Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Gehl

doorVan der Spek

Nieuwe zeer complete Gehl 5240 geleverd aan Sagro ‘s-Heerenhoek

Datum: 15-jun-09

Van der Spek Vianen leverde onlangs een nieuwe 3 tons Gehl 5240 schranklader af bij Sagro ’s-Heerenhoek.
Sagro zal deze machine inzetten bij vele werkzaamheden die ze uitvoeren voor haar opdrachtgevers in het gehele land. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het opschonen van ruimen bij lossen van schepen, waarbij natuurlijk ook de twee Terex-Fuchs MHL380’s worden ingezet die Van der Spek vorig jaar aan Sagro heeft geleverd.

Voor het zorgen van een goede werkomgeving voor de machinist heeft Sagro ervoor gekozen om de machine optioneel te laten voorzien van een cabinedeur aan de voorzijde zodat de machinist beschermd is tegen de invloeden van buitenaf. Van der Spek heeft als optie ook een hydraulisch aangedreven rolbezem meegeleverd.

De 3100 kg wegende 5240 is compleet met een schipstrimming-kit geleverd, wat inhoudt dat er een gecertificeerd hijsoog op de cabine is gemonteerd, de achterdeur met extra verstevigingen is uitgevoerd en dat er bumpers zijn gemonteerd aan de achterzijde van de machine.

Voor de aandrijving van de Gehl is een Deutz TD2009 met 62 pk verantwoordelijk. De geleverde Gehl’s zijn voorzien van standaard 10.00 x 16.5 HD banden.

Hierbij nog even een paar wapenfeiten van de 5240. Hij heeft een nominaal hefvermogen van 862 kg en een kiplast van 1632 kg.

Van der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Wederom duo Gehl’s geleverd aan Buijs Groot-Ammers door Van der Spek Vianen B.V.

Datum: 6-jun-09

Overslagbedrijf Buijs Groot-Ammers heeft onlangs weer twee nieuwe Gehl’s geleverd gekregen van Van der Spek Vianen B.V. Het ging bij deze levering om een Gehl 4640 en een Gehl 4240. Vorig jaar leverde Van der Spek ook al twee Gehl’s 4240’s aan Buijs.

Beide Gehl’s zijn compleet met een schipstrimming-kit uitgevoerd, wat inhoudt dat er een gecertificeerd hijsoog op de cabine is gemonteerd, een kettingbak achterop de cabine is geplaatst, de achterdeur met extra verstevigingen is uitgevoerd en dat er bumpers zijn gemonteerd aan de achterzijde van de machine. Deze aanpassingen zijn gemonteerd in werkplaats van Van der Spek Vianen B.V.

Voor de aandrijving van de Gehl 4240 is een 2,2 liter Yanmar 4TNV88 motor met 46 pk verantwoordelijk. In de Gehl 4640 is een Deutz DT2009 gemonteerd.

Beide geleverde Gehl’s zijn voorzien van standaard 10.00 x 16.5 HD banden.

Hierbij nog even een paar wapenfeiten van de 4240. Hij heeft een nominaal hefvermogen van 669 kg, een kiplast van 1340 kg en een uitbreekkracht van 1270 kg. Voor de 4640 gelden de volgende specificaties, hij heeft een nominaal hefvermogen van 748 kg, een kiplast van 1497 kg.

Buijs Groot-Ammers en Van der Spek Vianen B.V. zijn geen onbekenden van elkaar. Tot het machinepark van Buijs behoren o.a. diverse Hyundai’s en Fuchs overslagkranen.

Op korte termijn zal er ook nog een Hyundai rups-overslagmachine geleverd worden. Hier binnenkort meer over.

Van der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Van der Spek Vianen B.V. levert grootste Gehl schranklader ter wereld aan EECV

Datum: 4-mrt-09

De Gehl SL7810 mag zich de grootste schranklader ter wereld noemen. Hij wordt met zijn eigen gewicht van bijna 5 ton ook wel “the Muscle Machine” genoemd. Deze krachtpatser laat zich inzetten als volwaardig alternatief op plaatsen waar anders loaders of graafmachines gebruikt worden.

Om deze uitspraken te kunnen waarmaken heeft de Gehl SL7810 ook veel in zijn mars. Hij heeft een uitbreekkracht van 2.899 kg, een werkcapaciteit van 1.805 kg en een fenomenale kiplast van 3.610 kg. Daarom wordt de Gehl 7810 ingezet op die plaatsen waar deze machine vooral tot z’n recht komt: de zware industrie, de havensector en de grotere landbouwbedrijven.

De door Van der Spek geleverde Gehl SL 7810 aan EECV (Ertsoverslagbedrijf Europoort) is uitgerust de optionele 2-speed drive. Door deze tweede versnelling haalt deze machine topsnelheden van 20 km/h, wat een bijkomende troef is voor de efficiëntie. Een andere unieke optie is het Gehl Hydraglide (TM) systeem. Dit systeem zorgt voor een demping tussen de laadarm en de machine, wat in een veel stabieler en dus comfortabeler rijgedrag resulteert.

De Gehl SL7810 zal bij EECV worden ingezet bij de vele voorkomende schoonmaakwerkzaamheden, zoals het schoonmaken van scheepsruimen en kades.

Van der Spek, Bouwmachines