Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wederom Hyundai voor Dunnewind Groep

doorVan der Spek

Wederom Hyundai voor Dunnewind Groep

Datum: 4-mei-17

Afgelopen week heeft Van der Spek Vianen vanuit de vestiging in Mariënberg de zesde nieuwe Hyundai graafmachine afgeleverd bij de Dunnewind Groep uit Ommen.

Ditmaal is er een nieuwe Hyundai HX260 geleverd welke na bijna 13.000 tevreden draaiuren een Hyundai R250-7A vervangt. 
 
Machinst Arno Couwenberg is uiterst content met de nieuwe machine die door de Dunnewind Groep zeer compleet is besteld bij Van der Spek. Hij heeft de machine gelijk in gebruik genomen in Groningen op het werk Driebond.
 
De nieuwe Hyundai 27 ton wegende HX260L is voorzien van een zuinige Tier IV final Cummins 6-cilinder motor met 190 pk welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. Deze motor is voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.
 
Het hydraulische systeem is bij de nieuwe HX-serie t.o.v. van de vorige series op diverse punten verbeterd. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden. Het is het dus zeer eenvoudig om te wisselen tussen de vergruizer en sorteergrijper e.d., één druk op de knop en alles staat gelijk juist afgesteld. 
 
De nieuwe HX260Lis standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. 
 
Standaard is de nieuwe HX-serie, en dus ook de machine van Dunnewind voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.
 
Om veilig te werken op bijvoorbeeld saneringen is de machine voorzien van een overdruksysteem op de cabine. Middels een GPS-systeem van Leica kan er uiterst nauwkeurig volgens plan gewerkt worden. 
 
Middels het standaard Hi-Mate systeem op de Hyundai HX-machines kan door Dunnewind alle belangrijke gegevens van de machine worden gemonitord waarbij o.a. brandstofverbruik, onderhoudsgegevens, locatie e.d. kunnen worden ingezien. 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines