Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duo Hyundai’s geleverd aan Loon- en kraanbedrijf Zijlstra

doorVan der Spek

Duo Hyundai’s geleverd aan Loon- en kraanbedrijf Zijlstra

Datum: 29-apr-16

 

Onlangs heeft Van der Spek Vianen wederom nieuwe Hyundai’s geleverd aan Loon- en kraanbedrijf Zijlstra uit Metslawier in Friesland. Ditmaal is er een nieuwe Hyundai R140W-9A en een Hyundai R55-9A toegevoegd aan het al zeer uitgebreide machinepark van Zijlstra. 
 
De relatie tussen Loon- en kraanbedrijf Zijlstra en Van der Spek Vianen gaat al vele jaren terug en er zijn in al die jaren vele nieuwe kranen en laadschoppen geleverd door Van der Spek aan het bekende loonbedrijf in het hoge noorden. Door het toevoegen van de twee nieuwe Hyundai’s aan het machinepark komt de teller op 10 nieuwe Hyundai’s te staan die Van der Spek de afgelopen jaren leverde aan Zijlstra. 
 
Zijlstra heeft naast vele machines in het grondverzet ook een compleet machinepark voor het uitvoeren van loonwerk dat o.a. bestaat uit; bietenrooiers, combines, traktoren, ladewagens, vierkante en ronde pakkenpersen, ploegen en zaaimachines. 
 
Hyundai R55-9A
Ruim 5,5 ton weegt de nieuwe machine en hij heeft een zwenkgiek die 80° naar links en 50° naar rechts kan zwenken. Hierdoor kan de machinist op zeer enge locaties alsnog zijn giek goed gebruiken. Naast deze zwenkgiek is de nieuwe machine van Zijlstra ook nog voorzien van een kantelstuk. Door deze combinatie kan de machinist in bijna iedere positie zijn werk uitvoeren. 
 
Op de R55-9A is een zeer ruime cabine gemonteerd die is voorzien van alle gemakken voor de machinist. 
 
Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar 4TNV98-motor verantwoordelijk. Deze levert een nominaal vermogen van 66.9 pk bij 2400 t/min. Met andere woorden: de R55-9A beschikt over het hoogste motorvermogen in zijn klasse, wat extra kracht geeft om de klus te klaren. 
 
Hyundai R140W-9A
De nieuwe Hyundai R140W-9A van Zijlstra is zeer compleet uitgevoerd, zodat hij alle voorkomende werkzaamheden kan uitvoeren. Hij is uitgevoerd met o.a. een tweedelige giek, draai- en kantelstuk, sloop-/sorteergrijperfuncties met proportionele bediening, werkverlichting, demontabele trekhaak in schuifblad en extra brede enkelluchtbanden om insporing te minimaliseren.
 
Naast deze opties is machine standaard ook al zeer compleet uitgerust met o.a. cruise control, luxe stoel, elektrische koelbox, achteruitkijk camera, luxe vloermat, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, beschermplaat over dozerblad cilinders, spatborden en automatische asblokkering.
 
De krachtbron van de 14 ton’s mobiele machine is een zuinige 6-cilinder Cummins diesel. Tijdens het werken met de machine in de Power-mode draait de motor maximaal 1500 omw/min. Dit zorgt in combinatie met een koelfan met visco-koppeling voor een zeer geluidsarme en brandstofbesparende machine. Als de Travel-mode geactiveerd wordt, zal de motor 200 omw/min meer gaan draaien, waardoor de machine met een nog steeds laag toerental gemakkelijk een snelheid van 40 km/uur haalt. Zonder roetfilter voldoet de machine aan de nieuwste emissie eisen.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines