Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Powerscreen

door-Van der Spek-

Onder het winterzonnetje is bij Reko Recycling/Van Bentum de derde nieuwe Powerscreen H6203 in gebruik gesteld.

De nieuwe elektrisch ⚡️🍀 aangedreven Powerscreen H6203 wordt ingezet voor het uitzeven van geproduceerde producten voor o.a. de beton- en asfaltproductie.

De Powerscreen H6203 is met zijn basisgewicht van 48 ton de grootste in serieproductie gebouwde zeefmachine te wereld. Door zijn 3-deks horizontale zeefbox van 6.100mm x 1.930mm heeft de machine een totale zeefoppervlakte van ruim 35M2 waarmee de machine in staat is met zeer grote capaciteiten fijne fracties af te zeven.

De driedeks zeefbox aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan zowel de slag als hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze finetuning kan de zeef worden ingesteld om met grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven, opgavecapaciteiten tot 800 ton/uur zijn mogelijk.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 19mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

#uwproductieonzezorg #serviceensupport #1team1doel

door-Van der Spek-

Infra Relatiedagen Hardenberg

Voor samenwerking in de grond-, weg- en waterbouw
6, 7 & 8 februari 2024 | 13:00 – 21:00,
Evenementenhal Hardenberg,  Energieweg 2, 7772 TV, Hardenberg

Van der Spek Vianen B.V.: Standnummer  770

Informatie over de beurs:  www.infrarelatiedagen.nl

Het thema van Van der Spek, bij deze editie van de Inra Relatiedagen, is ‘Een emissieloze toekomst’.  Van der Spek is heel actief met de ontwikkeling en verkoop van elektrische machines. Deze zult u dan ook op onze stand zien.

Wilt u meer weten over elektrische machines van Van der Spek, bezoek onze stand nummer 770 en spreek een van onze vertegenwoordigers aan. U kunt natuurlijk ook vooraf een afspraak maken of meer informatie vragen:

Meer informatie gewenst?

Vul het formulier in, of kijk bij ‘verkoop’, voor uw vertegenwoordiger.

Of stuur een bericht aan:

door-Van der Spek-

Eerste Powerscreen Titan 1300’s onderweg naar Nederland

Bij Van der Spek Vianen zullen om korte termijn de eerste Powerscreen Titan 1300’s rupsmobiele zeefmachines gaan binnen komen.

Powerscreen heeft de nieuwe Titan 1300 ontwikkeld als opvulling tussen de Powerscreen Warrior 1200 en Warrior 1400X. Met zijn eigen gewicht van 21 ton en zeefbox van 4.100mmx 1.220mm is het een compact capaciteitsmaker die voor vele toepassingen die juist maat is.

De dubbeldeks zeefbox is in hoek verstelbaar tussen de 14° en 18° en heeft een agressieve slag tot 12mm waardoor ook lastig te zeven producten zonder problemen kunnen worden uitgezeefd.

De zeefbox kan een kracht tot 6G produceren op het uit te zeven product.

Voor het opvoeren van het uit te zeven product naar de zeefbox is de Titan 1300 uitgerust met een 5M³ bunker die een bandbreedte heeft van 1.100mm zodat het product direct breed op de zeef terecht komt voor de hoogste capaciteiten.

De fijne fractie wordt door een verzamelband van 1.000mm breed onder de zeefbox afgevoerd naar een 800mm brede zijafvoerband die tot 88M³ voorraad kan opzetten. Voor de midden-fractie is een 650mm brede afvoerband aanwezig die tot 69M³ kan opzetten. En de overmaat verlaat de machine middels een 1.050mm brede afvoerband die 40M³ kan opzetten.

Uiteraard is de Powerscreen Titan 1300 voorzien van een duurzame- en zuinige Stage-V motor die de hydraulische pompen aandrijven.

400mm brede en 3.468mm lange rupsen zorgen dat de Titan 1300 zonder problemen ook op slechtere ondergronden goed verzet kan worden.

Brede bordessen aan de zijkanten van de machine zorgen dat onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd en er goed zicht is op het uit te zeven product bij het afstellen van de machine.

door-Van der Spek-

De Groot Beekbergen B.V. uit Apeldoorn breidt machinepark uit met Powerscreen Warrior 1200

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een Powerscreen Warrior 1200 in bedrijf gesteld bij Transportbedrijf De Groot Beekbergen uit Apeldoorn

Na een succesvolle demonstratie bij de Groot, een duurzame dienstverlener in transport, grondverzet en sloopwerken was de keuze om te investeren in een Powerscreen Warrior 1200 een weloverwogen beslissing.

De 17 tons zware Powerscreen Warrior 1200 behoord tot Powerscreen Warrior lijn, de in de Benelux meest verkochte rupsmobiele zeeflijn van wereldmarktleider Powerscreen. De Powerscreen Warrior lijn bestaat uit 7 machine van 12 tot 42 ton waarmee aan iedere vraag uit de markt kan worden ingevuld.

Ook is de Powerscreen Warrior 1200 die in bedrijf is genomen voorzien van een zeer agressieve zeefbox die het mogelijk maakt om ook zeer moeilijk zeefbare producten zeefbaar te maken met de grootst mogelijke capaciteit. De box kan een kracht van 6G produceren op het te zeven product zodat de scheiding van de fracties zo goed mogelijk wordt uitgevoerd.

Op de Warrior 1200 is een dubbeldeks zeefbox geplaatst van 3.600mm lengte en 1.170 mm breedte welke verstelbaar is tussen de 14º en 18º zodat een optimale instelling kan worden gerealiseerd. Hierbij is het belangrijk te vermelden dat net als bij alle machines uit de Warrior-lijn de zeefbox de lengte van zowel het boven- als onderdek gelijk zijn waardoor grote capaciteiten mogelijk zijn.

Voor het beladen van de zeef is een bunker van ruim 5M³ op de machine geplaatst welke hydraulisch op- en neer kan worden versteld om hem in transportstand te plaatsen. Door zijn lengte van 3.400mm is belading door een laadschop geen probleem.

De uitgezeefde fijne fractie wordt via een 800 mm brede afvoerband afgevoerd tot een hoogte van 3.000 mm. De midden fractie gaat via een 650 mm brede afvoerband uit de machine welke komt tot een afwerphoogte van 2.800 mm. De overmaat vind via een 1.000 mm afvoerband zijn weg tot een hoogte van 2.800 mm. Door deze grote afwerphoogtes kan eenvoudig voorraad tot 110M³ worden gedraaid onder de banden zonder dat deze iedere keer moeten worden afgevoerd. Alle banden zijn standaard in snelheid te regelen zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen draaien.

Standaard is de Warrior 1200 voorzien van de 2-way split uitvoering waarbij hydraulisch de machine kan worden omgebouwd zodat de midden fractieband weg klapt en niet wordt gebruikt en zowel het boven- als onderdek lossen op de achterafvoerband en twee fractie worden geproduceerd als dit gewenst is. Deze ombouw is inclusief schoonmaakwerkzaamheden binnen 20 minuten uit te voeren door één persoon zonder gereedschap.

Uiteraard kan ook deze Warrior worden voorzien van vele verschillende soorten zeefmedia zodat voor ieder product de optimale afstelling kan worden bereikt. Vingerzeven, geweven- Flexmath – of snarendekken, natuurlijk heeft Van der Spek als voor alle Powerscreen machines vele direct beschikbaar zodat de klant altijd met de juiste dekken aan het werk kan beginnen.

Door zijn compacte afmetingen en gewicht is hij zeer eenvoudig te transporteren zonder gebruik te moeten maken van speciale diepladers. Op locatie kan de machine door zijn rupswerk snel en eenvoudig worden verplaatst. Dankzij de twee snelheden hiervan, een voor manoeuvreren de andere voor snelheid gaat hierbij weinig tijd verloren.

door-Van der Spek-

Hybride Powerscreen H6203, zeefmachine nummer 9 geleverd bij Van der Heijden/Puinbreken.nl/Zeven.nl

Van der Spek Vianen heeft weer een nieuwe Powerscreen afgeleverd bij Van der Heijden uit Nistelrode, ook bekend als Puinbreken.nl / Zeven.nl. Ditmaal is er vanaf de vestiging in Vianen een nieuwe hybride Powerscreen H6203 toegevoegd aan het uitgebreide machinepark van Van der Heijden. Het is zeefmachine nummer 9 die nu is toegevoegd. Naast de nieuwe Powerscreen H6203 zijn o.a. drie Powerscreen Warrior 2400’s,  twee Powerscreen Warrior 1800’s en een Cedarapids 6202 aanwezig in het machinepark. Naast de zeefmachines heeft Van der Heijden ook een vloot puinbrekers waarmee ze in het gehele land actief zijn. Met de combinaties van breker en zeven worden vele producten verwerkt en geproduceerd door het team van Van der Heijden.

