Zoek
Sluit dit zoekvak.

AB Verhuur neemt nieuwe Hyundai HL960 in gebruik

doorVan der Spek

AB Verhuur neemt nieuwe Hyundai HL960 in gebruik

Afgelopen week heeft Antoon Boomgaard van AB Verhuur in ‘s-Graveland een nieuwe Hyundai HL960 geleverd gekregen door Van der Spek Vianen B.V. De nieuwe machine is o.a. voorzien van joystick-besturing, centrale smeering, snelwissel, puinbak en palletvorken.
De Hyundai HL960 wordt aangedreven door een zuinige Cummins QSB6.7 motor met DOC katalysator zodat deze zonder roetfilter voldoet aan de Tier IV-final eisen. Actief regeren is bij de HL960 dus niet steeds niet benodigd en brengt dus ook geen onnodige kosten- en stilstand met zich mee.
Op de Hyundai HL 960 zijn Rexroth pompen met loadsensing en flowsharing gemonteerd waarmee de machine de juiste prestaties levert met het laagste brandstofverbruik. Voor het sturen, remmen en het aansturen van de koelfan welke standaard is voorzien van een omkeerfunctie zijn separate pompen gemonteerd.
De volledig automatische versnellingsbak van ZF welke standaard is voorzien van Lock-up in de versnellingen waarmee het brandstofverbruik nog verder teruggebracht.
De Cabine
De machinist kan op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus van de motor waarmee altijd het gewenste vermogen beschikbaar is voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.
Tevens kan de machinist in één oogopslag zien welke instellingen actief zijn voor de transmissie en aandrijvingen zodat hij als gewenst deze snel en efficiënt kan wisselen om zo efficiënt mogelijk te werken. Evenals de werkniveau ’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling paraat heeft. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het  “clutch-cut-off” moment waarbij wordt ingesteld op welke moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.
De vergrote cabine op de HL-serie is één van de stilste die op de markt aanwezig is en is uiteraard voorzien van alle gemakken zoals een in vele posities te verstellen stoel met armsteunen zodat de ideale zitpositie voor de machinist kan worden gerealiseerd.
AB Verhuur
AB Verhuur is gespecialiseerd is de machineverhuur op lange termijn, de nieuwe Hyundai HL960 zal ingezet gaan worden bij één van de klanten van AB verhuur voor een langere tijd.
Foto : Antoon Boomgaard met Antoon Jr. tijdens de levering