Bijzondere verzameling schaalmodellen

doorVan der Spek

Bijzondere verzameling schaalmodellen

Datum: 10-mrt-11

In onze nieuwsbrief van vorige maand maakten wij de winnaar bekend van het Liebherr 630 EC-H40 Litronic schaalmodel dat verloot werd tijdens onze laatste Open Dagen. De heer Siem de Zeeuw was de gelukkige winnaar. Het is op z’n minst bijzonder toevallig te noemen dat uit de hoge stapel deelnemers juist hij als winnaar is getrokken. Hij is namelijk een enthousiast verzamelaar van schaalmodellen.

Siem werkt al meer dan 40 jaar bij Volker Stevin Materieel waar hij machinist is. Voor de uitreiking van de prijs zocht onze vertegenwoordiger Peter van Gilst (die voorheen zelf ook bij VSM heeft gewerkt) hem thuis in Meerkerk op. Peter mocht een kijkje nemen in zijn speciaal ingerichte modellenkamer. Daar staan circa 2.500 schaalmodellen van machines, vrachtwagens en auto’s. Van Liebherr heeft hij bijna de hele serie, waaronder ook de laatste LTM 11200-9.1 (1200 tons telescoopkraan). De uitgereikte 630 EC-H40 Litronic ontbrak nog in zijn collectie en tijdens de Open Dagen heeft hij nog even overwogen het schaalmodel te kopen. Bij de meeste modellen heeft hij wel een verhaal en natuurlijk de dozen.

De doos waarin Liebherr het model van de 630 EC-H40 Litronic levert is een bijzondere. De foto is genomen op het project Ministerie van Financiën in Den Haag waarvoor Van der Spek een kraan met een speciale gieklengte van maar liefst 90 meter verhuurde aan aannemer Strukton.
De foto van deze unieke kraan gaat dus de hele wereld over.

We wensen Siem veel succes met het vinden van een geschikte plek voor deze kraan!
Van der Spek, Bouwmachines