Search
Close this search box.

Belofte ingelost met aankoop nieuwe Fuchs MHL350F door Van der Meulen Metaal in Leeuwarden

doorVan der Spek

Belofte ingelost met aankoop nieuwe Fuchs MHL350F door Van der Meulen Metaal in Leeuwarden

Anton Van der Meulen sprak ruim tien jaren geleden de volgende woorden uit tegen Taco van Diggelen verkoper bij Van der Spek Vianen ; “als ik een nieuwe overslagmachine koop dan koop ik hem bij jou “. Nu is het zo ver dat deze belofte is ingelost met de aankoop van een nieuwe Fuchs MHL350F bij Taco die vandaag is geleverd vanaf de vestiging in Hardenberg van Van der Spek Vianen.

Een mooi verhaal dat aangeeft hoe de werkwijze is van VDMM en hoe er met relaties een partnerschap wordt aangegaan.

De nieuwe 35 ton wegende Fuchs MHL350F wordt ingezet op de recyclinglocatie van VDMM (Van der Meulen Metaal) in Leeuwarden. Hij zal o.a. de rupsmobiele schrootschaar gaan be- en ontladen. Daarnaast wordt hij ingezet voor het laden van schepen tot 1500 ton die VDMM kan ontvangen aan hun eigen kade aan het Ferbiningskanaal dat toegang heeft tot open water.

Uiteraard is in de nieuwe Fuchs MHL350F een zeer duurzame en zuinige Stage-V motor gemonteerd welke 160kW vermogen levert. Het geleverde vermogen wordt overgegeven aan de zeer efficiënte Linde hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven. Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig bij een zeer laag brandstofverbruik. Tevens drijft de motor een 13Kw generator aan zodat eenvoudig een magneet kan worden aangesloten.

LED-verlichting zorgt er voor dat ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden met goed zicht op het uit te voeren werk.

Naast de nieuwe Fuchs MHL350F zijn ook nog een Fuchs MHL250 en Fuchs MHL320 actie bij VDMM.