Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zwaarste wielmobiele Hyundai graafmachine geleverd aan M.F. Verstegen & Zn.

doorVan der Spek

Zwaarste wielmobiele Hyundai graafmachine geleverd aan M.F. Verstegen & Zn.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen vanaf de vesteging in Vianen een nieuwe Hyundai HW210 geleverd aan M.F. Verstegen & Zn. uit Rhenoy. Deze HW210 is de zwaarste graafmachine uit de wielmobiele serie van Hyundai. Na vele tevreden draaiuren vervangt deze nieuwe HW210 een eveneens door Van der Spek geleverde Hyundai 200W-7.

De nieuwe HW210 is een zeer compleet uitgeruste machine. De machine is voorzien van een schuifblad en stempelpoten zodat ook zware lasten zonder problemen geplaatst kunnen worden.

Om vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen gebruiken is de machine voorzien van een zeer uitgebreide hydrauliekopbouw die op vele manieren aangestuurd kan worden.

Het Engcon draai-kantelstuk wordt aangestuurd door speciale in de machine gemonteerde MIG2 joysticks

Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van zeer zuinige Cummins QSB6.7 6-cilinder motor met een vermogen van 139 kW.  De  motor is voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen.  Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

De cabine van de nieuwe HW210 is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst

Standaard is de Hyundai HW210 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

.