De Waard breidt machinepark uit met Powerscreen Warrior 1400

doorVan der Spek

De Waard breidt machinepark uit met Powerscreen Warrior 1400

Datum: 13-mei-12

Onlangs is via Marijs Recyclingtechniek, dochteronderneming van Van der Spek Vianen, een Powerscreen Warrior 1400 geleverd aan De Waard. De Waard is actief op het gebied van grond-, weg- en waterbouw en transport & overslag. Dit realiseren ze vanuit vestigingen in Sneek, Zeewolde en Meppel.

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij De Waard zeer hoog in het vaandel staat, heeft men besloten deze Powerscreen Warrior 1400 rupsmobiele zeefmachine in haar materieelvloot op te nemen. Hierdoor kan men nu zelf snel en adequaat reageren op uit te voeren zeefwerken en/of het uitzeven van materiaalstromen die op de eigen vestigingen worden verwerkt of overgeslagen voor klanten.

De Waard Grondverzet is actief op de markt van de grond-, weg- en waterbouw in het noorden en midden van Nederland. Oorspronkelijk opererend vanuit het centraal gelegen Zeewolde in de provincie Flevoland, maar door de uitbreiding van de werkzaamheden heeft De Waard tegenwoordig ook vestigingen in Meppel en Sneek. De Waard realiseert projecten voor overheden, bouwondernemingen en projectontwikkelaars op basis van een goed vertrouwen en deskundige inzet van het personeel. Zo kunnen de werkzaamheden compleet uitgevoerd worden van initiatief tot de beheersfase.
Een andere tak van sport waarin De Waard actief is, is transport & overslag. Hier houdt men zich bezig met de transportwerkzaamheden over land en water in de infra- en bouwsector. Tevens verzorgt De Waard met hun overslagmachines de loswerkzaamheden van schepen rechtstreeks op de auto of door middel van transportbanden en trechters.

De nieuwe Powerscreen Warrior 1400 is in de bedrijfskleuren van De Waard gespoten en daarom direct herkenbaar als een ‘machine van De Waard’. Hij is in dezelfde kleurstelling gespoten als de eveneens van Powerscreen werkzame Metrotrak rupsmobiele puinbreker.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen Warrior 1400 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500 mm en is 1350 mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg ‘agressief’ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het zelfs mogelijk om  klei en zeer natte grond te zeven. Om bij eventuele saneringen en/of sorteerwerk goed te kunnen uitsorteren zijn alle afvoerbanden in snelheid te regelen.

De machine is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

Marijs en De Waard zijn geen onbekenden voor elkaar. Bij De Waard draait ook een Powerscreen Metrotrack rupsmobiele kaakbreker waar Marijs zorgdraagt voor de Service en Support.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines