Search
Close this search box.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. voegt wederom Powerscreen toe aan verhuurvloot

doorVan der Spek

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. voegt wederom Powerscreen toe aan verhuurvloot

Van der Spek Vianen heeft onlangs weer een nieuwe Powerscreen geleverd aan

Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. Ditmaal is een Powerscreen Warrior 1400-X geleverd welke is toegevoegd aan de zeer uitgebreide vloot van grondverzet- en recyclingmachines.

Powerscreen Warrior 1400-X

Met de investering in de Warrior 1400-X heeft Tuytel gekozen voor een zeefmachine welke in Noord-Ierland gebouwd wordt door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele- brekers en zeefmachines; Powerscreen.

In de fabriek in Dungannon in Noord-Ierland kunnen tot 2.000 zeefmachines per jaar geproduceerd worden. Uniek daarbij is dat bij Powerscreen er niet alleen geassembleerd wordt maar ook in de eigen fabriek alle benodigde delen worden gemaakt. Hierbij worden vele tonnen materiaal per dag gesneden, gezet en gelast.

Doordat deze in eigen huis verwerkt worden heeft Powerscreen 100% controle op de kwaliteit en weet men dat de delen op tijd in fabriek aanwezig zijn voor verdere verwerking en assemblage.

De Powerscreen Warrior 1400-X is voorzien van een zeefbox met een lengte van 3.600mm en een breedte van 1.250mm. Belangrijk is daarbij om gelijk te melden dat deze lengtes gelden voor beide zeefdekken. Door deze bouwwijze kan er zowel op boven- als onderdek met grote capaciteiten worden gezeefd. Doordat de zeefbox een zeer agressieve slag heeft van 12mm kan hij ook zonder problemen worden ingezet in lasterige materialen.

Doordat de zeefbox hydraulisch te liften is kunnen zeefdekken zeer eenvoudig en snel gewisseld worden zodat zonder veel moeite altijd de juiste maten gemonteerd zijn om de optimale zeving in het werk uit te voeren. Bij de machine zijn er door Tuytel diverse soorten zeefmedia besteld zodat hij zeer breed inzetbaar is voor iedere klus. Mocht er onverhoopt toch een zeefmaat of dek gewenst zijn dat niet bij aanwezig is dan heeft Van der Spek bijna ieder dek op voorraad voor de Powerscreen Warrior’s zodat er altijd doorgewerkt kan worden met de machine.

De bunker op de Powerscreen Warrior 1400-X is zo uitgevoerd dat hij gemakkelijk beladen kan worden door een graafmachine of laadschop, hij is vlak uitgevoerd zodat hij optimaal gevuld kan worden. Door de gemonteerd vlakke bunkerband welke aan de achter- en zijkanten is voorzien van zware zijgeleiding en aan de voorzijde voor een afschraper kan er geen te zeven materiaal lekken. Door de grote val van wel 500mm wordt het te zeven materiaal gelijk goed opengebroken en belucht.

Voor de afvoer van de gezeefde fractie zijn voor de fijne- en middenfractie 900mm brede zij-afvoerbanden gemonteerd op de machine, deze zijn alle in snelheid regelbaar. Voor de afvoer van de overmaat is een 1.400mm brede afvoerband gemonteerd waar als gewenst ook nog met de hand kan worden uit gesorteerd.

Om de machine te transporteren heeft de Tuytel diverse eigen diepladers beschikbaar welke de machine snel, veilig en efficiënt kunnen vervoeren.

Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V.

Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. is een dynamisch bedrijf dat zich bezig houd met de verhuur van kranen, grondverzet en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat dag en nacht bereikbaar is en u kunt adviseren waar dat nodig is. Sinds de laatste jaren zijn ze ook actief in het verhuren van recycling machines en het handelen in biomassa. Met gemotiveerde werknemers staan ze dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. Ook de veiligheid staat hoog bij ze in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

Geef een reactie