Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bijzonder transport voor Van der Spek

doorVan der Spek

Bijzonder transport voor Van der Spek

Datum: 7-apr-10

De roots van Van der Spek liggen aan de Duivendrechtsekade in Amsterdam waar het bedrijf begin jaren ’30 van de vorige eeuw werd opgericht.
Eind maart 2010 werd naar deze beginperiode een brug geslagen met een voor de huidige tijd bijzondere transportwijze die vroeger veel gebruikelijker was.

Aan de bouwcombinatie Dura Vermeer en Züblin heeft Van der Spek een Liebherr betoncentrale van het type Compactmix geleverd en een Liebherr torenkraan verhuurd. Eind maart was de kraan overbodig en kon deze worden gedemonteerd en afgevoerd.
Vanwege de beperkte ruimte in de drukke binnenstad van Amsterdam om vrachtauto’s op te stellen en onder andere de giek te delen op de straat, is een vrij ongebruikelijke manier gevonden de kraan af te voeren. Met behulp van een mobiele kraan werd de kraan gedemonteerd en in duwbakken gelegd die aan de voet van de kraan waren afgemeerd. Met de in totaal 4 duwbakken is de kraan over water vervoerd naar Vianen, waar Van der Spek een opslagterrein heeft aan het water.
Met de eigen werfkraan kon de torenkraan gelost worden en direct opgeslagen worden.

Met een dergelijk bijzonder transport blijkt weer eens dat Van der Spek van alle markten thuis is, onconventionele oplossingen niet schuwt en zowel bruggen naar de toekomst als het verleden kan slaan.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines