175 jarig jubileum voor Hazemag

doorVan der Spek

175 jarig jubileum voor Hazemag

Datum: 21-okt-17

Afgelopen week vierde Hazemag op hun fabriek in Dülmen hun 175 jarig bestaan. Wat in 1842 ooit begon als ijzergieterij is heden ten dage de specialist als het gaat om het leveren van breek-, zeef- , en scheidingstechnieken voor vele materiaalsoorten. 

Tijdens de opendag was de gehele fabriek geopend voor genodigden en kan naast de de gehele productie ook het zeer uitgebreide 
technicum worden bezocht waar op productieschaal getest kan worden met vele soorten brekers. 
 
Een zeer belangrijke mijlpaal in het 175 jarig bestaan is dat in 1946 Dr. Andreas een patent krijgt voor de roterende breker die hij ontwikkelde en als basis heeft gestaan voor alle volgende roterende brekers zoals wij die nu kennen en wereldwijd worden ingezet voor het verkleinen van vele producten. Met de roterende breker als basis groeide Hazemag uit tot de specialist op het gebied van breken. Of het nu gaat om het verkleinen van kolen, ijzererts, kalksteen, cement of bouw- en sloopafval, Hazamag heeft voor iedere toepassing de juiste oplossing met een breker die gebouwd wordt voor het verkleinen hiervan. Met 75.000 geleverde brekers is Hazemag DE specialist. 
 
Hazemag met een omzet van 120.000 mln. en 450 medewerkers in 11 landen heeft sinds 2015 Sinoma als groot aandeelhouder. Sinoma is met meer dan 10.000 medewerkers de wereldwijde specialist als het gaat om het ontwikkelen en bouwen van cement verwerkende installaties waarbij de Hazemag brekers als het hart van de installatie gebruikt worden. Zonder een juist verkleinde fractie is verdere opwerking niet goed mogelijk. 
 
De vijf divisies waarmee Hazemag de wereldmarkt bediend zijn ; Mineral Proccesing, Cement and Aggregates, Mining, Recycling en Service.
 
Mineral Proccesing ; behoort tot de basis waarmee Hazemag groot is geworden, het scheiden van grondstoffen als kolen, ijzerertsen en slakken. Na verkleining van de grondstoffen worden deze gescheiden middels vele technieken waarvoor dochter Allmineral vele technieken in huis heeft. 
 
Cement and Aggregates ; Met de door Dr. Andreas ontwikkelde roterende breker heeft Hazemag in deze wereld de toon gezet voor het verkleinen van grondstoffen. Met 75.000 geleverde brekers wereldwijd is voor iedere toepassing zoveel ervaring in huis dat altijd een oplossing geboden kan worden. 
 
Mining ; Hazamag is een specialist met speciale tunnelbouw en mijnmachines. Naast tunnelboormachines, tunnelboorgravers- en laders worden ook breker geleverd welke zelfs diep onder de grond zorgen voor de gewenste verkleining zodat transport van het te verwerken materiaal zo efficiënt mogelijk kan worden uitgevoerd. 
 
Recycling ; Ook hier zorgt de roterende breker voor de basis van het zo efficiënte mogelijk verkleinen van bouw- en sloopafval. Uiteraard voorzien van voor- en nageschakelde zeef- en scheidingsinstallaties om het geproduceerde product zo zuivermogelijk weer te kunnen gebruiken als grondstoffen voor de wegenbouw en betonindustrie. 
 
Service ; Middels een groot team worden dealers en klanten ondersteund met service waar benodigd. 
 
Van der Spek Vianen is sinds september de nieuwe importeur voor Nederland voor Hazemag en zal naast het leveren van nieuwe installaties ook zorgdragen voor Service en Support van bestaande installaties waarbij nou wordt samengewerkt met de fabriek in Dülmen. 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines