Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zware Hyundai HX520L geleverd aan Sagro

doorVan der Spek

Zware Hyundai HX520L geleverd aan Sagro

Datum: 29-apr-17

Wederom is er door Van der Spek Vianen een nieuwe Hyundai geleverd aan Sagro in ’s-Heerenhoek. Ditmaal een ruim 55 ton wegende Hyundai HX520L rupsgraafmachine die ingezet zal gaan worden voor sloop- en grondwerken. 

 
Sagro is van een lokaal aannemingsbedrijf in de jaren ’60 door productontwikkelingen, specialisaties en overnames uitgegroeid tot een multi-disciplinaire onderneming die op dit moment met meer dan 250 medewerkers actief is op vele werkterreinen, waarbij logistiek een centrale rol speelt.  
 
De kracht van Sagro is meedenken met hun opdrachtgevers en het bieden van totaaloplossingen. Ze zijn o.a. actief op de volgende werkgebieden; infrastructuur, milieuadvisering, sloopwerken, asbestverwijdering, bodem(water)saneringen, recycling, transportwerkzaamheden, en op- en overslagactiviteiten.

Sagro opereert slagvaardig en veilig, met veel aandacht voor kwaliteit en milieu. De platte organisatie van Sagro en het feit dat ze beschikken over een eigen, goed onderhouden machinepark, maakt dat ze snel en flexibel kunnen reageren op verzoeken van hun opdrachtgevers en ieder vraagstuk kunnen invullen. 
 
De nieuwe Hyundai HX520L is uitgerust met een 12.7 liter Scania DC13 084A 6-cilinder turbodiesel motor met een vermogen van 444 pk. Om te voldoen aan de nieuwste emissie-eisen is de motor voorzien van een DOC-katalysator die samen met Ad-Blue zorgt voor de juiste nabehandeling van de uitlaatgassen. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat er geen roetfilter op de machine zit die moet regenereren met de daarbij komende kosten en verhoogd brandstofverbruik.
 
Het hydraulisch systeem op de HX520L is van Kawasaki en is voorzien van een geavanceerd en gepatenteerde negatieve controle voor perfecte bediening van alle functies. De hef- en knikcilinders zijn voorzien van een regeneratiesystemen welke zorgen voor een nog lager brandstofverbruik. 
 
De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij via de grote touchscreen display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden. Het is het dus zeer eenvoudig om te wisselen tussen verschillende uitrustingstukken als bijvoorbeeld de vergruizer, sorteergrijper of schrootschaar; één druk op de knop en alles staat gelijk juist afgesteld. 
 
Via dezelfde grote display kan eenvoudig worden gekozen tussen de verschillende werkprogramma’s, zodat altijd met de juiste instelling gewerkt kan worden. Middels IPC (Intelligent Power Control) kan de machinist ervoor kiezen om de pompregeling anders te laten regelen, zodat meer kracht of souplesse wordt gegeven. Door deze vele verschillende instellingen en werken in de juiste modus is een laag brandstofverbruik gegarandeerd. 
 
Standaard zijn de machines van de nieuwe HX-serie, en dus ook de nieuwe HX520L van Sagro, voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de vier camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. 
 
Om in de sloop- en demontagewerkzaamheden te gaan werken is de machine op wens van Sagro voorzien van diverse opties, zodat de kans op schades geminimaliseerd wordt en de machinist veilig zijn werk kan uitvoeren met een zo hoog mogelijke inzetbaarheid als resultaat. 
 
De cabine is voorzien van zowel bovenzijde- als voorkantbescherming, zodat de machinist ingeval van vallende of wegspringende delen altijd veilig zit. Het rek aan de voorzijde van de cabine is door de werkplaatsen van Van der Spek klapbaar gemaakt, zodat de machinist eenvoudig zijn ramen kan schoonmaken voor optimaal zicht tijdens de werkzaamheden. 
 
Overdruk op de cabine zorgt ervoor dat de machinist in een veilige werkomgeving zit als dit benodigd is tijdens bijvoorbeeld saneringswerkzaamheden. Middels de loopbordessen links en rechts kunnen eenvoudige de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd.
 
Na de opbouw van de machine in de werkplaats van Van der Spek Vianen is de machine compleet in de bedrijfskleuren van Sagro gespoten bij PRIMA Equipment in Hardenberg. 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines