Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Machinistenlift

door-Van der Spek-

Infra Relatiedagen Hardenberg

Voor samenwerking in de grond-, weg- en waterbouw
6, 7 & 8 februari 2024 | 13:00 – 21:00,
Evenementenhal Hardenberg,  Energieweg 2, 7772 TV, Hardenberg

Van der Spek Vianen B.V.: Standnummer  770

Informatie over de beurs:  www.infrarelatiedagen.nl

Het thema van Van der Spek, bij deze editie van de Inra Relatiedagen, is ‘Een emissieloze toekomst’.  Van der Spek is heel actief met de ontwikkeling en verkoop van elektrische machines. Deze zult u dan ook op onze stand zien.

Wilt u meer weten over elektrische machines van Van der Spek, bezoek onze stand nummer 770 en spreek een van onze vertegenwoordigers aan. U kunt natuurlijk ook vooraf een afspraak maken of meer informatie vragen:

Meer informatie gewenst?

Vul het formulier in, of kijk bij ‘verkoop’, voor uw vertegenwoordiger.

Of stuur een bericht aan:

doorVan der Spek

Van der Spek levert nieuwe Liebherr torenkraan aan Cordeel op project “De Boompjes” in Rotterdam

Afgelopen week is op het project De Boompjes in Rotterdam een nieuwe Liebherr 550 EC-H20 Litronic gemonteerd voor Cordeel Group N.V. met de hoofdvestiging in het Belgische Temse. Deze torenkraan is de eerste van twee Liebherr torenkranen die door Cordeel bij Van der Spek NV/SA zijn aangeschaft voor dit project. Begin volgend jaar zal nog een nieuwe Liebherr 357 HC-L18/32 Litronic topkraan geleverd worden. Beide kranen zijn compleet met torenelementen en GEDA-machinistenliften verkocht.

De Liebherr 550 EC-H20 Litronic is gemonteerd met een gieklengte van 51,5 meter en een vrijstaande haakhoogte van 90 meter. De coördinatie en montage is uitgevoerd door de #hoogbouwspecialisten van Van der Spek Vianen B.V. Een mooi staaltje van ‘internationale’ samenwerking om tot het beste resultaat te komen.

Cordeel Group werd in 1934 opgericht en heeft inmiddels de derde generatie aan het bewind. Door groei en diverse overnames is het bedrijf in de afgelopen tientallen jaren uitgegroeid tot een multifunctionele, internationale speler met o.a. vestigingen in België, Nederland en Servië. Twee jaar geleden werd het spectaculaire nieuwe hoofdkantoor boven het voormalige droogdok van de Boelwerf in Temse in gebruik genomen. Doordat Cordeel zowel in België als in Nederland en Frankrijk actief is, sluit de samenwerking met Van der Spek, met eveneens vestigingen in die landen naadloos aan.

De tekst op de bouwkeet had voor deze Liebherr torenkraan niet toepasselijker kunnen zijn: “EN WEER EEN ICOON ERBIJ!”

doorVan der Spek

Van der Spek verhuurt Liebherr 34K aan Denemarken

Datum: 2-sep-11

Door de vele buitenlandse contacten die Van der Spek al tientallen jaren heeft en het feit dat Van der Spek internationaal hoog aangeschreven staat, worden regelmatig kranen verhuurd naar het buitenland.
Op dit moment staan kranen of delen uit de huurvloot van Van der Spek naast eigen projecten in België en Frankrijk ook in Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Tsjechië, Slowakije en Roemenië.
Onlangs is daar ook een project in Denemarken bijgekomen.

Aan E. Pihl & Søn A/S is een Liebherr 34K onderdaaier verhuurd voor één van hun projecten. Daarnaast worden voor andere projecten ook 2 stuks machinistenliften verhuurd.
Pihl & Søn is een wereldwijd opererend aannemersbedrijf in de bouw en infrastructuur met onder andere projecten in Denemarken, Panama, het Carribisch gebied, Azië en Afrika. Pihl beschikt daarvoor over een indrukwekkende vloot aan eigen materieel.

De Liebherr 34K heeft een maximale capaciteit van 4.000 kg tot 9,9 meter en kan op de punt van de 33 meter lange giek nog 1.000 kg hijsen.

Op de foto staat de Liebherr onderdraaier klaar voor vertrek naar Denemarken.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Bouw LNG-tanks op Maasvlakte vordert gestaag

Datum: 4-mei-09

Met behulp van 12 stuks Liebherr torenkranen, van de types 280 EC-H12 Litronic en 250 EC-B12 Litronic, vordert de bouw van de tanks gestaag.

Naast de drie opslagtanks wordt er tevens gewerkt aan twee aanlegsteigers. De totale omvang van het project bedraagt 800 miljoen euro. De terminal op de Maasvlakte moet in de zomer van 2011 klaar zijn en is dan goed voor 9 miljard kubieke meter aardgas per jaar, gelijk aan een kwart van het binnenlands verbruik in Nederland.
Er zijn plannen voor een tweede terminal in Rotterdam, met een capaciteit van 18 miljard kubieke meter. In de Eemshaven komt er een die goed zal zijn voor 12 miljard kuub.

Alle torenkranen en machinistenliften zijn nieuw op de bouwplaats geleverd en door Van der Spek gemonteerd.
Volgens CFE, aannemer en huurder van de torenkranen bij Van der Spek, werken de kranen uitstekend en kan men in geval van calamiteiten altijd terugvallen op de uitstekende service van Van der Spek.
Volgens de laatste planning blijven de kranen nog zeker tot eind van 2009 staan.

Van der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Grote verhuuropdracht voor Van der Spek

Datum: 5-sep-08

Bij de bouw van de eerste LNG-Terminal voor Nederland op de Maasvlakte in Rotterdam maakt aannemer CFE/MBG gebruik van in totaal 12 stuks Liebherr torenkranen.

De terminal zal een initiële doorzetcapaciteit hebben van 12 miljard m3 per jaar en zal bestaan uit drie opslagtanks en twee aanlegsteigers.
De terminal, die in 2011 operationeel zal zijn, is nu al volgeboekt. Naast contractpartners Gasunie en Vopak zijn er op dit moment al overeenkomsten gesloten met DONG Energy, EconGas, Essent en het Duitse E.ON.
 
Per tank zijn 2 stuks 250 EC-B12 Litronic en 2 stuks 280 EC-H12 Litronic gemonteerd. Alle torenkranen en machinistenliften zijn nieuw op de bouwplaats geleverd en worden verhuurd door Van der Spek Vianen B.V.

foto: Christian Siegel

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines