Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo sterk als beton, de nieuwe Hyundai HL740-9 van de Lek Beton in Groot-Ammers

doorVan der Spek

Zo sterk als beton, de nieuwe Hyundai HL740-9 van de Lek Beton in Groot-Ammers

Datum: 21-mei-13

Na een zeer succesvolle demonstratie in het voorjaar van 2013 is er door De Lek Beton in Groot-Ammers gekozen om te investeren in een nieuwe Hyundai HL740-9 laadschop.

De nieuwe Hyundai HL740-9 is inmiddels in gebruik genomen bij de betoncentrale in Groot-Ammers, nadat deze na aflevering is klaargemaakt in de werkplaats van Van der Spek Vianen.

De nieuwe geleverde wiellader is uitrust met het nieuwste lastafhankelijke hydraulische systeem dat is voorzien van een plunjerpomp met variabele opbrengst. Door een gesloten hoofdventielblok zorgt dit voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energie- en brandstofverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgt voor maximale duurzaamheid, zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus.

Voor de aandrijving is een 145 pk sterke Cummins QSB6.7 motor verantwoordelijk die zijn strepen heeft verdiend als het om souplesse en duurzaamheid gaat.

Standaard is de machine voorzien van een achteruitrijdcamera, hydraulisch geregelde temperatuur gestuurde omkeer fan voor een zeer laag geluidniveau en Hi-Mate.

Hi-Mate is een door Hyundai ontwikkeld systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft de eigenaar via de gps-satelliettechnologie een gratis dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van hun machines te volgen, de locatie ervan te controleren en van op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.

De Lek Beton is één van de weinige overgebleven zelfstandige familiebedrijven in de Nederlandse Betonmortelindustrie. In de loop der jaren is De Lek Beton uitgegroeid tot specialist in de vervaardiging van zowel betonmortel als andere cementgebonden species, zoals metselspecie, vloei- en schuimspecie en gestabiliseerd zand en stelspecie; alle species volgens alle mogelijke specificaties.

De combinatie van directe, korte lijnen en kennis van de opdrachtgevers en de regio, maken De Lek Beton tot een vertrouwde partner, die zijn specialistische adviesfunctie als vanzelfsprekend beschouwt. Volgens welke specificatie er ook besteld wordt, afnemers kunnen ervan op aan dat er met ze meegedacht wordt. Een geruststellende gedachte bij projecten waar de samenstelling van betonmortel een hoge verantwoording met zich meebrengt.

In 2009 heeft De Lek Beton compleet nieuw gebouwd op de locatie aan het Schoonhovenseveer te Groot-Ammers. De nieuwe betonmortelcentrale heeft 2 productiepunten: een hoofdmenger met een capaciteit van 150 m³ per uur en een 2e menger voor specialties met een capaciteit van 75 – 100 m³ per uur. De nieuwe betonmortelcentrale kan beschikken over 10 verschillende soorten toeslagmaterialen (zand, grind, secundaire grondstoffen) en 9 verschillende soorten bindmiddelen en vulstoffen (cementen, vliegas, kalksteenmeel). Met genoemde productiemogelijkheden, 18 transporteenheden (betonmixers, beton(mixer)pompen en kippers), mag De Lek Beton zich rekenen tot een van de modernste en grotere betonmortelcentrales van Nederland.

Gecompleteerd met een uitgebreid proeflaboratorium en een persoonlijke benadering maakt dit De Lek Beton tot een kwaliteitsleverancier die zich betrokken voelt bij uw eindproduct.

De regio’s Krimpenerwaard, Lopikerwaard, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden vormen de kern van het leveringsgebied; leveringen daarbuiten behoren uiteraard tot de mogelijkheden.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines