Wederom nieuwe Terex-Fuchs overslagmachine geleverd aan Wessem Port Services

doorVan der Spek

Wederom nieuwe Terex-Fuchs overslagmachine geleverd aan Wessem Port Services

Datum: 1-apr-10

Van der Spek Vianen B.V. heeft weer een nieuwe Terex-Fuchs MHL360D afgeleverd bij Wessem Port Services. Hierbij komt het aantal actief werkende Terex-Fuchs overslagmachines bij WPS (Wessem Port Services) op 4 stuks. De nieuw geleverde machine vervangt een al lang bij WPS werkzaam zijnde MHL360C. Deze machine is na vele draaiuren en overslagtonnen vervangen door de nieuwe MHL360D.

Wat 40 jaar geleden begon als een bescheiden bedrijf in zand en grind, groeide in de loop der jaren uit tot één van de grootste logistieke dienstverleners in de regio Limburg op het gebied van op- en overslag en bewerking van bulkgoederen. Nog steeds behoort de levering van zand en grind tot het huidige productassortiment. Met de Maas en het Albertkanaal als uitvalsbasis reiken de activiteiten van WPS inmiddels tot over de hele wereld. Centraal gelegen, tussen de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen enerzijds en het Duitse Ruhrgebied anderzijds, staan ze garant voor een snelle en efficiënte aan- en afvoer van grondstoffen. De organisatie beschikt over mobiele kranen die op elke gewenste locatie binnenschepen en coasters kunnen laden en lossen en over vaste en mobiele  breek- en zeefinstallaties, die het mogelijk maken om de materialen tot elke gewenste afmeting te bewerken.

WPS maakt bij al deze activiteiten gebruik van zes eigen havens in Nederland en België, in de plaatsen Wessem, Stein, Maastricht, Lanaken en Tessenderlo. De onderneming is actief in diverse bedrijfstakken, met name in de chemische industrie, de (wegen-)bouw, papierindustrie, de keramische industrie, de agrarische sector en de containerbranche.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL360D komt met zijn bereik van 18 meter uitstekend tot zijn recht bij het beladen en lossen van de binnenvaartschepen. Door de 9,7 meter lange giek en 7,8 meter lange steel is het beladen en lossen van 12 tot 14 meter brede schepen geen probleem.

De standaard in hoogte hydraulisch verstelbare cabine kan naast het omhoog gaan tot een zichthoogte van 6,10 meter ook nog 2,20 m vooruit gezet worden om bij het laden en lossen goed in het ruim van het schip te kunnen kijken.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL-360D is een Deutz TCD2013 7,2 liter 6 cilinder Tier III motor met 186 kW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine t.o.v. de vorige serie met 3 dB verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoel-vin is thermostatisch geregeld zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

 

Van der Spek, Bouwmachines