De Powerscreen H6203 is met zijn basisgewicht van 48 ton de grootste in serieproductie gebouwde zeefmachine te wereld. Door zijn 3-deks horizontale zeefbox van 6.100mm x 1.930mm heeft de machine een totale zeefoppervlakte van ruim 35M2 waarmee de machine in staat is met zeer grote capaciteiten fijne fracties af te zeven. Deze indrukwekkende gegevens hebben Van der Heijden overtuigt om deze Powerscreen gigant toe te voegen aan het materiaalpark waar grote capaciteiten met zeer zuivere afzeving gewenst zijn.  

De nieuwe Powerscreen H6203 is een elektrisch hybride uitvoering die zowel elektrisch kan werken en als benodigd ook op zijn eigen Stage-V diesel motor kan draaien mocht er geen stroombron beschikbaar zijn.

Powerscreen H6203, een zeer speciale zeefmachine;

Bij de Powerscreen H6203 wordt de driedeks zeefbox aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan zowel de slag als hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze finetuning kan de zeef worden ingesteld om met grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven, opgavecapaciteiten tot 800 ton/uur zijn mogelijk.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 19mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat.

Verstelmogelijkheden genoeg dus om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product waarbij naast capaciteit ook de gewenste zeer accurate afzeving wordt gerealiseerd. Het te zeven materiaal wordt door de zeefbox naar voren gewerkt zonder dat de zwaartekracht zorgt dat het kan schuiven en een minder zuivere afzeving wordt gerealiseerd.

Net als bij alle Powerscreen Warrior- en H-serie machines zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en middenfracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van meer dan vier meter.

Om de hoge capaciteiten van 800 ton/uur te kunnen verwerken is de H6203 uitgevoerd met een 8M³ bunker die zowel voor een breker, kraan of laadschop gevuld kan worden.  Om belading met een breker of transportband te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt.

Ondanks zijn grote afmetingen en daarbij behorende capaciteiten kan de machine toch gemakkelijk in één keer op transport zodat hij waar benodigd op locatie in gezet kan worden.

door-Van der Spek-

Grootste elektrisch aangedreven rupsmobiele Powerscreen zeefmachine geleverd bij REKO

Van der Spek Vianen heeft wederom een Powerscreen H6203 afgeleverd bij Recycling Kombinatie REKO/Van Bentum Recyclingcentrale op de Vondelingenplaat. Het is de derde Powerscreen H6203 die door Van der Spek Vianen is geleverd die ze in gebruik nemen.

De Powerscreen H6203 is met zijn basisgewicht van 48 ton de grootste in serieproductie gebouwde zeefmachine te wereld. Door zijn 3-deks horizontale zeefbox van 6.100mm x 1.930mm heeft de machine een totale zeefoppervlakte van ruim 35M2 waarmee de machine in staat is met zeer grote capaciteiten fijne fracties af te zeven.

Deze indrukwekkende gegevens hebben al in 2007 REKO overtuigd om de eerste Powerscreen gigant toe te voegen aan het materiaalpark waar grote capaciteiten met zeer zuivere afzeving benodigd waren. Nu na vele tevreden tienduizenden productieuren en miljoenen gezeefde tonnen verder was de keuze voor wederom een Powerscreen H6203 geleverd, door Van der Spek, één die voor de heer Van Bentum direct duidelijk was. De bedrijfszekerheid en daarbij de garantie dat de te produceren producten worden geleverd staan voorop en daarom is de keuze gemaakt voor weer een H6203 van Powerscreen

Ditmaal is het een elektrisch hybride uitvoering die zowel elektrisch kan werken en als benodigd ook op zijn eigen Stage-V diesel motor kan draaien mocht er geen stroombron beschikbaar zijn.

Op het 36 hectare grote terrein op de Vondelingenplaats heeft REKO/Van Bentum  een breekinstallatie voor de productie van granulaten en een thermische-reinigingsinstallatie voor het reinigen van teerhoudend asfalt. De puinbreekinstallatie en de thermische reinigingsinstallatie behoren tot de grootste in hun soort. Dankzij een laad- en loswal, met een lengte van 550 meter, is het zowel voor zee- als binnenvaartschepen mogelijk granulaten en andere materialen te laden en te lossen.

Powerscreen H6203, een zeer speciale zeefmachine;

Bij de Powerscreen H6203 wordt de driedeks zeefbox aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan zowel de slag als hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze finetuning kan de zeef worden ingesteld om met grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven, opgavecapaciteiten tot 800 ton/uur zijn mogelijk.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 19mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat.

Verstelmogelijkheden genoeg dus om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product waarbij naast capaciteit ook de gewenste zeer accurate afzeving wordt gerealiseerd. Het te zeven materiaal wordt door de zeefbox naar voren gewerkt zonder dat de zwaartekracht zorgt dat het kan schuiven en een minder zuivere afzeving wordt gerealiseerd.

Net als bij alle Powerscreen Warrior- en H-serie machines zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en middenfracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van meer dan vier meter.

Powerscreen H6203 op transport

Om de hoge capaciteiten van 800 ton/uur te kunnen verwerken is de H6203 uitgevoerd met een 8M³ bunker die zowel door een kraan als door een laadschop gevuld kan worden. Natuurlijk is belading door een transportband van bijvoorbeeld een breker of bunker mogelijk. Om dit te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt.

door-Van der Spek-

Powerscreen’s de-carbonisatie strategie op dealermeeting in Italië

Afgelopen week hielt Powerscreen zijn wereldwijde dealermeeting. Ditmaal in Italië en uiteraard was er ook een team van Van der Spek Vianen aanwezig om alle noviteiten te zien en de toekomst te bespreken. De dealermeeting is deze maal in Italië gehouden omdat collega Powerscreen dealer Impianti zijn 40-jarig jubileum vierde en de voor de dealermeeting aangevoerde en opgestelde machines gelijktijdig gebruikte voor hun jubileum en opendagen.

Powerscreen presenteerde hun de-carbonisatie strategie welke berust op vier pier pilaren ; het mobiele concept, transportbanden, brandstofbesparing en elektrificeren.

Het mobiele concept : Powerscreen is wereldmarktleider als het gaat om mobiele breek- en zeefmachines die op bijna iedere locatie kunnen worden ingezet. Door de Powerscreen brekers en zeefmachines op de locatie in te zetten waar de te verwerken producten vrijkomen worden vele onnodige transporten voorkomen. Tevens kunnen geproduceerde producten gelijk ingezet worden op de locatie waar ze verwerkt worden als dit gewenst is.

Transportbanden : Met de inzet van transportbanden worden dubbele handelingen van geproduceerde producten voorkomen. Het onnodig oppakken van producten om ze vervolgens in voorraad te zetten is niet meer nodig. Velen tonnen kunnen zonder problemen worden opgezet zonder tussenkomst van laadschoppen of andere machines. Tevens wordt voorkomen dat geproduceerde producten worden stuk gereden.

Brandstofbesparing : Door het inzetten van duurzame en zuinige stage-V motoren met optimale aandrijvingsconcepten wordt zo min mogelijk brandstof verbruikt. Uiteraard kunnen de meeste motoren op HVO brandstoffen werken waarmee de uitstoot nog verder wordt beperkt. Door het gebruiken van sensoren worden machine automatisch af- of uitgeschakeld zodat de machines geen onnodige draaiuren maken zonder producties te maken.

Elektrificeren : Bij Powerscreen zijn alle vele modellen en machines uit te voeren met elektrische aandrijving. Dankzij het dual-power concept op de zeefmachines kan zowel elektrisch worden gewerkt en als er geen stroom beschikbaar is met de duurzame stage-V motoren worden gedraaid.

Daarnaast zijn vele nieuwe modellen in ontwikkeling waar met generatoraandrijving de machine wordt aangedreven. Hierbij is dan ook de keuze beschikbaar om op stroom of het stroomnet te draaien.  

Op het demoterrein waren vele nieuwe machines opgesteld en werd er gedraaid met diverse brekers en zeven.

In actie kwamen o.a. de nieuwe Powerscreen TP480SR roterende breker, de nieuwe Powerscreen Premiertrak 330 kaakbreker, de Powerscreen Titan 2300 zeefmachine i.c.m. de Powerscreen LF50 hopper-feeder en de Powerscreen Maxtrak 1000 i.c.m. Powerscreen Warrior 600.

Naast de machines die in actie waren o.a. de geheel nieuw ontwikkelde Powerscreen Premiertrak 420E kaakbreker met generator aandrijving, de Powerscreen Titan 1300 zeefmachine en Titan 1800 zeefmachine opgesteld.  Daarnaast natuurlijk diverse bekende en vertrouwde types als de Powerscreen Chieftain 1700X en Powerscreen Warrior 1200 die nu ook af fabriek met dual-power geleverd kan worden.

door-Van der Spek-

Lansers Trio neemt nieuwe duurzame Powerscreen Warrior 1800 op in machinevloot.

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe duurzame Powerscreen Warrior 1800 met Stage-V toegevoegd aan de machinevloot. De Powerscreen Warrior 1800 vervangt na vele tevreden draaiuren een eerder door Van der Spek Vianen geleverde Powerscreen Warrior 1800.

Lansers Trio is de specialist als het gaat om het op- en overslaan, zeven en verwerken van productstromen. Of het nu gaat om kolen, ertsen, afvalstromen of te recyclen producten, voor iedere toepassing heeft men met de juiste machines en personeel de oplossing en daarbij zijn grote tonnages geen enkel probleem. De Powerscreen Warrior 1800 komt naast diverse eveneens door Van der Spek geleverde Powerscreen zeefmachines te werken bij Lansers Trio.

Powerscreen Warrior 1800

De Warrior 1800 weegt 32 ton en is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4900 mm en een breedte van 1.500 mm. Een groot voordeel van deze zeefbox is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting is, waardoor bij de 1.800 een zeefoppervlakte van 14,640 M² ontstaat. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten en kleine fracties met grote capaciteiten te zeven. De machine wordt bij de Beijer ingezet als voorzeef om de eerste scheiding te maken.

Deze zwaar- en degelijk gebouwde zeefbox is samengesteld uit zogeheten Huck-bolts, die gezien kunnen worden als de klinknagels van de huidige tijd. De Huck-bolts worden middels hydraulisch gereedschap aangetrokken, waarbij een borgmoer wordt vastgedrukt tot een vooraf ingestelde kracht. Als deze kracht is bereikt, breekt het overige deel af en zit hij vast. Door deze bouwwijze is de zeefbox enorm sterk en kan hij hoge krachten verwerken doordat de Huck-bolts zorgen dat de box ondanks zijn stabiliteit toch flexibel kan zijn. Een groot voordeel is dat er geen laswerk wordt toegepast om de zeefbox samen te stellen en er geen risico is dat hij gaat scheuren. Tevens lopen Huck-Bolts nooit los, wat bij andere zeefboxen tot scheurvorming kan leiden wanneer dit gebeurt bij normale bout-/moerverbindingen.

De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. 

De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijden van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine. Op alle componenten, die gesmeerd moeten worden, zijn gecentraliseerde smeerposities bevestigd zodat dit veilig en vanaf grondniveau kan gebeuren.

De machine is voorzien van 900mm brede afvoerbanden op de fijne- en middenfractie, om grote capaciteiten goed af te kunnen voeren. De banden zijn standaard in snelheid te regelen, zodat er geen banden onnodig hard te hoeven lopen De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen.

De brede bunker die is gemonteerd is voorzien van een 1.300mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem als de machine los opgesteld staat.

door-Van der Spek-

Nieuw duo Powerscreen zeefmachines voor De Beijer Groep, kwartet nu compleet.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuw duo Powerscreen machines afgeleverd en in gebruik gesteld bij de De Beijer groep. Het kwartet van nieuwe Powerscreen machines geleverd door Van der Spek is nu compleet.

De nieuwe Powerscreen Warrior 1800 en Powerscreen Chietain 1700X Rinser die nu zijn geleverd volgen na twee Powerscreen Warrior 1800’s die geleverd zijn voor de vestigingen in Dodewaard en Duisburg.

Het nieuwe duo dat samenwerkt is geleverd voor de groeve van de De Beijer groep in Trechtingshausen ; Hartsteinwerke Sooneck. In deze groeve worden per jaar vele honderdduizenden tonnen quarzitsche grauwacke in verschillende afmetingen, gewichtsklassen en voor verschillende marktsegmenten geproduceerd. Afvoer gebeurd vanuit de groeve per schip middels de eigen scheepsverlading direct aan de rijn of per as.  Het nieuwe duo verwerkt en wast producten die in de groeve zijn gewonnen en deels verwerkt.

