Tweede nieuwe Fuchs in korte tijd geleverd bij Stolwerk Metaal B.V.

doorVan der Spek

Tweede nieuwe Fuchs in korte tijd geleverd bij Stolwerk Metaal B.V.

Na de ingebruikname van de grootste Fuchs overslagmachine van Nederland een Fuchs MHL390F met pylon en 24 meter overslagbereik eind vorig jaar heeft Stolwerk Metaal B.V. uit Breda geinversteerd in een nieuwe Fuchs MHL331F. 

Fuchs MHL390F en Fuchs MHL331F in actie

Stolwerk Metaal B.V. is sinds 1967 een internationaal opererende oud ijzer- en metaalhandel. Ze mogen ‘s werelds grootste multinationals tot hun klantenkring rekenen, maar ook het midden- en kleinbedrijf en particulieren behoren nog steeds tot de vaste klantenkring. Ze zijn een modern- en efficiënt geleid recyclingbedrijf dat een wezenlijke bijdrage levert aan het schoonhouden van ons milieu.

Naast de oud ijzer- en metaalhandel hebben ze nog een aantal nevenactiviteiten, waaronder; in- en verkoop van machines, motoren en bruikbaar ijzer, plaatsing van milieu-containers t.b.v. opvang ferro- en non-ferro metalen en zijn ze aannemer van alle sloopwerken en het begeleiden van asbestwerken.

Voor het uitvoeren van o.a. het sorteren van de binnenkomende- en te recyclen materiaalstromen is deze keuze gevallen op een nieuwe 23 tons Fuchs MHL331F.

Voor de aandrijving Fuchs MHL331F is zuinige 4.1 liter Deutz motor verantwoordelijk. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De Fuchs MHL331F is uitgevoerd met 12 meter overslaggiek en is voorzien van een generator die voor de benodige elektriciteit van de magneetplaat zorgt. Dankzij de Rexroth hydrauliek, met een opbrengst van maar liefst 380 liter per minuut is de MHL331F zeer snel en zorgt hij voor de gevraagde overslag- en sorteercapaciteit .

De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de Fox-cabine. Het slanke, cabineontwerp bevat veel glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt. Middels joystick besturing kan de machine eenvoudig worden bestuurd en is optimaal zicht op het werk gegarandeerd. Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5.300 mm, waardoor er goed zicht ontstaat bij het sorteren en het laden van containers.

Standaard is de Fuchs MHL331F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd.

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.