Zoek
Sluit dit zoekvak.

G.M. Damsteegt investeert ook in Powerscreen Warrior 1800

doorVan der Spek

G.M. Damsteegt investeert ook in Powerscreen Warrior 1800

Datum: 12-mrt-11

Via Marijs recyclingtechniek, een dochteronderneming van Van der Spek Vianen, is een nieuwe rupsmobiele Powerscreen Warrior 1800 zeefmachine geleverd bij G.M. Damsteegt in Oud-Alblas.

Om de onlangs opgestarte recyclingtak van G.M. Damsteegt te versterken en voorbereid te zijn op de wensen van hun klanten is in een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 geïnvesteerd. De Powerscreen vult het bij G.M. Damsteegt al aanwezige programma van recyclingmachines als trommelzeven en shredders aan.

Door de investering in de Powerscreen kan nu ook zonder problemen worden ingegaan op vraagstukken als het in meerdere fracties en zeer fijn afzeven met grote capaciteiten, het afzeven van zeer grove delen en bijvoorbeeld op het afzeven van geshredderde fracties uit de shredders van Damsteegt.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4880 mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het zelfs mogelijk om zeer natte, kleverige en in elkaar hakende producten te zeven.

De nieuw geleverde Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

De Powerscreen Warrior is ook voorzien van een door Marijs gemonteerde afstandbediening, waardoor het mogelijk is de machine op afstand in- en uit te schakelen en hem te laten rijden.
 
G.M. Damsteegt B.V. is een verhuurder van bemand en onbemand grondverzet- en recyclingmaterieel in alle klassen. Het bedrijf is begin jaren ’90 opgericht en is begonnen met de verhuur van graafmachines.

In de loop der jaren is G.M. Damsteegt B.V. uitgegroeid tot een onderneming met ruim 100 werknemers en meer dan 180 machines waaronder: rupskranen, mobiele kranen, rupsdumpers, wieldumpers, shovels, verreikers, tractoren met aanbouwwerktuigen en baggermaterieel. En om te blijven inspelen op de vragen uit de markt is er nu een recyclingtak toevoegd aan de diensten van Damsteegt.

Van der Spek Vianen en Damsteegt zijn geen onbekenden van elkaar. Eerder werden al Bell dumpers en Hyundai graafmachines geleverd.

Van der Spek, Bouwmachines