Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duurzame Powerscreen primeur voor Kurvers Wegenbouw in Heerlen

doorVan der Spek

Duurzame Powerscreen primeur voor Kurvers Wegenbouw in Heerlen

Met de ingebruikname van een nieuwe Powerscreen Warrior 1200 heeft Kurvers een primeur voor Nederland. Het is de eerste Powerscreen Warrior 1200 die is voorzien van een duurzame Stage-V motor waarmee Kurvers wederom aantoont te investeren in de nieuwe technieken met de laagste emissies.

Na een succesvolle demonstratie bij Kurvers Wegenbouw op hun op- en overslagbedrijf de Beitel, een duurzame dienstverlener voor op- en overslag en be- en verwerking van bouwstoffen met een Powerscreen Warrior 1200 was de keuze om te investeren in een nieuwe Powerscreen Warrior 1200 een weloverwogen beslissing.

Tijdens de demonstratie met een Powerscreen Warrior 1200 Van der Spek Vianen in de verschillende materiaal-, grond- en productstromen is aangetoond dat de machine in vele verschillende productstromen de juiste producten en gewenste capaciteiten kon realiseren.

De 17 tons zware Powerscreen Warrior 1200 behoord tot Powerscreen Warrior lijn, de in de Benelux meest verkochte rupsmobiele zeeflijn van wereldmarktleider Powerscreen. De Powerscreen Warrior lijn bestaat uit 7 machine van 12 tot 42 ton waarmee aan iedere vraag uit de markt kan worden ingevuld.

Ook is de nieuwe Warrior 1200 die in bedrijf is genomen voorzien van een zeer agressieve zeefbox die het mogelijk maakt om ook zeer moeilijk zeefbare producten zeefbaar te maken met de grootst mogelijke capaciteit. De box kan een kracht van 6G produceren op het te zeven product zodat de scheiding van de fracties zo goed mogelijk wordt uitgevoerd.

Op de Warrior 1200 is een dubbeldeks zeefbox geplaatst van 3.600mm lengte en 1.170 mm breedte welke verstelbaar is tussen de 14º en 18º zodat een optimale instelling kan worden gerealiseerd. Hierbij is het belangrijk te vermelden dat net als bij alle machines uit de Warrior-lijn de zeefbox de lengte van zowel het boven- als onderdek gelijk zijn waardoor grote capaciteiten mogelijk zijn.

Voor het beladen van de zeef is een bunker van ruim 5M³ op de machine geplaatst welke hydraulisch op- en neer kan worden versteld om hem in transportstand te plaatsen. Door zijn lengte van 3.400mm is belading door een laadschop geen probleem.

De uitgezeefde fijne fractie wordt via een 800 mm brede hydraulisch uitschuifbare afvoerband afgevoerd tot een hoogte van 3.450 mm. De midden fractie gaat via een 650 mm brede afvoerband uit de machine welke komt tot een afwerphoogte van 2.800 mm. De overmaat vind via een 1.000 mm afvoerband zijn weg tot een hoogte van 2.800 mm. Door deze grote afwerphoogtes kan eenvoudig voorraad tot 130M³ worden gedraaid onder de banden zonder dat deze iedere keer moeten worden afgevoerd. Alle banden zijn standaard in snelheid te regelen zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen draaien.

Standaard is de Warrior 1200 voorzien van de 2-way split uitvoering waarbij hydraulisch de machine kan worden omgebouwd zodat de midden fractieband weg klapt en niet wordt gebruikt en zowel het boven- als onderdek lossen op de achterafvoerband en twee fractie worden geproduceerd als dit gewenst is. Deze ombouw is inclusief schoonmaakwerkzaamheden binnen 20 minuten uit te voeren door één persoon zonder gereedschap.

Uiteraard kan ook deze Warrior worden voorzien van vele verschillende soorten zeefmedia zodat voor ieder product de optimale afstelling kan worden bereikt. Vingerzeven, geweven- , Major Wire Flexmath – of snarendekken, natuurlijk heeft Van der Spek als voor alle Powerscreen machines vele direct beschikbaar zodat de klant altijd met de juiste dekken aan het werk kan beginnen.

Door zijn compacte afmetingen en gewicht is hij zeer eenvoudig te transporteren zonder gebruik te moeten maken van speciale diepladers. Op locatie kan de machine door zijn rupswerk snel en eenvoudig worden verplaatst. Dankzij de twee snelheden hiervan, een voor manoeuvreren de andere voor snelheid gaat hierbij weinig tijd verloren.

Kurvers

Wegenbouw Kurvers is al meer dan 60 jaar een begrip in Limburg. Dit familiebedrijf onderscheid zich in de inframarkt door haar projecten volledig in eigen regie van A naar Beter uit te voeren. Puur vakmanschap (>70 fte) en modern materieel vormen hier de basis voor de kwalitatief hoogwaardige afwerking van de gerealiseerde projecten door Kurvers. Het modern materieelpark bestaat o.a. uit midigravers, rupskranen, mobiele kranen, laadschoppen, bulldozer, asfaltmachines (groot en klein), asfaltfrezen, walsen. Voor transport beschikt Kurvers over een uitgebreid wagenpark dat bestaat uit kippers, opleggers en kraanauto’s.

Circulair materiaalgebruik

Sinds 2001 is het bedrijf uitgebreid met het op- en overslagbedrijf De Beitel. Hier worden vrijkomende materialen uit de projecten van Kurvers zoals NV-bouwstoffen, grond en  schone asfalt  op- en overgeslagen. Kurvers zet verder in op circulair hergebruik van vrijkomende materialen uit haar  projecten, waarvoor de Powerscreen Warrior 1200 onlangs is aangeschaft.

Voor de asfaltindustrie wordt hier de vrijkomende asfalt (niet teerhoudend) na bewerking afgezeefd tot een product voor 100% hergebruik bij de productie van asfalt.

Betonpuin wordt bewerkt en afgezeefd tot 100% grindvervanger voor de productie van stampbeton, welke Kurvers hier met haar eigen betoncentrale dagelijks produceert.

Vrijkomend  schoon funderingsmateriaal wordt door Kurvers gescheiden naar zand, puin en grind, waarbij iedere deelstroom weer hoogwaardig kan worden toegepast in onze infraprojecten.

Momenteel is Kurvers bezig met het opzetten van een betonketensamenwerking, waarbij betonpuin circulair wordt toegepast door samenwerking met gemeentes en leveranciers van betonproducten.

Voor meer informatie zie ook www.wegenbouwkurvers.nl .