De nieuwe Powerscreen Warrior 1800 en Powerscreen Chieftain 1700X rinser zijn beide met dual-power aandrijving uitgevoerd, waardoor hij zowel elektrisch als door een Stage-V motor kan worden aangedreven mocht er geen stroomtoevoer beschikbaar zijn. Bij het gebruik van de Stage-V motor kan de machine met HVO-100 brandstof draaien, waardoor de uitstoot tot een minimum wordt beperkt. We mogen dus echt spreken van “dubbel duurzaam”

Powerscreen Warrior 1800

De Warrior 1800 weegt 32 ton en is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4900 mm en een breedte van 1.500 mm. Een groot voordeel van deze zeefbox is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting is, waardoor bij de 1.800 een zeefoppervlakte van 14,640 M² ontstaat. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten en kleine fracties met grote capaciteiten te zeven. De machine wordt bij de Beijer ingezet als voorzeef om de eerste scheiding te maken.

Deze zwaar- en degelijk gebouwde zeefbox is samengesteld uit zogeheten Huck-bolts, die gezien kunnen worden als de klinknagels van de huidige tijd. De Huck-bolts worden middels hydraulisch gereedschap aangetrokken, waarbij een borgmoer wordt vastgedrukt tot een vooraf ingestelde kracht. Als deze kracht is bereikt, breekt het overige deel af en zit hij vast. Door deze bouwwijze is de zeefbox enorm sterk en kan hij hoge krachten verwerken doordat de Huck-bolts zorgen dat de box ondanks zijn stabiliteit toch flexibel kan zijn. Een groot voordeel is dat er geen laswerk wordt toegepast om de zeefbox samen te stellen en er geen risico is dat hij gaat scheuren. Tevens lopen Huck-Bolts nooit los, wat bij andere zeefboxen tot scheurvorming kan leiden wanneer dit gebeurt bij normale bout-/moerverbindingen.

De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. 

De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijden van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine. Op alle componenten, die gesmeerd moeten worden, zijn gecentraliseerde smeerposities bevestigd zodat dit veilig en vanaf grondniveau kan gebeuren.

De machine is voorzien van 900mm brede afvoerbanden op de fijne- en middenfractie, om grote capaciteiten goed af te kunnen voeren. De banden zijn standaard in snelheid te regelen, zodat er geen banden onnodig hard te hoeven lopen De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen.

Op de machine is een brede bunker gemonteerd, voorzien van een 1.300mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem als de machine los opgesteld staat.

Powerscreen Chieftain 1700X

De ruim 28 ton wegende Powerscreen Chieftain 1700X is bij de Beijer uitgevoerd als rinser waarbij zowel op het boven- als onderdek met sproeipijpen en nozzels het uit te zeven product tevens wordt gewassen. Als gewenst kunnen deze nozzels en opvangbak worden verwijderd en de afvoerband voor de fijne fractie weer gemonteerd zodat het weer een normale “droge” zeef is.

Uniek is dat de dubbeldeks zeefbox zowel 2- als 4 maal gelagerd kan worden aangedreven waardoor optimale afstelling kan worden gerealiseerd voor het te zeven en wassen product. Huck-bolts zijn hier ook de basis voor de stevige bouwwijze van de zeefbox.

Het bovendek is 4.800mm lang en 1.500mm breed en het onderdek 4.120mm breed en 1.520mm lang. De zeefbox kan hydraulisch worden versteld tussen de 20 en 34 graden om de verblijftijd op het zeefdek te kunnen regelen. Dankzij de lange afvoerbanden met afwerphoogtes van bijna 5 meter kunnen grote voorraden worden opgezet tot 150M³ per product.

Vanuit de Powerscreen Warrior 1800 wordt opgegeven in de 5M³ grote bunker van de Powerscreen Chieftain 1700X waaruit het product geregeld naar de zeefbox wordt opgegeven.

Natuurlijk heeft ook de Chieftain 1700X ruime bordessen zodat veilig gewerkt kan worden rondom de zeefbox.

De opbouw en ingebruikstelling is door de technische dienst van Van der Spek Vianen uitgevoerd in goede samenwerking met de technische dienst van de De Beijer groep.

door-Van der Spek-

Electric Evolved by Powerscreen

Het leveringsprogramma van Powerscreen ontwikkeld zich steeds duurzamer verder. Naast de hybride- en compleet elektrische Powerscreen Warrior-, Chieftain- en Horzion series is het nu de beurt aan de brekers van Powerscreen.

Als eerste zijn nu de eerste modellen van de kegel- en kaakbrekers geïntroduceerd. Deze machines worden aangedreven door generatoren en kunnen naast op deze generator ook op het stroomnet worden aangesloten.

Bij de Powerscreen 600E kaakbreker kan op de generator ook nog een hybride- of elektrisch aangedreven zeef of transportband worden aangesloten.

#uwproductieonzezorg #serviceensupport #duurzaam #electrischaangedreven