Zoek
Sluit dit zoekvak.

5de Terex-Fuchs met pylon geleverd aan Van Dalen Metaalrecycling

doorVan der Spek

5de Terex-Fuchs met pylon geleverd aan Van Dalen Metaalrecycling

Datum: 10-mei-12

Nadat eerder al twee Terex-Fuchs MHL360D’s met 800 mm pylon en een Terex-Fuchs MHL365D met een 1400 mm hoge pylon werden geleverd aan Van Dalen Moerdijk en één Terex-Fuchs MHL350D met 800 mm pylon aan Van Dalen’s vestiging in Geel (B), is via de vestiging in Vianen van Benelux importeur Van der Spek een vijfde nieuwe Terex-Fuchs met pylon geleverd. Ook deze machine is uiteraard gebouwd door het Application Center van Terex-Fuchs in Bad-Schönborn.

Ditmaal is een Terex-Fuchs MHL350E met pylon geleverd voor de vestiging in Geel (B) die voorzien is van een 8,5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel, waardoor een maximaal bereik van 16 meter ontstaat. Hiermee is een duo ontstaan van twee MHL350’s met 800 mm pylon in Geel (B).

De ruim 39 ton zware Terex-Fuchs MHL350E is voorzien van een 800 mm hoge pylon, waardoor de bovenbouw van de machine in zijn geheel op een hoger niveau wordt gezet. De machinist krijgt hierdoor een zichthoogte van bijna 6,40 meter met de standaard hydraulisch verstelbare cabine, en krijgt een nog beter zicht in shredder, schaar, vrachtwagen of schepen die hij moet beladen of lossen op de vestiging in Geel (B).

Deze overslagmachine is door het Application Center van Terex Fuchs gebouwd. Het Application Center is bij Terex-Fuchs de afdeling waar, buiten de normale bekende typen overslagmachines, op wensen van klanten kan worden ingegaan door speciale machines van begin tot eind te bouwen. Dat betekent dat deze afdeling machines verzorgt van een schets tijdens het gesprek tussen de klant en dealer tot aan de daadwerkelijk bouw en levering van de machine aan de klant. Hierdoor kunnen klantspecifieke wensen worden uitgewerkt en geproduceerd, zonder dat dit de normale productie bij Terex-Fuchs verstoort.

Bij Van Dalen in Geel (B) zal de nieuwe MHL350E met pylon o.a. ingezet worden bij de nieuwe Metso schaar die onlangs in gebruik genomen is. Voor het goed beladen hiervan is de extra verhoging zeer belangrijk. Niet alleen heeft de machinist een betere kijkpositie, ook de gehele laadarm is door deze pylon hoger geplaatst, zodat deze makkelijker boven in de schaar kan laden. Daarnaast laden de MHL350’s pylon ook veelvuldig grote zeecontainers die door de extra 800 mm nog eenvoudiger beladen kunnen worden.

Met de nieuwe Terex-Fuchs MHL350E’s investeert Van Dalen wederom in een duurzame overslagmachine die voldoet aan de nieuwe milieueisen. Hiervoor zijn de nieuwste technologieën toegepast met als basis de Deutz TCD 6.1 L6, welke is gebouwd volgens de Tier IVinterim/Stage IIIB normen en hierdoor, naast meer vermogen en een lager brandstofverbruik, een zeer lage uitstoot geeft.

De geheel nieuw ontwikkelde Deutz TCD 6.1. L6 is een 6-cilinder turbodieselmotor met 6,06 liter inhoud en geeft 160 kW vermogen, hetgeen 8{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} meer is dan bij de voorganger van de MHL350E. De motor verbruikt volgens de fabrikant 217 g/kWh en is daarmee ca. 10{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} zuiniger ten op zichte van de vorige serie die werd gemonteerd in de MHL350D.

Het geleverde vermogen wordt bij de Terex-Fuchs MHL350E overgegeven aan de nieuw ontwikkelde efficiënte Linde HPRD165 hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven.

Van Dalen Metals Recycling & Trading is een familiebedrijf dat is opgericht en gestart in 1947 te Hendrik Ido Ambacht. Begonnen in het slopen van schepen en be- en verwerken van metaalhoudende reststoffen die de fundamenten vormden die er toe hebben geleid dat de organisatie is gegroeid tot een gespecialiseerde en gerenommeerde onderneming op het gebied van inzameling, bewerking, recycling en verhandeling van alle soorten ferro en non-ferro metalen.

Van Dalen heeft daaropvolgend diverse strategische aankopen gedaan in Nederland, België en Engeland met in totaal 13 operationele locaties welke in de nabijheid van waterwegen, autowegen en zeehaven zijn gelegen. Inmiddels beschikt het bedrijf in totaal over 5 shredder installaties, 6 schaarinstallaties, 2 mobiele schaarinstallaties, 2 persinstallaties en een non-ferro flotatie-installatie die gemiddeld een jaarproductie van anderhalf miljoen ton aan ferro metalen per jaar be- en verwerken.

Met het oog op de toekomst en de ontwikkelingen daarin, zoals verdergaande recycling, duurzaamheid en de aanscherping van de wet en regelgeving, blijft men investeren in de nieuwste technieken om dynamisch te kunnen inspelen op de wensen van leveranciers en afnemers. Met al deze mogelijkheden biedt men de klanten maatwerkoplossingen tegen marktconforme tariefstellingen en opbrengsten.

De machine kan zonder het demonteren van de pylon via speciaal transport in één deel worden getransporteerd.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines