Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Asfaltverwerking-Freesmachine

door-Van der Spek-

Infra Relatiedagen Hardenberg

Voor samenwerking in de grond-, weg- en waterbouw
6, 7 & 8 februari 2024 | 13:00 – 21:00,
Evenementenhal Hardenberg,  Energieweg 2, 7772 TV, Hardenberg

Van der Spek Vianen B.V.: Standnummer  770

Informatie over de beurs:  www.infrarelatiedagen.nl

Het thema van Van der Spek, bij deze editie van de Inra Relatiedagen, is ‘Een emissieloze toekomst’.  Van der Spek is heel actief met de ontwikkeling en verkoop van elektrische machines. Deze zult u dan ook op onze stand zien.

Wilt u meer weten over elektrische machines van Van der Spek, bezoek onze stand nummer 770 en spreek een van onze vertegenwoordigers aan. U kunt natuurlijk ook vooraf een afspraak maken of meer informatie vragen:

Meer informatie gewenst?

Vul het formulier in, of kijk bij ‘verkoop’, voor uw vertegenwoordiger.

Of stuur een bericht aan:

doorVan der Spek

Van der Spek Vianen levert een Dynapac PL500TD asfaltfrees aan H4A

Datum: 6-nov-11

Onlangs nam H4A een nieuwe Dynapac PL500TD asfaltfrees in bedrijf. Voorheen huurde H4A altijd een freesmachine in. Aangezien dit een steeds terugkomende kostenpost was in de uit te voeren asfaltwerken, besloot H4A zelf te investeren in een asfaltfrees. Ook is men hierdoor flexibeler, doordat zij de machine zelf kunnen inplannen op de werken.

Na een uitgebreide inventarisatie van de markt en het afwegen van de gebruiksvoorwaarden die belangrijk zijn voor H4A, is er gekozen om te investeren in een nieuwe Dynapac PL500TD welke geleverd is door Van der Spek Vianen.

H4A zal de nieuwe frees gaan inzetten bij alle voorkomende freeswerkzaamheden in Zeeuws-Vlaanderen en aanliggende provincies.

De PL500TD heeft een mechanische aandrijving voor de freesrol. Hierdoor is deze machine in staat grote prestaties te leveren, omdat er bijna geen motorvermogen verloren gaat. De machine kan tot 20 cm diep frezen en is uitgerust met een Cummins motor met een vermogen van 97 kW / 130 pk.

Dynapac levert de PL500 in 3-wiel en 4-wiel uitvoering. Het voordeel van de bij H4A geleverde 4-wiel uitvoering is de stabiliteit. Daarentegen heeft de 3-wiel machine het voordeel dat hij zeer wendbaar is en een kortere draaicirkel heeft. Uiteraard worden beide machines op alle wielen aangedreven.

De Dynapac PL500TD heeft een freesrolbreedte van 500 mm en wordt veel ingezet om aanzetten te frezen. De machine is full-optie geleverd aan H4A. Zo is er een nivelleersysteem geleverd dat door de machinist eenvoudig te bedienen is. Hiermee kan hij de freesdiepte instellen en automatisch laten regelen door het Dynapac nivelleersysteem.
Optioneel is de frees met een lange transportband uitgevoerd. Hierdoor kan men indien gewenst tevens een vrachtwagen laden wanneer de Dynapac PL500TD volop productie draait.

De PL500TD is een frees uit de Dynapac Compact Range. De Compact Range bestaat uit 4 type frezen. De PL350, de PL500T en TD, de PL600 en de PL1000. Bij de ontwikkeling van de Compact Range machines is zeer veel aandacht besteedt aan de snelheid van de machine, betrouwbaarheid, duurzaamheid en comfort voor de machinist. 

De voorloper van H4A (Holding de Vier Ambachten) is op 31 december 1968 opgericht. Acht regionale wegenbouwbedrijven bundelden toen al hun krachten om samen de productie en verwerking van asfalt te verzorgen in de ZA&A (Zeeuwse Asfalt- en Aannemingsmaatschappij). Door fusies en overnames is H4A geworden tot wat het nu is: een modern geoutilleerd bedrijf dat actief is in vele disciplines van de bouw en infrastructuur met ruim 230 vaste medewerkers. H4A is georganiseerd over diverse werkmaatschappijen, die verschillende disciplines uitvoeren. De belettering in de huisstijl “H4A, uniek in zijn combinatie “ doet de bedrijfsnaam zeker eer aan.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Nieuwe Dynapac PL500 TD frees voor Aduco

Datum: 15-okt-09

Via de vestiging Vianen leverde Dynapac Benelux importeur Van Der Spek onlangs de nieuwe Dynapac PL500TD aan Aduco in Ede.

Na een succesvolle demonstratie met de nieuwe PL500TD besloot Aduco om te investeren in deze machine. De PL500TD heeft een mechanische aandrijving voor de freesrol. Hierdoor is deze machine in staat grote prestaties te leveren doordat er bijna geen motorvermogen verloren gaat. De PL500TD is uitgerust met een Cummins motor met een vermogen van 97 KW /130 PK.

Voor Aduco is dit de eerste frees van het merk Dynapac. Aduco is een freesbedrijf met in totaal 28 freesmachines in verschillende klasses. Aduco koos ditmaal voor een 500mm frees op 4 wielen. De Dynapac PL500TD is leverbaar in 3-wiel en 4-wiel uitvoering. Het voordeel van een 4-wiel uitgevoerde machine is de stabiliteit, daar in tegen heeft de 3-wiel machine het voordeel dat hij zeer wendbaar is en een kortere draaicirkel heeft. Uiteraard zijn beide machines op alle wielen aangedreven.

Met de uitbreiding van een nieuwe PL500 TD van Dynapac heeft Aduco een krachtige frees in huis gehaald die uitgevoerd met verschillende opties. Zo is de machine uitgevoerd met een Moba nivelleersysteem die de freesdiepte automatisch regelt. Ook is de machine voorzien van een lange transportband om het gefreesde asfalt direct in een vrachtwagen te laden. Aduco koos voor de TD-versie om hiermee het uiterste uit een 500 mm frees te halen. De machine is geschikt om tot 20 cm diep te frezen. Dit moet in de regel altijd in een kort tijdsbestek gebeuren en daar is de PL500TD uitermate geschikt voor.

De PL500TD is een frees uit de Dynapac Compact Range. De Compact Range bestaat uit 4 type frezen. De PL350, de PL500T en TD, de PL600 en de PL1000. Dynapac komt eind dit jaar met 2 nieuwe modellen. De PL350 en de PL1000 worden op dit moment getest in Duitsland. Begin 2010 worden deze modellen opgenomen in de serieproductie bij de fabriek te Lingen. Ook bij de ontwikkeling van deze machines is zeer veel aandacht besteed aan de snelheid van de machine, betrouwbaarheid, duurzaamheid en comfort voor de machinist.

Op de foto (van links naar rechts): Henk van Kraats, Maarten de Bree (Van der Spek Vianen), Gerti Taboer, Hans Burgers.

Van der Spek, Bouwmachines