Wessem Port Services Group neemt Powerscreen Chieftain 1400 in gebruik

doorVan der Spek

Wessem Port Services Group neemt Powerscreen Chieftain 1400 in gebruik

Van der Spek Vianen leverde onlangs een rupsmobiele Powerscreen Chieftain 1400 zeefmachine aan
De 22 ton wegende Powerscreen Chieftain 1400 zal door Wessem Port Service Group (WPS) worden ingezet voor het uitzeven van verschillende soorten bulkgoederen en producten die door WPS worden op- en overgeslagen en be- en verwerkt op wensen van klanten en opdrachtgevers. Doordat de machine rupsmobiel- en eenvoudig te transporten is kunnen deze werkzaamheden als gewenst worden uitgevoerd op één van de locaties van WPS waar dat benodigd is.
Powerscreen Chieftain 1400 op trasnport
Op de Powerscreen Chieftain is een 7.5M³ bunker gemonteerd die eenvoudig door een laadschop of overslagmachine geladen kan worden. (Van der Spek leverde de afgelopen jaren vele Fuchs overslagmachines aan WPS die ingezet worden op de diverse op- en overslagkades van WPS)
De bunker is voorzien van een hydraulisch klapgrid dat een opening heeft van 102mm. Door dit grid worden grote delen tegengehouden die niet naar de zeefmachine behoren te gaan.
Vanuit de bunker wordt het te zeven product opgevoerd middels een 1.050mm brede opvoerband naar de dubbeldeks zeefunit die op de machine is geplaatst. De zeefunit heeft een lengte van 3.300mm en een breedte van 1.530mm. Voor de optimale zeefwerking kan de zeefbox versteld worden tussen de 27° en 37° zodat bepaald kan worden hoelang het te zeven product op de zeefdekken verblijft. De zeefbox van de Powerscreen Chieftain is vier maal gelagerd waardoor de zeefbox altijd een gelijke slag heeft een constante capaciteit en kwaliteit produceert.
Om de zeefdekken te spannen is de Powerscreen Chieftain standaard voorzien van hydraulische zeefspancilinders waardoor het wisselen van dekken eenvoudig kan plaatsvinden.
De uitgezeefde fracties worden middels drie hydraulisch in- en uitklapbare transportbanden afgevoerd. Voor de overmaat en middenfractie zijn dit 650mm brede banden welke op een hoogte van 4.490mm en 4.760mm  afwerpen waarbij een grote voorraad kan worden opgezet. De fijne fractie wordt afgevoerd middels een 1.200m brede band welke op 3.910mm afwerpt.
Wessem Port Services Group 
Wat 40 jaar geleden begon als een bescheiden bedrijf in zand en grind, groeide in de loop der jaren uit tot één van de grootste logistieke dienstverleners in de regio Limburg op het gebied van op- en overslag en bewerking van bulkgoederen. Nog steeds behoort de levering van zand en grind tot het huidige productassortiment. Met de Maas en het Albertkanaal als uitvalsbasis  reiken de activiteiten van WPS inmiddels tot over de hele wereld. Centraal gelegen, tussen de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen enerzijds en het Duitse Ruhrgebied anderzijds, staan ze garant voor een snelle en efficiënte aan- en afvoer van grondstoffen. De organisatie beschikt over mobiele Fuchs overslagkranen die op elke gewenste locatie binnenschepen en coasters kunnen laden en lossen, en vaste- en mobiele  breek- en zeefinstallaties, die het mogelijk maken om de materialen tot elke gewenste afmeting te bewerken. De Powerscreen Chieftain 1400 is een mooie aanvulling aan het uitgebreide machinepartk van WPS.
WPS maakt bij al deze activiteiten  gebruik van eigen havens in Nederland en België, in de plaatsen Wessem, Stein, Maastricht, Lanaken (B).  De onderneming is actief in diverse bedrijfstakken, met name in de chemische industrie, de (wegen)bouw, papierindustrie, de keramische industrie, de agrarische sector en de containerbranche.