Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wederom nieuwe Fuchs overslagkraan geleverd aan A. Schotsman en Zn.

doorVan der Spek

Wederom nieuwe Fuchs overslagkraan geleverd aan A. Schotsman en Zn.

Datum: 18-apr-16

Na vele tevreden draaiuren is de Fuchs MHL340 van A. Schotsman en Zn. B.V. vervangen door een eveneens door Van der Spek Vianen geleverde nieuwe Fuchs, ditmaal een nieuwe Fuchs MHL340E. 

 
De nieuwe Fuchs MHL340E is na uitgebreid overleg tussen de heren Schotsman en verkoper Fred v.d. Bor van Van der Spek Vianen samengesteld. Om optimaal zicht te hebben op de grijper is de machine voorzien van joystickbesturing, door het ontbreken van de stuurkolom heeft de machinist maximaal zicht om de werkzaamheden die hij uitvoert. 
 
Een speciale optie die we niet vaak zien op deze maat overslagkranen is de door Schotsman bestelde lastcompensatie waarbij de kraan er voor zorgt dat bij het dichtknijpen van de grijper de giek wordt ontlast en er geen krachten op de vloer of containerbodem ontstaan. 
Naast dit grote voordeel wordt ook de grijper ontlast waardoor deze zeker ook een langere levensduur zal gaan krijgen en minder onderhoudskosten als gevolg.
 
De nieuwe Fuchs MHL340E is voorzien van de geheel nieuwe 6 cilinder Deutz 6.1 L6 welke met zijn 129 kW voldoet aan de nieuwste Tier IV-interim emissie-eisen. Hiermee toont Schotsman wederom aan dat men voorop loopt als het gaat om duurzame investeringen. Zoals standaard bij alle Fuchs overslagmachines zijn de motor- en hydrauliekkoeler gescheiden van elkaar om een zo goed mogelijke koeling mogelijk te maken en daarbij zo min mogelijk geluid te produceren, de Fuchs MHL340E is één van de stilste machines in zijn klasse. 
 
Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden voor goed zicht bij het beladen containers en vrachtwagens. 
 
Tijdens de bouw van de machine in de fabriek in Bad-Schonborn (DU) zijn de mannen van Schotsman samen met Van der Spek wezen kijken hoe hun nieuwe Fuchs MH340E werd opgebouwd op de mixed-modellijn waar Fuchs de machines vanaf 15 tot en met 48 ton bouwt.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines