Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek Vianen B.V. levert grootste Gehl schranklader ter wereld aan EECV

doorVan der Spek

Van der Spek Vianen B.V. levert grootste Gehl schranklader ter wereld aan EECV

Datum: 4-mrt-09

De Gehl SL7810 mag zich de grootste schranklader ter wereld noemen. Hij wordt met zijn eigen gewicht van bijna 5 ton ook wel “the Muscle Machine” genoemd. Deze krachtpatser laat zich inzetten als volwaardig alternatief op plaatsen waar anders loaders of graafmachines gebruikt worden.

Om deze uitspraken te kunnen waarmaken heeft de Gehl SL7810 ook veel in zijn mars. Hij heeft een uitbreekkracht van 2.899 kg, een werkcapaciteit van 1.805 kg en een fenomenale kiplast van 3.610 kg. Daarom wordt de Gehl 7810 ingezet op die plaatsen waar deze machine vooral tot z’n recht komt: de zware industrie, de havensector en de grotere landbouwbedrijven.

De door Van der Spek geleverde Gehl SL 7810 aan EECV (Ertsoverslagbedrijf Europoort) is uitgerust de optionele 2-speed drive. Door deze tweede versnelling haalt deze machine topsnelheden van 20 km/h, wat een bijkomende troef is voor de efficiëntie. Een andere unieke optie is het Gehl Hydraglide (TM) systeem. Dit systeem zorgt voor een demping tussen de laadarm en de machine, wat in een veel stabieler en dus comfortabeler rijgedrag resulteert.

De Gehl SL7810 zal bij EECV worden ingezet bij de vele voorkomende schoonmaakwerkzaamheden, zoals het schoonmaken van scheepsruimen en kades.

Van der Spek, Bouwmachines