Search
Close this search box.

4 stuks Telestack TS-3042’™s opgeleverd in India om havencapaciteit te vergroten.

doorVan der Spek

4 stuks Telestack TS-3042’™s opgeleverd in India om havencapaciteit te vergroten.

Datum: 14-jan-16

Het door Van der Spek vertegenwoordigde Telestack uit Noord-Ierland heeft in de haven Jaigarh in India een special project opgeleverd aan JWS Infrastructuur. 

De haven van Jaigarh beschikt momenteel over twee grote aanlegsteigers voor schepen waar ze tot 15 miljoen ton per jaar kunnen verladen. Na de installatie van vier nieuwe Telestack TS3042 telescoperende transportbanden door Van der Spek is de planning om in de komende jaren de haven uit te breiden naar 10 aanlegsteigers en tot 50 miljoen ton per jaar te verladen. 
 
De nieuwe Telestacks worden beladen vanaf het 3,2 kilometer lange transportbandensysteem die in de haven is opgebouwd. Om te voldoen aan de hoge gestelde eisen van de opdrachtgever zijn de nieuwe Telestacks voorzien van vele opties, zodat de machines voor vele producten en onder de meeste omstandigheden kunnen worden ingezet voor het beladen van schepen. 
 
Voor de 3.000 ton/uur overslagcapaciteit die benodigd kan zijn, is de 42 meter telescoperende band 1.400 mm breed uitgevoerd. Aan het einde van de band is een verstelbare trechter gemonteerd, zodat de schepen optimaal beladen kunnen worden. De machines kunnen zowel via de afstandsbediening als in de cabine bediend worden.  
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines