de machine door zijn rupswerk snel en eenvoudig worden verplaatst. Dankzij de twee snelheden hiervan, een voor manoeuvreren de andere voor snelheid gaat hierbij weinig tijd verloren.

Voor de aandrijving is een zeer zuinige duurzame Deutz motor Tier IV Final verantwoordelijk die de stalen gegoten pompen aandrijven die zorgen voor de hydraulische aandrijvingen van banden en zeefbox.

Optioneel is de Warrior 1200 uitgevoerd met een uitgebreide afstandsbediening waarmee naast rijden ook de machine aan- en uitgeschakeld kan worden en de snelheid van de bunker geregeld kan worden zodat de machine altijd de optimale capaciteit kan draaien doordat de machinist afhankelijk van de samenstellen van opgave eenvoudig de opgavesnelheid kan regelen.

De machine is door Prima Equipment gespoten in de welbekende bedrijfskleuren van Loon op Zand.

Attero neemt op locatie in Landgraaf wederom nieuwe Powerscreen Warrior in gebruik

Onlangs heeft Attero op de locatie in Landgraaf een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 in gebruik genomen. De nieuwe Powerscreen Warrior 1800 vervangt na vele tevreden draaiuren een eveneens door Van der Spek geleverde Warrior 1400.

Attero is marktleider in Nederland als het gaat om de verwerking van diverse afvalstromen op een efficiënte en duurzame wijze. Ze zien het als hun opdracht om hun klanten te ontzorgen met one-stop oplossingen en hen te ondersteunen bij het realiseren van hun ambities op het gebied van hergebruik van grondstoffen en inzet van duurzame energie. Met zijn activiteiten wil Attero een wezenlijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze samenleving en het oplossen van afvalvraagstukken van hun klanten. Ze doen dat door de potentie van afval maximaal te benutten. Niet alleen door het terugwinnen van secundaire grondstoffen, maar ook door de productie van duurzame energie als warmte, elektriciteit en groen gas. Zo voorkomen ze de uitputting van primaire grondstoffen en gaan ze klimaatverandering tegen.

De nieuwe Powerscreen Warrior 1800 wordt ingezet voor het zeven van diverse te recyclen stromen zodat deze weer verder verwerkt en gebruikt kunnen worden. De door wereldmarkleider Powerscreen gebouwde Warrior 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4.880mm en een breedte van 1.500 mm.

Een zeer groot voordeel van de zeefboxen op de Warriors is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting zijn waardoor bij de 1800 een zeefoppervlakte van 14,640 M² ontstaat. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten te zeven en kleine fracties met grote capaciteiten.

De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijde van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.

Om de gewenst capaciteiten goed te kunnen afvoeren is de machine voorzien van 900mm brede afvoerbanden op de fijne- en middenfractie welke standaard allemaal in snelheid te regelen zijn zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen.

Op de machine is een brede bunker gemonteerd welke is voorzien van een 1.300mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem.

De nieuwe machine van Attero is o.a. uitgevoerd met een op klant wens aangepast vingerdek als bovendek zodat er optimaal gezeefd kan worden. Het gemonteerde Major Wire Flex-D RVS zeefdek onder in de zeefbox zorgt dat ook moeilijk afzeefbare producten ook op kleine maat kunnen worden uitgezeefd. Natuurlijk heeft Attero diverse verschillende maten zeefdekken bij de machine zodat er snel- en eenvoudig gewisseld kan worden als er andere maatvoeringen gewenst zijn.

Om eenvoudig met de machine op locatie te kunnen rijden is de machine uitgevoerd met een draadloze afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kan ook o.a. de bunkersnelheid worden geregeld dat afhankelijk van het op te geven product de machinist de snelheid kan aanpassen voor een optimale afzeving.

Nieuwe mobiele elektrische aangedreven Powerscreen Chieftain 1400 geleverd aan Vlaeynatie.

Van der Spek Vianen heeft vanaf haar vestiging in Hardenberg een nieuwe duurzame compleet elektrisch aangedreven Powerscreen Chieftain 1400 geleverd aan Vlaeynatie in Westdorpe.

Op- en overslagspecialist Vlaeynatie is o.a. gespecialiseerd in het op- en overslaan van kunstmest. De productstromen die per schip, container als vrachtwagen aankomen op de grote nieuwe locatie in Westdorp (Zeeuws-Vlaanderen) worden door Vlaeynatie verwerkt waarbij de stromen als nodig worden gezeefd, verpakt en opgeslagen in o.a. big-bags en 25, 50, 500, 600 en 1000 kg zakken waarna deze weer verder worden gedistribueerd over de gehele wereld. Om snel- en efficiënt diverse stromen te kunnen zeven zonder dat deze op de locatie van de ene naar de andere plaatst dienen te worden getransporteerd om gezeefd te worden in een stationaire installatie heeft Vlaeynatie geïnvesteerd in een nieuw wielmobiele volledig elektrisch aangedreven Powerscreen Chieftain 1400.

De nieuwe machine is een wielmobiele uitvoering die eenvoudig kan worden verplaats zonder dat rupsen de vloeren van de loodsen beschadigen. Op de Powerscreen Chieftain 1400 is een 7.5M³ bunker gemonteerd die eenvoudig door een laadschop of overslagmachine geladen kan worden. De bunker is voorzien van een hydraulisch klapgrid dat een opening heeft van 102mm. Door dit grid worden grote delen tegengehouden die niet naar de zeefmachine behoren te gaan.

Vanuit de bunker wordt het te zeven product opgevoerd middels een 1.050mm brede opvoerband naar de dubbeldeks zeefunit die op de machine is geplaatst. De zeefunit heeft een lengte van 3.300mm en een breedte van 1.530mm. Voor de optimale zeefwerking kan de zeefbox versteld worden tussen de 27° en 37° zodat bepaald kan worden hoelang het te zeven product op de zeefdekken verblijft.

De zeefbox van de Powerscreen Chieftain is vier maal gelagerd waardoor de zeefbox altijd een gelijke slag heeft een constante capaciteit en kwaliteit produceert. Om de zeefdekken te spannen is de Powerscreen Chieftain standaard voorzien van hydraulische zeefspancilinders waardoor het wisselen van dekken eenvoudig kan plaatsvinden zodat als het nodig is snel kan worden ingespeeld om andere gewenste maten te zeven.

De uitgezeefde fracties worden middels drie hydraulisch in- en uitklapbare transportbanden afgevoerd. Voor de overmaat en middenfractie zijn dit 650mm brede banden welke op een hoogte van 4.490mm en 4.760mm afwerpen waarbij een grote voorraad kan worden opgezet. De fijne fractie wordt afgevoerd middels een 1.200m brede band welke op 3.910mm afwerpt.

Voor de aandrijving is er gekozen om de machine geheel elektrisch aan te drijven. In de machine zijn twee 30kW elektromotoren gemonteerd die de banden en zeefbox aandrijven. Naast dat deze aandrijving zeer duurzaam is kan de machine zonder problemen binnen worden ingezet aangezien er geen uitstoot van een dieselmotor is.

Aangezien de machine in een zeer “agressieve” omgeving aan het werk gaat is de machine in de werkplaats van Van der Spek in samenspraak met de klant compleet aangepakt zodat deze zonder problemen vele jaren kan worden ingezet in het uitzeven van kunstmest. Naast het op vele punten beschermen van kwetsbare delen tegen corrosie is de machine door Prima Equipment compleet gespoten in een speciale laklaag.

Bauma 2019 – Powerscreen – Stand FM711

Van 8 – 14 april a.s. zal de grootste bouwbeurs van de wereld weer plaats vinden in München, uiteraard is Powerscreen de wereldmarktleider van mobiele zeefmachines en puinbrekers hier ook te vinden.

Op de stand FM711 van Terex waar Powerscreen toe behoort zullen drie innovatieve machines aanwezig zijn ;

Powerscreen Trakpactor 550SR #GoBigDoMore, het 70 tons vlaggeschip van de lijn roterende brekers die Powerscreen voert kan niet gemist worden. Met zijn zware rotorende breker, duurzame Scania aandrijving en bijna 5.000mm lange nazeef is de machine in staat om grote capaciteiten te breken met een zeer lage kostprijs.

Powerscreen Metrotrak #ALegendReborn, wie kent de Metrotrak niet, op vele recyclinglocaties heeft de machine zich de afgelopen tientallen jaren bewezen. Om de legende voort te zetten heeft Powerscreen de compacte capaciteitsmaker geheel nieuw ontwikkeld waardoor de legende zich zal voortzetten met het nieuwe model.

Powerscreen Chieftain 2200 3-dekker #Dubbel², deze rupsmobiele zeefmachine is voorzien van twee achter elkaar geschakelde zeefboxen waarmee grootse capaciteiten zijn te behalen. De zeefboxen zijn als gewenst met 2- en 4 lagertechnieken uit te voeren zodat voor iedere toepassing de beste setup te realiseren is.

Naast deze machines zal ook het revolutionaire OMNI systeem worden geïntroduceerd worden. Middels dit systeem wordt het mogelijk om door de machinist vanuit de cabine volledig live zicht te hebben op het productieproces middels camera’s op de machines.

Natuurlijk is tijdens de BAUMA het Van der Spek verkoop-team aanwezig om u deze Powerscreen machines te tonen.

Powerscreen “Utskodder II” in actie bij De Waard

Onlangs heeft De Waard zijn tweede Powerscreen Utskodder in gebruik genomen welke als naam “Utskodder II” heeft gekregen. Utskodder II is een Powerscreen Warrior 1800 zeefmachine welke na de jarenlange goede ervaringen met Utskodder I een Powerscreen Warrior 1400 is toegevoerd aan het uitgebreide machinepark van De Waard. Uiteraard is de Powerscreen Warrior 1800 is in de bedrijfskleuren van De Waard gespoten en daarom direct herkenbaar als een “machine van De Waard”.

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij de Waard zeer hoog in het vaandel staan heeft De Waard besloten om deze Powerscreen Warrior 1800 rupsmobiele zeefmachine aan haar materieelvloot toe te voegen. Hierdoor kunnen ze nu nog beter regeren op steeds meer uit te voeren zeefwerken en/of het uitzeven van materiaalstromen die op hun eigen vestigingen worden verwerkt of overgeslagen voor klanten.

De Waard Grondverzet is actief op de markt van de grond-, weg- en waterbouw sector in het noorden en midden van Nederland. Oorspronkelijk opererend vanuit het centraal gelegen Zeewolde in de provincie Flevoland maar i.v.m. de uitbreiding van de werkzaamheden hebben ze tegenwoordig ook vestigingen in Meppel en Sneek. Ze realiseren projecten voor overheden, bouwondernemingen en projectontwikkelaars op basis van een goed vertrouwen en deskundige inzet van hun personeel. Ze kunnen de werkzaamheden compleet uitvoeren van initiatief tot de beheersfase. Een andere tak van sport waar de Waard in actief is Transport & Overslag, hier houden ze zich bezig met de transportwerkzaamheden over het land en water in de infra en bouwsector. Tevens verzorgen ze met hun overslagmachines de loswerkzaamheden van schepen rechtstreeks op de auto of d.m.v. transportbanden en trechters.

De door wereldmarkleider Powerscreen gebouwde Warrior 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4.880mm en een breedte van 1.500 mm. Een zeer groot voordeel van de zeefboxen op de Warriors is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting zijn waardoor bij de 1800 een zeefoppervlakte van 14,640 M² ontstaat. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten te zeven en kleine fracties met grote capaciteiten.

De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijde van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.

Om de gewenst capaciteiten goed te kunnen afvoeren is de machine voorzien van 900mm brede afvoerbanden op de fijne- en middendfractie welke standaard allemaal in snelheid te regelen zijn zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen.

Op de machine is een brede bunker gemonteerd welke is voorzien van een 1.300mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem.