Zoek
Sluit dit zoekvak.

Abbink Wegenbouw neemt Dynapac CG2300 in gebruik.

doorVan der Spek

Abbink Wegenbouw neemt Dynapac CG2300 in gebruik.

Van der Spek Vianen heeft vanuit haar werkplaatsen in Vianen een nieuwe Dynapac CG2300 geleverd aan Abbink Wegenbouw. De nieuwe Dynapac komt bij Abbink met diverse andere Dynapac machines te draaien, Abbink heeft o.a. ook twee Dynapac asfaltafwerkmachines en een vorig jaar geleverde CC1100 wals.

De nieuwe Dynapac CG2300 met een eigen gewicht van 8.300 kg heeft 1.500 brede bandages waarmee de machine uitstekende verdichtingscapacteiten realiseert. Het gewicht is over beide bandages gelijk verdeelt voor een optimale verdeling op de ondergrond. De CG2300 heeft een lijndruk van 27,7 k/cm. Middels de hondegang kunnen de bandages 1.200mm in verzet worden gezet zodat een groot bereik gerealiseerd wordt. Als optie is een hydraulische kantensnij installatie geleverd.

Om de bandages te voorzien van water heeft de Dynapac CG2300 op beide walsrollen dubbele sproeipijpen. Deze sproeipijpen kunnen door de machinist afzonderlijk ingesteld worden vanuit de cabine. De watertanks hebben een gezamenlijke inhoud van 770 liter en door de verschillende instellingen die in het bedienpaneel gekozen kunnen worden gaat de machine spaarzaam om met de watervoorraad. Standaard is de machine uitgevoerd met nachtverlichting in de rol. De machinist heeft dan tijdens nachtwerk uitstekend zicht op de walsrollen. Uiteraard is deze en de overige verlichting in LED uitgevoerd.

Van de ruime comfort-cabine heeft de machinist optimaal zicht op beide bandages, watervoorziening en uit te voeren werk. Alle belangrijke bedieningselementen en besturing zitten in de consoles links en rechts van de comfortabele stoel zodat er vrij zicht is.

Voor de aandrijving is een duurzame Deutz TD3.6L4 Tier-4 Final motor gemonteerd welke standaard is uitgevoerd met Eco-Mode waarmee tot 20% brandstof kan worden bespaard. Deze Tier 4-Final motor voldoet aan de nieuwste en zwaarste emissie-eisen waarmee Abbink Boekelo Wegenbouw wederom aantoont voorop te lopen met het investeren in de nieuwste- en schoonste technieken die beschikbaar zijn.

Door de compacte afmetingen is de Dynapac CG2300 eenvoudig te transporteren samen met een afwerkmachine op dezelfde dieplader.

Abbink Boekelo Wegenbouw is een familiebedrijf met al bijna 30 jaar een passie voor alles wat te maken heeft met het aanleggen van asfalt en het onderhouden van wegen. Het bedrijf werd in 1989 opgericht door Henk Abbink en in 2007 overgedragen aan zijn zonen Geert, Jan-Willem en Christiaan.

Abbink Boekelo Wegenbouw is inmiddels uitgegroeid tot een ervaren wegenbouwspecialist en een expert op het gebied van asfalt. Het bedrijfspand in Boekelo werd te klein en daarom zijn ze naar De Marssteden in Enschede verhuisd. Sinds 2014 hebben ze een nevenvestiging op een bijzondere plek: Terschelling. Een zeer bewuste keuze. Op Terschelling heerst net zo’n bijzondere sfeer als in Twente: noaberschap, korte lijnen en veel vertrouwen in elkaar.

Het team van Abbink bestaat uit enthousiaste- en gepassioneerde professionals die tot het uiterste gaan om het hoogst mogelijke resultaat te behalen. Met een persoonlijke benadering, nuchterheid en professionaliteit gaan ze aan de slag met de uit te voeren projecten.